Ordningen återställd.

Äntligen är hjärtat hemma igen. Jag och Joppe är nog lika glada att mannen i huset har återvänt från några jobbdagar i Umeå. Lycklig och välmående igen! Godnatt.

Mysigt med höst

Igår var jag och Milla ut på en härlig ridtur, mest bland alla vackra färger i skogen. Det va lite extra fint när solen va påväg ner och hela himlen blev samma orangefärg som skogen.

Alltid lika toppen att umgås med Milla, spelar ingen roll vilket humör man är på innan. Känns alltid lite bättre efteråt.


Mina fina! Kapten, Calle & Milla.

Kvällen avslutades med film och massa gott tillsammans med lillasyster. Kan starkt rekommendera filmen Warm Bodies, den är grym.

Mysfredag

Mannen i huset är borta på jobb igen, dock bara fyra dagar denna gång så vi överlever nog. Men för att inte tänka på hur mycket vi saknar honom så har jag och Joppe laddat upp med lite fredagsmys. Chips, dipp, dricka, grisöra, ostkrokar och film.


Joppe, i ett nötskal.

Joppe är en riktig myspära, som älskar uppmärksamhet och aldrig får nog. Han vill alltid vara med och göra allt som vi gör. Han åker gärna traktor med Jimmy, ligger mellan oss i soffan eller under en filt, i sängen sover han vid fötterna under täcket. Han går lös på gården och håller reda på alla som är där. Vara ute på cykeltur för att springa av sig är toppen, men bäst är nog att ligga i värmen och mysa. 
 

Hjärtat! ♥

Min allra bästa vän och stora kärlek. Utan dig hade jag inte levt det underbara liv
jag lever idag och jag är så oerhört glad att jag får dela mitt liv med dig. ♥

Bilder från den 17 augusti

Här kommer lite bilder från vårat hus som jag tog den 17 augusti, så det ser inte exakt lika ut nu. Man lägger alltid till och flyttar saker. Tänkte för den som är nyfiken är det bättre än inget. Ska ta nya bilder snart, när jag fått in några saker jag suktar efter. Kanske får något fint på födelsedagen som inträffar den 15 oktober (!).
Det är supermysigt, men sånt verkar inte vilja fastna på bild. 

Stök på gården, del 2

Rivning pågår..
Samtidigt som vi eldat allt eftersom.
Joppe låg på sin favorittröja (Jimmy's) och var arbetsledare.
Såga ut hål och förbereda inför mer rivning.
Där for det också.
Det går sakta men säkert framåt, mer och mer försvinner. 
Mot kvällen ligger vi alla utslagna på soffan, speciellt Joppe som jobbar så hårt.

Stök på gården, del 1

Man måste ha lekstunder mellan allt jobb och stök på gården.
Förhoppningsvis kommer det växa upp tulpaner framför vedboden till våren.
Hur vedboden ser ut i dagsljus, men allt stök runtomkring.
Uppfarten har täckts med vackra höstfärgade löv. 
Längtar till våren, så vi kan måla om taket och bygga altan. Annars är jag ganska nöjd för tillfället.
Höst, I love it. 
 

Det har hänt mycket sen sist!

Parkeringen är klar, vedboden är så gott som klar, ladan är på väg ner, vi har fått sällskap av lilla Joppe,
jag har sett Beridna Högvakten och det har dessutom blivit höst. Men vackert är det!  
 
Mer bilder och bättre förklaring kommer, men nu ska jag äta frukost och sen fara till stallet.
Hej så länge!
 

Fullt upp, som vanligt

Ligger i soffan och myser med Joppe, min systers hund som är på besök. Blivit lite data senaste tiden, men har inte direkt någon tid för det. Återkommer väl en annan dag! :) 
J, jag älskar dig. Du är bäst ♥

Skrutt och jag, en vanlig fredag

Min fina skrutt och jag tog en lite längre ridtur imorse. Första galoppen idag och det gick riktigt bra. Idag fick han ha sitt nya schabrak också. Jag har kommit fram till att blå är våran färg. Så nu ska allt vara blått! 
Sötnosen som stannar kvar vid ingången till hagen när jag släppt ut honom efter ridturen. 

Häst och traktor

Var till stallet med Milla nu på morgonen, vi tog en härlig skrittur runt byn och pratade på. Väldigt mysigt. Kapten hade tagit av sin flughuva i protest, så han fick ha ett flugpannband istället. Hoppas han gillar det bättre.





När jag kom hem från stallet var elektrikern klar, och grävaren höll på för fullt. Duschade och gjorde lunch till Kjell och Jimmy innan jag for till jobbet. Dom var nöjda!



Godmorgon!

Blev väckt strax innan sju av ett telefonsamtal från elektrikern som nästan stod vid dörren när han ringde. Bara att kliva upp och släppa in honom. Idag kommer även Kjell med grävmaskinen för att göra en fin parkering till oss. Bilder kanske dyker upp senare idag. Nu är det dags att åka till stallet och ta en ridtur på min prins :) 

Man hinner mycket

Kort beskrivning av min tisdag.
Stallet på morgonen för att mata och vattna hästar, även kolla ögonen på Kapten och ta en härlig barbackatur.

Jobbade hela dagen, efter middag fick vi lite besök och dagen avslutades med att stapla ved.



Ja, jag älskar mitt liv tillsammans med världens finaste kille. Vi har det väldigt bra här på gården.

Två bilder från igår

1. En bild på surknulen, han ville inte se ut som en tomte men han var tvungen.
 
2. En bild på lamporna som mitt hjärta varit duktig och satt upp på vedboden.

Vedbodbygget fortsätter..

Nu är den snart klar. Alla väggar är fardigspikade, vi har målat tre sidor, plåttaket ligger nu där det ska och lampor är uppskruvade på framsidan. Allt finns inte med på bild, men det blir fort mörkt nu och svårt att ta kort då. Dags att sova efter en hel dag med slit och jobb. Godnatt! . 

Grabbarna grus!

Var och myste i hagen med grabbarna igår. Fint väder hade vi också! 
 

Natural Horsemanship

Ikväll provade jag på att köra lite NH med min lilla pojke. Det gick verkligen över förväntan. Men först och främst blev jag väldigt glad när han mötte mig när jag skulle hämta honom, så fort han såg att det var jag efter jag visslat började han gå mot mig. 
 
Vi höll först till på ridplanen där jag försökte gå igenom lite grunder. Har inte gjort NH speciellt mycket tidigare men gav det ett försök. Få han att följa mig, stanna, backa och vända började jag med. Det gick super och han slickade sig runt munnen vid varje försök. Vi hade lite problem när jag skulle försöka ta på han överallt men efter att ha övat lite gick det bra. Vi fortsatte med lite löslongering vilket funkade kanon (!) och avslutade med att gå ett varv runt gården och en bit ute på vägen. Jag är supernöjd med resultatet och det är absolut något vi kommer fortsätta med. 
 
 

Höst med häst

Igår jobbade jag hela dagen och for sen till stallet. Mötte upp Camilla och Heléne där, så vi tog en kopp kaffe och surrade skit innan vi gick ut i stallet. Jag tog in Kapten och borstade av honom. Provade ett nytt regntäcke också (som jag så klart glömde ta kort på). Det blev en vilodag men ikväll tänkte jag rida ut en sväng. 
 
Här är några bilder på min fina pojke.
Jag och Kapten Krok ♥
Kapten och Calle har blivit som bröder. 
Vinda var nyfiken på oss.
 

Onsdagsmys, del 2

Dagen fortsatte. Jag hämtade släpvagnen hos pappa, backade in den på baksidan, plockade ihop allt skräp (lade i olika högar/påsar), fyllde hela släpvagnen och allting gjorde jag helt själv. Kan ni tänka er? Jimmy blev väldigt glatt överraskad när han kom hem och allt han behövde göra var att spänna fast allt med spännband för att sen följa med till soptippen. Han sa till och med "Jag har verkligen hittat rätt tjej!". 
 
Det kom en kille och installerade våran efterlängtade luftvärmepump också, så nu äntligen är det varmt och skönt hemma. Jag kommer kunna gå omkring naken utan att frysa ihjäl. Vilken lycka!

Onsdagsmys

Började dagen med att ringa runt till en mängd olika försäkringsbolag, vilket inte är det roligaste man kan göra. Men det var viktigt.       Efter det for jag till stallet och Kapten mötte mig när jag skulle hämta han i hagen, vilket kändes som ett väldigt stort steg i rätt riktning. Vi myste på i stallet en stund innan vi stack ut på en liten skogstur i det fina vädret. Han visade sina bästa sidor och allt kändes verkligen toppen idag. 
 
Fina pojken ♥

Tisdagsmys

Igår blev en heldag i stallet med Heléne, då vi rensade ur täckesrummet och stökade på. Tog också den första ridturen i Aspås med Kapten. Det blev en lugn skrittur runt byn och han var lite tittig, men det gick ändå bra. När jag kom hem släpade jag in två av hans täcken som följde med för att laga dom, det gick sådär. Jag är inte någon expert på att sy, varken för hand eller med maskin. 
 
Den största högen med täcken och saker tillhörde min fina vän Camilla, det tog en stund att ta ut allt.
Ett påbörjat försök att sy täcke för hand..

Så jävla härligt!

Det blev en sen stallkväll igår. For upp vid sju tillsammans med bästis, Camilla. Vi stökade på i stallet, Camilla badade Calle och jag myste på med Kapten. Borstade igenom han väldigt noga, först var han lite trippig och kunde inte stå stilla. Men efter en stund slappnade han av och njöt av uppmärksamheten. Vi hann med att ha stallmöte också, när alla redan var samlade. Det gick bra och strax efter 22 tiden for vi hemåt. 
 
Min fina lilla prins ♥
 
 
Nu är det dags för lite frukost och sen iväg till stallet igen. Idag och imorgon är jag ledig från jobbet, så det betyder två hela stalldagar. Åh, det är skönt att vara tillbaka på heltid i stallet! 

Måndag

Halva jobbdagen gjord, bara halva kvar. Har ändå gått ganska fort fram till nu. Lika som varje måndag går någonting fel, idag lyckades jag svälja en liten fluga när jag pratade med en kund. Hostade tills jag grät. Pinsamt!


Efter jobbet ska jag hem och inta lite middag innan jag far till stallet och myser. Tänkte ta in Kapten och mysa i boxen, för att visa vart han kommer bo på nätterna när det blir lite kallare.

Titta tiden på klockan nu!

Ja jag är vaken. Klev upp tillsammans med hjärtat och höll han lite sällskap. Nu har han åkt för att jobba och jag sitter i soffan framför Vakna med NRJ. Myseldar lite så här på morgonkvisten, och dricker en kopp te. 
 
Igår tog jag en vända till stallet bara för att hälsa på Kapten och kolla så han hade det bra. Det verkade funka väldigt bra med Callemannen. Dom gick och åt sida vid sida. Märkte knappt att jag kom in i hagen. 
Han är lite osäker när man ska hämta han i hagen, det är därför han har grimma på sig. Lika när jag kom ner i hagen igår bara för att ge lite morötter. Först stod han väldigt långt bort och sträckte på halsen för att nå, men när han fått någon morotsbit backade jag ett steg och då kom han närmare. Förtroende är något vi kommer behöva jobba mycket med, men det kommer säkert gå jättebra. Mycket godis, kärlek och mys kommer få han att förstå vad jag vill. 
 
Gjorde i ordning det sista med hans box också. Bara sätta upp namnskylt och täckes-schema, sen är vi redo.

Regn och åter regn..

Det är inte så kul att bygga något utomhus när Jämtland bjuder på sitt standardväder, regn och blåst. Men lite framåt kommer vi med vedboden, bara lite mera plåt till taket och sen fortsätta lägga på panel. 
Vi har hunnit bli stammisar på soptippen också, där varje gång dom har öppet. Här är från igår när
vi rensade ut garaget, släpvagnen blev full den här gången också..

Prinsen har anlänt

Idag har jag varit och hämtat min lilla prins. Lastningen gick halvbra men att köra honom var rätt lugnt. Han klev ur transporten och blev lugn nästan på en gång. Nu går han och äter tillsammans med sina nya kompis Calle. Nästan samma färg är dom också, haha.
Tog knappt fem minuter så hade han hunnit rulla sig i leran..
Så himla fin, längtar redan jättemycket tills det är dags att åka till stallet igen. Tänkte inte göra det
förrän imorgon, men tror det blir en liten sväng ikväll igen, bara för att säga hej och kolla till honom :) 


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.