Onsdag

Jobbade i måndags, var ledig igår, jobbar idag och är ledig imorgon. Såna arbetsveckor kan man inte klaga på.

Idag tog det närmare en timme att ta sig upp, vilket inte är okej. Hade tänkt hinna vika lite tvätt nu, eftersom det blev en ganska sen stallkväll igår så då hann jag inte mer än duscha innan läggdags. Men jag ÄLSKAR sena stallkvällar med min fina vän.Har målat naglarna dagen till ära också. Sånt händer kanske tre gånger per år.

Lite "utspritt" inlägg kanske, men jag är lite så idag, haha. Idag hoppas jag på att pallar med lecasten har kommit när jag kommer hem från jobbet. Puss

Segt..

Tre timmar kvar innan jag får åka hem.. Jag dör. Är hungrig och less eftersom allting på jobbet idag har gått åt helvete. Först va det ett kaos när jag kom hit, sen var det något fel på elen, sen saknade jag plast för att kunna byta på ett bord som jag absolut inte kunde vänta med egentligen, jag har tappat saker både på tårna och i huvudet, fick blöta skor, det regnar och det är måndag. Suck.


Snälla klocka, skynda dig.

Stallet!

Den här veckan händer det grejer, förhoppningsvis. Betongen är "torr" och vi har beställt leveransen av en massa lecasten. Så om allt går som det ska börjar vi mura den här veckan. Igår var vi ner och drog ut lite streck för att se vart allting ska vara :) Jag längtar ihjäl mig tills väggarna börjar dyka upp..
 

En fantastisk helg

I helgen har jag bland annat planterat lite grönt, eftersom ingenting annat har slagit ut och blivit grönt ännu, solat med min fina grabb medans sambon jobbade och haft stallet med bästa vän. ♥    Solen har varit framme heela helgen och det har varit många plusgrader. Så jävla skönt! 
 
 
 
Milla var gullig och tog lite bilder på mig, Kapten, Calle och Joppe :)  Fantastiska gänget vi är! ♥

JAAA!

Äntligen äntligen äntligen. Nu ligger det ett golv där. Som man fan kan gå på, haha! 
 

Äntligen fredag!

Sista gruslagret är lagt och tillplattat, nu medans jag skriver håller dom på att förbereda inför gjutning. Vi har hyrt in två "betonggubbar" som har jobbat med gjutning cirka 25 år för att absolut ingenting ska bli fel. Jag måste åka och jobba om en stund, men kommer längta ihjäl mig innan jag får ta helg och åka hem för ett se resultatet! 

Vårens första cykeltur

Fick en cykel av pappa häromdagen, och på första cykelturen går det åt helvete. På grund av en liten miss i kommunikationen mellan mig och Joppe så drog han på en tvärnit och kopplet som hängde över styret svängde tvärt vänster. Vilket resulterade i att cykeln stannade och jag fortsatte rakt fram. Landade på asfalten med knät först och upptäckte sen världens bula, inte så skönt. 
Ja! Det där som sticker ut på vänstra sidan strax under knät är min "lilla" bula..
 
Jimmy tvingade mig att följa med ut igen och cykla med Joppe direkt när jag kom hem, bara för att jag inte skulle vägra göra det igen. Och det var otroligt härligt faktiskt. Mina fantastiska grabbar ♥

Grabbarna grus!

Det är skönt med vår när man får vara naken och njuta av varma solstrålar som värmer. ♥

Gårdssysslorna hopar sig

Det händer saker på gården hela tiden, mycket som jag missar att ta kort på men bland annat så har vi krattat hela gården. Eller nej, jag krattade fram löver från buskar osv. och Jimmy tog rätt på det med åkgräsklippare och lövuppsamlare. Himla enkelt och smidigt :)   Glömde dock att ta kort när allting var klart och fint. 
 
 
 
Sen när det är fint väder vill man passa på att göra allt utomhus och i måndags bjöd våren på sitt finaste väder. Strålande solsken, jättevarmt och vi njöt till tusen. Började med frukost ute på våra "nya" utemöbler (mamma som tyckte synd om oss för att vi inte hade några, så hon skänkte oss sina) och sen även lunch, solning och middag där. 
Joppe låg och myste i knät på Jimmy så fort det blev minsta lilla skugga, då det inte blev för varmt. Och han hade tassarna lite kul, ser inte så jätteskönt ut men han låg faktiskt och snarkade.. Haha. 
 
Sen fick Jimmy för sig att elda lite gammalt gräs, men det gick fort överstyr och han höll på att elda upp både skogen och grannens hus. Tur hjälpen kom då en annan granne kom förbi med en längre slang.
 
På kvällen fick vi åka lite finbil med pappsen. Kanske drog lite lätt kallt, men lätt värt det.

Steg för steg

Nu är det extremt mycket som han hänt sen senast jag la upp en bild. Ska försöka få med allting stegvis, men först en massa bilder. Såklart har lilla Joppe varit med och övervakat hela bygget men också Jimmy's pappa Örjan har varit en enorm hjälp. Vi hade inte alls klarat allt lika bra utan han. Tack! 
 
Sist jag la upp en bild så hade vi precis börjat gräva. Här har dom även grävt upp hela ängen och halva gräsmattan för att dra en el-kabel till vårat hus. Hm.. Jättefint.
Dom grävde även klart inför stallet och kommunen kom för att koppla in vatten och avlopp. Det lades ut en markduk och huuur mycket grus som helst. Eftersom det var ett surhål vi hamnade på snålade vi inte det minsta med det grundliga markarbetet. 
Här har dom lagt på grus och går varv på varv med en "padda" som vibrerar vilket gör gruset plattare och hårt packat. Efter det lade vi fram isolering och kantelement.
Kantelementen är uppsatta och byggande av avloppsrör började. Lite som tetris om du frågar mig.. Vi valde även att lägga till ett "toalettuppstick" om vi i framtiden bestämmer oss för att bygga ett badrum/toalett. Det skulle bli mycket billigare om vi gjorde det nu på en gång än att behöva gräva upp betong om något år. 
Joppe har mest njutit av solen och delat fikat lika med svärfar. Sen hållit koll på alla runtomkring åt oss.
Efter de lades armeringsnät ut och även armeringsjärn runt om kanterna.
Under näten placeras små plastpluppar som håller armeringen på rätt ställe sen när man fyller på med betong. Det var ett jävla jobb att få ut alla vill jag lova.. Efter det placerade vi ut en värmeslinga som kommer vara i golvet på garagedelen för extra värme och att vattnet där ska torka fortare.
Och då är vi här nu, klara för gjutning av plattan! Vilket förhoppningsvis sker nästa vecka, men det kanske måste vänta ännu en vecka då Jimmy har mycket jobb och Örjan sticker utomlands. Jag själv kan inte åstakomma något så stort som gjutningen.. Men som jag längtar nu! Det här är riktigt kul! Puss

Sakta men säkert..

Bygget går framåt. Det har hänt otroligt mycket nu. Ska försöka ta mig tiden att berätta allt imorgon, men nu sova. Tröttare än tröttast. Puss

Godmorgon!

Nu är vi på väg in på Fresks för att hämta grejer till bygget innan jag börjar jobba. Jag vet inte vem som är tröttast, jag eller hunden? Jimmy fick bära han ut till bilen och jag gick åtminstone själv, så tror Joppe vinner..

Toppen..

Så fort grävskopan satt i backen la vårat kylskåp av. Vi var glada och exalterade över att bygget äntligen var igång, men så sänktes humöret med 110% när vi upptäckte att mjölken var varm igårmorse. Fan.
 
Så fort något går bra måste det komma ett bakslag. Vad gör man? Jo börja med att gå igenom blocket och där lyckades jag hitta ett lagomt billigt som passade in bra i våran gamla "kylskåpshål" och som inte var mer än 1 mil bort. Lite större och lite bättre, så även om det kändes bra var förlusten av pengarna inte bra alls i det här läget.
Hade jag fått köpa ett helt nytt kylskåp hade det nog blivit rätt likt det här, hehe. Puss

JAAAA!

Nu är det äntligen på gång. ÄNTLIGEN händer det något. Grävarn har idag påbörjat sitt arbete och det känns så jävla bra, haha. Det här kanske ser ut som en lerpöl för alla andra, men framför mina ögon dyker det upp visioner och bilder av ett slutresultat. 
 
Längtar redan till imorgon för att se flera framsteg.. Nu hoppas jag att det går undan. Vi är redo.  Puss

BILDBOMB!

Här kommer bilderna ifrån dagens pass på ridplanen. Min fina kille var jätteduktig idag. När vi började var han tittig och väldigt stel, reagerade mycket på att Milla hade kameran och allt annat runt omkring. Först hade vi lite problem med tunnorna och bommarna med, men det gick ganska fort över. På slutet gick det mycket, mycket bättre och han blev väldigt avslappnad vissa stunder. Det blev tungt för bland annat mina magmuskler och sen måste jag uppdatera min ridning. 
 
Ska försöka rida på ridplanen minst en gång i veckan för att mjuka upp Kapten men också för att jobba på både min sits och balans. Har börjat med en dum ovana att luta mig framåt och jag är väldigt glad att Milla var med och hjälpte till att påminna mig nu när jag red. Tack stumpan! :) 
 
 
Jag valde inte bara bilder när han går jättefint, för han går aldrig jättefint hela tiden. Man får kämpa och jobba. Och jag tycker om att visa upp alla hans sidor, för jag älskar dom alla lika mycket. Även fast han tyckte Milla var superläskig när hon tog kort, så jobbade vi på det och tillslut brydde han sig nästan inte ens. Min fina extremt duktiga kille som verkligen hela tiden försöker vara till lags och kämpar på. Hjärtat mitt. Puss

Just ja!

Jag hinner i allafall lägga upp en bild på min nya sadel med mitt fina schabrak :)  Puss
 
 

Stalldag.

Hej! Började dagen med att hämta spån tillsammans med Milla och Joppe. Därefter var vi i stallet någon timme för att gratta Callemannen som fyller hela 25 år idag och för att jag skulle rida Kaptenen lite på ridplan för en gångs skull. Milla var snäll att ta med kameran och fota mig, så kommer lägga upp väldigt många bilder. 
 
Men börjar med att skriva: Stort grattis till Calle på 25-årsdagen! ♥
 
Här är Kapten när han rymmer ifrån matte i hagen.. 
 
Sen när vi kommit ut ifrån hagen va han så himla söt och go!
 
Måste gå och duscha nu, eftersom kvällen ska spenderas med lillasyster på bio ikväll, men bilderna från ridplanen kommer senare ikväll. Lovar. Puss

Snart morgon.

Klockan är just nu 03:25 och jag är vaken, kommer nog vara det en stund till. Dom här magsmärtorna är inte att leka med och jag hatar dom. De förstör så mycket mer än bara min nattsömn. Och även om J försöker få mig att tänka på annat genom att prata, så ville jag att han skulle somna om. Han ska inte behöva vara vaken för att min kropp vägrar funka som den ska.

Men nu får det vara nog med nattsvammel. Dags att tvinga in kroppen i sömn.. Eller medvetslöshet om jag måste klubba ner mig själv för att få vila. Godnatt!

Fredagsmys

Ingen tv. Bara bra jävla musik med världens finaste sambo. Det är fredagsmys de.
SKUMDUM. LILLASYSTER. Det finns en smak för alla. Just nu behövde jag musik, på hög jävla volym och det spelade inte så stor roll vilken låt egentligen. Puss

Bilder

Här kommer bilderna på Calle och Kapten från igår. Fina grabbarna grus. Puss
 
 

Hästlivet

Det blev någon timme i stallet igårkväll med Milla som planerat. Dock blev det en väldigt kort ridtur då vi upptäckte att Callemannen var halt, så jag och Kapten tog en liten kort travsväng själv medans Milla började vandra hemåt med Calle. Trist, men förmodligen har han sträckt sig i hagen för nu är det väldigt lerigt där och suger fast väldigt hårt. Så vi håller tummarna! 

Men det är otroligt mysigt att vara tillbaka i stallet med min bästa vän, jag säger det igen för det är de enda jag kan tänka på. Och hur mycket jag längtar tills vårat stall står klart så jag och Milla kan vara där och pyssla flera timmar :) 
 
 
Här är några bilder på stallet i Aspås, där vi står nu.Kommer verkligen sakna det och stallägarn Helene. 
 
Stora stalldelen med 5 hästar. Dock bara Snukki inne just då :) 
Lilla stalldelen där bara Calle och Kapten står, våran egna mysiga lilla del :)

Torsdagsmorgon

Tidig morgon idag. Mysigt när det första man ser i köket är kvistar med små blommor och ludna bollar.
Sen gick jag ut och blev alldeles paff. SNÖ? Va fan. Aja, sopade av bilen och hämtade upp Milla för att sen landa i stallet vid halv åtta. Vi mockade tillsammans (båda i samma box, med samma skottkärra) då det var punka på den kärran Milla tänkte ta. Sen hann vi göra färdigt allt förutom vatten, så ikväll är det bara att ta in hästarna och sen förhoppsningsvis ut på en liten tur :) Nu är det dags att fara på jobbet. Puss
(Hittade en bild på ena delen av stallet som jag tog för något år sen. Kul!)

Min dag

Vaknade imorse av ljuset och en sprängande huvudvärk. Slängde ett öga på klockan..
Fem över sju. Klockan hade inte ens funderat på att ringa, men jag var halvpigg ändå. Det var bara att stiga upp då och börja ringa en massa samtal inför stallbygget som är tänkt ska kicka igång den här veckan. Efter det la jag mig i soffan med en kopp te och som vanligt tittade på tv4 Nyhetsmorgon. 
 
For iväg på bland annat VA-avdelningen och Bygglovsavdelningen på kommunen, men hamnade tillslut hos tandläkarn. Där han jag läsa dagens serier och hittade en som påminner om en gammal vän från dalarna. Skrattade gott, tog kort och skickade till han som skrattade åt den med. Ett litet internt skämt. 
 
Hann med att städa, storhandla, och tvätta bilen också. 1 års ingrodd smuts försvann inte av att bara tvätta med vatten, men det är hundra gånger bättre än innnan i allafall. Hade glömt bort att jag hade en blå bil, trodde den var röd? Suprise!! 

Plantering

Även om jag är less på allt vad som har med plantering att göra efter att ha planterat 20.000 plant på jobbet, så är det en helt annan sak att plantera hemma. För några veckor sedan sådde jag små frön och NU....
 
 
Första dagarna var rent ut sagt smärtsamma. Jag hade förväntat mig att dom bara skulle dyka upp, gröna och fina, efter bara några timmar.. (Hm, man är inte lika smart på hemmaplan.) Men icke. Dagarna gick och inte ens ett litet tecken på att något låg där i jorden och grodde. Men nu jävlar, haha. Har planterat smultron och jordgubbsfrön, såklart. Jag tycker det ska vara gott, annars är det ingen mening.
 
Det ni ser på bilderna är alla mina små smultron som börjat komma upp. Jordgubbsplanten är lite långsammare och där har det kommit knappt 5 st små söta gröna. Åh, väx fortare så jag får smaka snart då! 

/Mvh Hanna, 5½ år 

Hästmys

Tisdag igår. Klev upp tidigt och for till stallet, släppte ut grabbarna grus innan Karro kom och släppte ut resten av hästarna. Mockade sen alla boxar och sopade innan det var dags att åka hem för att göra sig i ordning för jobb. 
 
På kvällen följde Milla med och hjälpte mig med resten, sen tog vi och myste på en kvällsrunda men hästarna. Red med hackamore igen. Det och att vi red med Calle och Milla gör Kapten till en annan häst, han blir så himla lugn. Efter spolning av ben osv gjorde att det blev en ganska sen kväll, men insåg hur mycket jag saknat att umgås med bästa i stallet på kvällarna nu när hon varit borta så länge pga operationer. Försökte även få på en ny brodd som Kapten lyckats tappa på skon höger bak, men gav upp när det inte gick som jag ville. Gör ett nytt försök en annan dag. 
(Bilderna är tagna förut, inte igår. Ville bara visa min fina, mjuka skrutthäst.)
 
Milla påminde mig även om att skriva något om mitt sadelköp. Har ju faktiskt köpt en ny sadel till min lilla kuse. Ska ta lite bilder någon dag framöver. För den är himla fin och ligger mycket bättre än den gamla :)  Puss

Jo, glömde nästan.

Jag hittade första vårblomman på våran gård än så länge och Jimmy hade tråkigt så han började bygga ett staket igårkväll så vi var ute till halv elva.
Men med lyse från sin älskade traktor var han nöjd ändå och jag blir mäkta stolt när han visar sina skills hemma på gården. Bara att han vill pyssla på och har framtidsplaner som speglar mina betyder så mycket. Hade aldrig levt så här lyckligt om det inte vore för min älskade snickare. Puss

Snö, slask och regn

Igår tog jag och Joppe en liten titt runt ägorna. Hagen som vi hyrt ut mark för, är nu bortplockad. Eller åtminstone tråden då det fortfarande inte går att få upp stolparna. Känns bra att kunna gå omkring där för att titta och mäta lite. Även fast det för tillfället ligger en sjö där nu..
När det tinat lite mer ska hela den gamla hagen mockas ur och förhoppningsvis får vi börja gräva och bygga snart.Vi var även upp i vår lilla skog och hämtade lite ris för att få lite vårkänsla inne. Joppe är inte den ultimata kompisen när man ska hämta kvistar. Han tror att alla kvistar jag tar är till hans nöje och att man får tugga på dom.

Vårstädning

Ibland tappar man gnistan och viljan. Ikväll gjorde jag det. För typ hundrade gången. 
 
 
Söndag. Har stökat på gården hela dagen. Vi började ju riva en gammal lada i höstas och hann bli färdig till 85% men sen kom snön. Nu när allt har börjat tina fram kände jag att det var dags för lite städning. Så jag och gubben har eldat sjukt mycket kvist och nästan allt skräp från ladan som var kvar idag. Ett sista ryck när kälen i backen har släppt så är det klart sen. Skönt.
 
Eftersom det varit så sjukt härligt väder idag ville jag ta en mysig kvällstur på min fina skrutt. Men han hade inga planer på det, så när jag äntligen fick tag på honom var det nästan mörkt och jag hade tappat lusten helt. Blev en liten tur ändå, men inte alls med samma njutning som det hade blivit annars. Trist kändes det, men bara glömma det nu för imorgon är en ny dag.
 
Just nu längtar jag till sommarn. Puss

Logga!

Hade lite tid över på jobbet några dagar så skissade fram en logga till vårat stall..
Tada! Slutprodukten. Riktigt nöjd faktiskt. Nästan alla ser ju att det är en muminhäst.. Bara försöka hålla fingrarna i styr och inte beställa hem en massa grejer med loggan tryckt på. Än.      Varför stallet kallas Mumin stallet är för att vårat hus ser ut som ett muminhus, därav idén. Lite på skoj först, och nu fullständigt allvar :)   Puss

Nästa steg, att få en erinran

När man ansöker om bygglov kan kommunen bli tvungen att skicka ut en förfrågan till grannarna, som i vårat fall. Dels för att det låg väldigt nära vissa grannars hus och dels för att det är ett stall. Allting är tydligen väldigt speciellt när det kommer till stall och hästar. 
 
Vi fick inte bara en erinran, utan två. Erinran betyder att någon har sagt nej till att godkänna bygget. I vårat fall kom båda från reningsverket som kommer ligga väldigt nära stallet. Dom kom med en erinran bara för att ha sagt något innan bygget påbörjades egentligen. Dom skrev att det kommer förekomma tungtrafik, buller, lukt osv. 
 
När någon kommer med en erinran måste man komma med ett svar tillbaka och det gjorde vi. Vi svarade att vi var väl medvetna om allt det dom skrivit och att det varken skulle påverka oss eller våra djur. I och med att dom skrivit det kan inte vi komma i efterhand och be dom riva reningsverket pga buller eller så, för då har dom "varnat" oss innan. 
 
Det kan vara värre om någon granne går emot ett bygglov och man kan få slåss i flera år för att få det beviljat. Men i slutändan är det kommunen som fattar beslutet och i vårat fall gick det faktiskt bra. Ja, vi har fått bygglov och kommer börja bygga så fort startbeskedet kommer. Puss

Kvällstur

Ikväll blev det en kort men effektiv kvällstur på min fina lilla skrutt. Gjorde väldigt många övergångar och jobbade mycket med att han skulle bli avslappnad mellan varje övergång. Han tyckte jag va en satans bitch som inte lät han springa i full galopp, vilket hade varit mycket roligare. Haha! 
 
 
Det är så himla skönt att det är ljust om kvällarna nu. Även fast jag slutar jobbet ca 18.15 och inte är i stallet förrän kring 19-tiden. Älska vår. Nu lämnar vi mörkret bakom oss och och tar tacksamt emot all energi som kommer med ljuset. Puss

Jaja..

Efter lite skäll av Milla så blev jag ju tvungen att skriva ett inlägg. Det har hänt otroligt mycket sen sist och jag ska nog kunna knopa ihop några inlägg. Men just nu har jag fastnat i programmet "Hela England bakar" och kan inte fokusera på båda sakerna samtidigt. Så håll ut Milla! Det kommer ett (eller flera) inlägg.. Sen ;)  
Puss


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.