Vovve..


Hundarna gillar att åka bil :) 

Junior och jag

Min älskade lilla valp, bebis, skrutt, ja kärt barn har många namn, ligger brevid mig i sängen och snarkar gott. Vi har dom senaste två timmarna avverkat några avsnitt med Grey's Anatomy. Gubben och Joppe har varit hos grannen men kom precis in genom dörren. Så istället för att fortsätta på den här inlägget som planerat ska jag nu fortsätta titta Grey's och mysa med min älskade man..
 
 

25 December

Julafton blev bättre än förväntat förutom att det blev så satans kallt. Kvällen spenderades med mor, far, Ida och Fredrik. Vi fick väldigt fina julklappar och är otroligt tacksamma. ❤ 


Imorse släppte jag ut hästarna med dubbla täcken och nu har hela familjen myst ner sig i soffan under en filt. Ska titta lite film och sen gå ut för att kasta ut extra med hö till grabbarna. Blir nog lugnt fram tills att det är dags för middag hos momma och morfar. Pusshej.

Kvällen före.

 
Ja, nu är det bara timmar kvar till julafton. Har tyvärr ingen julkänsla eller är speciellt taggad inför imorgon. Men att få börja morgonen med att mysa med Kapten kanske ändrar på den saken. Sen väntar julfrukost hos Jimmy's mamma, svänga förbi momma och moffa för att lämna julklappar (första julen utan dom..), jullunch hos Jimmy's pappa och sen Kalle Anka med resten av all julmat och firande hos mina föräldrar med lillasyster och hennes pojkvän. Kommer som vanligt vara mätt fram tills midsommar efter morgondagen. Men maten är väl det som är halva grejen med julen? 
 
Ikväll svängde vi förbi Markus och Sandra för att lämna klappar till barnen och mysa lite med dom. Dom var såklart väldigt taggade på att det skulle bli julafton, haha. Sötaste barnen jag vet.. 
 
Nu gäller lite uppesittarkväll med hundarna innan det blir läggdags, medans mannen är hos grannen för att dricka någon öl. Tur hundarna ville mysa i allafall. Skriver GOD JUL nu, eftersom vi har rätt fullt upp imorgon. Pusshej.

Knäppa familjen..

Alla djur blev helt knäppa igår när det kom en massa snö. Kapten drog ett gäng repor med full galopp och avslutade med att stegra ett par gånger. Hundarna busade runt och ville aldrig sluta. 


Jo, joppe busade med junior, rullade ett par gånger men sen ville han gå in.. Jag och Junior for runt i snön ett tag till. 

Då var det dags, igen..

En olycka kommer sällan ensam. Först Junior som bröt en klo, hästen som trampade sig för miljonte gången och idag var det Joppe's tur. In på Ejra djurklinik efter att han skrikit av smärta och visat att något va väldigt fel med bakändan. Efter ett ganska långt besök, en spruta och lite väl valda ord är vi nu hemma och myser i soffan.

Vi vet inte vart smärtan kom ifrån, men han är lite bättre nu och det går inte göra något mer än avvakta. Han är stel men har inte ont, så hoppas att några lugna dagar ska göra att det släpper helt. 


Men det var så klart inte allt.. Veterinären upptäckte att vår älskade lille grabb har ett blåsljud på hjärtat. Inget som påverkar han idag, men det finns där. Och helt plötsligt blev hans lilla blåsljud en väldigt tung sten i mitt bröst. ❤ 

Hemlighetsfulla Hanna..

Tar med mig Camilla ut på ett hemligt uppdrag imorgon, om allt går som det ska. Det ska bli roligt faktiskt. Säger ingenting mer specifikt ännu eftersom jag gillar att vara lite mystisk och hemlighetsfull för en gångs skull. Camilla är med som råd, stöd och nöjeskompis som vet exakt mina tankar även fast jag inte uttalar dom. Så imorgon kan det säkert bli lite tankeläsning, hehe. 
 
 
Nejdu, nu blir det sängen med min älskade man så jag orkar med allting som ska göras imorgon. Hade tänkt ge mig på att skruva fast alla handtag på byrån, städa hela jävla huset, ta hand om den sista tvätten, hinna iväg på Hööks och även sätta mig ned för att söka lite jobb.. Om det finns några som passar. Pusshej, natti.

Helg?

Borde egentligen sova eftersom jag ska kliva upp tidigt imorgon och släppa ut hästarna. Men ligger här i sängen och väntar på att alla tre pojkarna ska komma upp och lägga sig. Det är så tomt i sängen utan dom. 


Dessutom är det kallt. Men så är det när det går en Metallica-dokumentär på tv:n. Hundarna har nog inte fattat att jag lagt mig, för då brukar dom genast göra sällskap.

Snart helt frisk i allafall. Skönt. Dock hade jag behövt sova några extra timmar, men får väl ta igen det nästa år. Nu är det godnatt. Pusshej 

Biomys med mor

Idag har jag åkt buss för första gången på väldigt länge. Var tvungen att ringa lillasyster för att kolla om man kunde betala resan med kort, men tog med kontanter just in case så att säga. Det var en upplevelse vill jag lova. Så, jag tog bussen in till stan och mötte upp lillasyster för att sen åka ännu en buss upp till Lillänge och träffa mamma. Vi for på Max och åt middag, släppte av lillasyster vid bussen och tog oss iväg till biostaden.  
 
Vi såg sista Hobbitfilmen, den var bra. Skulle dock ha sett 2an en extra gång innan då man liksom slängs direkt in i slutet på den. Men det gick ganska bra ändå, kom på mer saker allt eftersom. Har man inte sett Hobbitfilmerna eller Sagan om ringen-filmerna så rekommenderar jag dom starkt. Det är påkostade och väldigt välgjorda filmer, sen är jag ett enormt fan av fantasygenren. Så det passade mig perfekt :)
 
 
Nu blir det mys i soffan med mina älskade hundar eftersom gubben dragit till grannen för att röka kött och förmodligen dricka något alkoholbaserat om jag känner dom rätt.. 

MEGABRA TIPS!

Jag har kommit på det! Idag tog det helt ärligt inte mer än max 5 minuter att klippa klorna på båda hundarna. Joppe har alltid varit lite strulig med att rycka undan tassarna, pipa, grina och gnälla innan man hunnit klippa första klon. Junior brukar det gå bra, men dom har aldrig suttit så stilla och snällt som idag. Två ljus. 

Har tidigare provat att vara helt tyst, pratat gulligt, vara två personer, mycket godis och diverse andra tekniker. Men idag dök idén upp. LEVERPASTEJ! Så himla enkelt. 


Väckte uppmärksamheten med att doppa ett finger i burken och låta Joppe smaka två gånger. Började med en baktass och då kom ett ynka pip, när tassen var klar fick han smaka två gånger och sen gick resten på räls. Inge mera pip ens.. Åh, så skönt! Kunde sitta framför Junior och ta tass för tass med paus för smakning av den magiska leverpastejen, utan att röra annat än tassarna. Gudomligt! 

#mh14

Trodde jag nått botten i fredags, men oj så fel man kan ha ibland. Söndag och måndag var.. Ja jag vet inte hur jag ska förklara.. Helt outhärdliga ungefär. Har legat med ögonbindel och tystnad för att försöka sova bort eller bara överleva den sjuka smärta man har av en brutal bihåleinflammation. 


Men idag känns det bättre. Och igår började Musikhjälpen, vilket jag är en trogen följare till för femte året i rad. Dessutom är snygg-Petter med, vilket inte gör saken sämre. Wihoo!


Bild från igår, precis när mh precis startat och inledde starkt med en sångare som fick mig att rysa på både armar och ben. Seinabo Sey. 

Horizontal

Fan för att vara sjuk. Jag har i allafall nått botten, så nu kan det bara bli bättre. Hoppas jag. 


Tvingar hundarna att mysa och tycka synd om mig. Morgonrocken eller myskläder är mitt mode just nu. Och näsdukar såklart. 


Men..

Jag hade ju inte tid att vara sjuk. Ändå vaknade jag upp med en extrem huvudvärk, tryck/spänningar på halva huvudet, tvärstopp i näsan, halsont och så vidare. Efter lite råd och efterforskning kom jag fram till att det är bihåleinflammation. Tack för den! 

Bara att pillra sig upp, släppa ut hästarna, byta om och bege sig på jobbet. Det blev en lång dag vill jag lova. Däckade i sängen när jag väl kom hem och myste ner mig med hundarna som så klart tyckte synd om mig ❤


Helt oväntat dök min bästaste mamma upp med medicin, en ny världsskön myströja från Gina Tricot och bara tyckte synd om mig. ❤ 

Hon ställde upp och ville hjälpa mig att fixa stallet. När vi gått ner dök även pappa och Jimmy upp och hjälpte till. Kände mig väldigt ompysslad och älskad. ❤ Fantastiska underbara familj, det går inte beskriva med ord hur tacksam jag är. 

Jobb...

När det är möte i personalrummet och barnen är ute får man passa på att ta rast i deras mjuka puff. Rätt skönt faktiskt!  


Imorse vaknade jag med ett litet halsont och huvudvärk som inte släppt än, hoppas verkligen inte att man blir sjuk nu. Har inte tid för det. Proppar kroppen full med alvedon, vitaminer och halstabletter så kanske det går bra ändå. 

Måndag

Den här dagen har bestått av att göra en mängd ärenden, både på byn och inne i "stora staden" Östersund. Sen har jag städat ännu en gång och ställt fram allt julpyssel, stakar och så. 


Avslutade dagen på bästa sätt, stallmys och en ridtur på grabbarna grus med min fina vän, Camilla. Vi hade rätt roligt när det va dags för att ta kort, det gick inte superbra i mörkret med alla reflexer och pannlamporna.. Men jag är nöjd ändå, dåliga bilder är också minnen! ❤ 


Duktiga fisen som klarar pannlampor utan problem nu, han som alltid varit rädd för skuggor och speciellt sin egen. Stolt matte! 


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.