Min tisdag

Mina klockslag får sammanfatta dagen. Mer orkar jag inte.
 
07.45 - 09.00 Stallet för att mocka och säga godmorgon till hästen.
09.15 - 09.45 Hemma för att äta frukost, säga godmorgon till min älskling och hunden.
09.50 - 18.20 På jobbet och slet som ett djur..
18.25 - 18.30 På ICA, för att handla sånt som ost och mjölk.
18.35 - 19.15 Hemma för att äta middag och säga hej till min älskling och hunden.
19.30 - 22.00 Stallet för att mocka färdigt, fixa hö, vatten, foder och ta in hästarna. Pussa lite på min häst.
22.10 - 23.15 Hemma i soffan med min älskling och hunden. Titta tv, äta glass och dricka te.
Nu, godnatt.
Imorgon, träningsvärk.. Suck.

På jobbet..

Längtar hem, men bara två timmar och en jävla massa krukor som ska fyllas kvar.


Inspiration

 
  

...

Idag gick det riktigt dåligt. For till stallet och tänkte jobba med Kapten på ridplanen från marken. Försöka göra tillitsövningar och leka en lek som gör att han börjar följa efter mig och känna sig bekväm/trygg vid min sida. Men vi kom aldrig så långt. Det tog över en timme innan jag fick tag på honom i hagen, försökte med alla metoder jag läst om men ingenting funkade på så stor yta. Jag fick springa ihjäl mig och även fast han hade grimma på sig kom jag inte närmare än 10 meter. 
 
Efter en timme var han trött och svettig så han gav upp självmant. Vi gick upp till stallet och väl där inser jag att orken är totalt borta. Jag var blöt upp till midjan, trött, hungrig och hade tappat humöret helt. Visste att det inte alls var rätt tillfälle och känsla för att jobba med honom. 
 
Nu har jag fått i mig lite middag och en massa stöd från min kära sambo, så nu känns livet lite bättre. Vet att jag har mycket att jobba på i framtiden. Men att ge upp står inte på min lista. Vi behöver bara tid. Mycket tid.

Söndag

Den här dagen har hittils bjudit på en rejäl sovmorgon och en flopp till finalmatch i hockey. Grattis Canada till guldet som svenskarna gav bort. Men nu när matchen är slut så kom jag på att den här matchen kommer inte påverka mitt vardagsliv ett dugg, skönt. :) Imorgon återgår man till verkligheten med jobb, suck. 
 
 
 
Nu, förbereda lite middag och sen fara iväg till stallet för att jobba med min lilla häst och hoppas han är på humör för det idag. Ska även prova lite sadlar och kolla hur dom ligger. 

Fantastisk lördag

Gårdagen var otroligt mysig och fint väder hade vi. Tog en långpromenad med sambon och vårat lilla snömonster. Det var superskönt. 
 
 

Fick en känsla

Vi har varit och satt ut färgade pinnar så kommunen kunde svänga förbi och få en överblick var stallet ska stå och hur nära det blir det allt. Jag är kanske inte helt nöjd över placeringen, men när vi väl (förhoppningsvis) börjar bygga så kanske det känns bättre. Bara att ha gångavstånd till stallet kommer göra stor skillnad. 
 
Pinnarna syntes dåligt på bilden så satte dit blåa i efterhand så man lättare kan se. 
 
 
En av mina pojkar gillade att pulsa runt i hästhagen och sätta ut pinnar i allafall. Gissa vem? ;)
 
Hagen som är där nu med hästarna tillhör inte mig. Dom har fått lov att hyra den där ängen tills i vår, då vi förhoppningsvis har fått bygglov och kan sätta igång med bygget. Jag hatar att vänta..

Mysdag

Jag älskar att vara vuxen och få äta godsaker till frukost..
 
Tog en skogspromenad med hunden också. Det är helt klart att han älskar snö, ju djupare desto bättre. Det var tungt att pulsa men fruktansvärt skönt samtidigt. Musik i lurarna och med gulligt sällskap. 
 

Joppe's morgon..

Joppe hade inte en lika trevlig morgon, då han upptäckte en inkräktare i vattenkoppen imorse..
 
Då var det bekräftat, vi har smådjur som springer omkring här på nätterna. Klart dom gör det när det ligger mat överallt. Joppe sprider ut sina torrkulor överallt i huset och Bamse sprätter ut hö på golvet jämt. Ett smörgåsbord för såna här små pälsbollar. Lite söt är dom, men absolut inte lika söt när dom ligger dränkt i en vattenkopp.

Ny dag, nytt humör

Tänkte jag skulle ta en rejäl sovmorgon så jag åtminstone blev helt utvilad och kanske kunde släppa lite spänningar som jag haft i kroppen dom senaste dagarna. Dessvärre vaknade jag klockan 8.55 och kunde inte somna om. Efter lite morgonmys med hjärtat så pillrade jag mig upp och insåg att det hade snöat, jättemycket. Man kunde inte ens se bilen från övervåningen, den var helt vit. Mysigt! 
 
 
Det känns att det är en ny dag med nya möjligheter. Allt känns bättre idag. Vi kommer klara av allt. Allt kommer gå vägen. Och till våran börjar vi bygga stall, så är det bara :) Godmorgon!
 

Tjock plånbok

Har haft en väldigt mysig kväll då Milla och Larsa bestämde sig för att komma förbi på fika. Kändes tvunget att baka när man får så fint besök, så kladdkaka (väldigt kladdig) med grädde blev det. Sen hade Milla köpt med sig semlor eftersom jag varit för snål och inte köpt någon till Jimmy, även fast han nämnt ett par gånger att "en semla vore gott!". Så nu sitter man i soffan och väger 6kg mer än innan middag. Pjuuh.. 
 
 
Sen ett tips till den som råkar ha 90 miljoner (antar att det är dollar..) över, här är en gård för dig.
(Klicka på bilden om du vill se mer av den..)
 

Shopoholic

Fan vad det kliar i mina shoppingfingrar. Min häst behöver nya täcken och jag vill klicka hem alla samtidigt, helst nyss. Även boots, hackamore, pullarträns och westernsadel finns med på min VILL-HA-NU-lista
 
1. Fleecetäcke från Hööks
2. Stalltäcke från Hepshop Shires (100g).
3. Shires Highlander Half Combo (200g) som jag inte hittat att beställa hem än.
 
 
Åh, ge mig pengar.. Nu! Behöver. Verkligen. Handla. Nyss. 
Här är bootsen och hackamore't jag också vill ha.. När jag ändå är igång.
 
 

Torsdagmorgon

När jag gick och la mig igår hade jag rätt mycket känslor och funderingar, vilket resulterade i en stökig natt med mardrömmar. Vaknade helt kallsvettig strax efter 4 på morgonen och hade svårt att somna om. 
 
Men morgonen blev bättre när jag väl tagit mig till stallet och fick mysa med Kapten. Han var kanske inte lika myssugen som mig, då han helst ville springa över mig och komma ut till hagen för att få påbörja frukosten. Men hade även sällskap av världens bästa som alltid försöker pigga upp mitt humör, tack Camilla! ♥

MEN TACK, era jävla nötter.

Ja jag är upprörd. För att söka bygglov är svårare än att ta hål på en kokosnöt med en strumpa..
(Varning för långt inlägg)
 
Första steget när vi skulle söka bygglov var att Jimmy for till kommunhuset för att få information om vart man lämnade in handlingarna och så vidare. Där och då får han veta att det inte alls bara vara att söka. Våran gård är en del av en så kallad detaljplan, vilket innebär att allt vi får bygga är garage och förråd ungefär. Att förklara varför detaljplaner existerar och vad dom är bra för kan jag inte svara på för jag har inte förstått det själv. 
 
Så där var det tvärt nej. Vi fick inte bygga. Möte nummer två kom dom på att jo, man kan ansöka om att upphäva detaljplanen. Men det kostar, såklart. 25 000:- vill kommunen ha för det. Visst tänkte vi, det kan säkert vara rimligt. Vi fick höra att allt vi behövde vad godkännande från alla grannar. Vi fixade det samma kväll. Alla grannar här var superpositiv och skrev på med glädje. 
 
Men, vid möte nummer tre hade dom helt ändrat sig. IGEN. Då spelade det absolut ingen roll om vi ändrade detaljplanen, för det blir alldeles för nära till grannarna där vi vill ha stallet. Men flytta det dit bort (pekar) så går det bra... Så nu har vi flyttat stallet några hundra meter, men det är fortfarande inte bra. (Det skiljer 5 meter till närmsta granne där, men det går tydligen bra. För det har dom bestämt.)
 
 
Den blå rutan är vårat hus. Den gröna rutan är där vi ville bygga stallet. Det ligger med skog omkring sig och närmsta grannen skulle bara se stallets tak. Det är allt. Den röda rutan är var kommunen vill att vi bygger. 22,5m ifrån Hissmofors jävla reningsverk. Med slammbilar som far stup i kvarten och tömmer deras äckliga snusk så det luktar skit hur länge som helst efteråt. JAAAA MEN GÄRNA!! 
 
Det är enda stället vi får bygga på. Tack. Finns det inget annat sätt så får vi väl bygga där då. Då slipper vi upphäva detaljplanen om stallet ligger en halvmeter utanför den. (Detaljplanen är det som är prickigt.) Men, då tillkommer en kostnad på 65.000:- för att gräva på nytt avlopp och vattenledningar. Som hade kostat ca 9.000:- om vi fått bygga där vi ville..
 
Det jag försöker få fram är bara att snart ger jag fan upp. Det är svårt att diskutera med människor som inte ens har ett svar på varför dom jobbar emot oss hela tiden. Så här är vi idag. Med chansen att bygga stall, på ett ställe där vi absolut inte vill bygga, och med kostnader som vi absolut inte hade tänkt oss eller räknat med. TACK!! 
 
Nu ska jag sova och förhoppningsvis inte vakna upp imorgon med känslan av att jag vill skita i allt.

Gå på banken

Ett av alla våra bakslag hittils har varit missförstånd mellan oss och banken. Vi gick till banken direkt efter ritningen var klar, så vi visste säkert att vi hade ett lånelöfte innan vi sökte bygglov. Banken verkade otroligt positiv men ville ha en förhandsvärdering av gården och huset så dom visste hur mycket vi skulle få låna. Men ändå fick vi en ungefärlig siffra att gå på.
 
Sagt och gjort, vi ringde en mäklare som kom ut och tittade på gården. Där tillkom en konstnad som vi inte hade räknat med. Några dagar senare fick vi beskedet och förde det vidare till banken, som helt plötsligt hade ändrat sig och minskat lånelöftet med 100.000kr. I ett bygge är det väldigt mycket pengar och vi visste inte hur vi skulle lösa det. Det är något vi fortfarande klurar på... 
 
 
 
Så ha en bra kommunikation med banken och få ett skriftligt lånelöfte så dom inte kan komma att ändra sig i ett senare skede. Det kan ställa till det rejält. 

Börja rita fram ett stall

Från början satt vi oändligt många timmar och skissade på olika ideér till stallet. Vi kom fram till att vi ville ha fyra boxar, spolspilta, sadelkammare, ett utrymme för foder, loft och garage i ena änden av byggnaden. Så tillslut kom vi fram till en ritning vi var nöjda med. 
Eftersom vi vill göra så mycket som möjligt av bygget själva, då Jimmy är snickare, så fick han sitta med papper, telefon och dator för att få reda på så mycket som möjligt vad det är för regler som gäller när det är ett stall man ska bygga. Brandsäkerhet, ventilation, hur betongen reagerar på djururin osv. Det var en hel massa ny information vill jag lova. Just hästar verkar vara ett väldigt speciellt ämne..
 
 
Men nu är vi framme till att vi ska söka bygglov och har därför gjort en lite mer precis ritning. 
Där alla mått står med och hur stor byggnaden blir. Om man ska bygga stall tycker jag alltid man ska ringa runt och få olika offerter för att verkligen få se på papper vad allting kostar. Då kan man få en rejäl chock faktiskt. 

Vi (kanske) bygger stall

Nu har jag gjort en ny kategori, Vi bygger stall, där jag från och med nu kommer skriva och berätta om våra steg mot att bygga stall. När vi köpte den här gården nämnde jag för Jimmy att "här kan vi bygga ett stall!" och efter det har de blivit mer och mer på allvar.
 
Från början lät allting väldigt enkelt och positivt. Det var en jordbruksfastighet så man behövde inte bygglov eller något, bara skapa ett litet företag för att kunna hyra ut boxar när stallet var byggt. Klart!
 
Men så var det ju verkligen inte.. Vi har nu fått bakslag efter bakslag och det verkar inte bli lättare heller. Jag ska försöka förklara så gott jag kan, för den som är intresserad. Steg för steg. Steg framåt och (alla jävla) steg bakåt som man kanske får vara beredd på..
 
När/om vi lyckas bygga stall och få allting klart, då ska jag gå tillbaka och läsa alla inlägg. Bara för att kunna njuta av alla hinder vi tagit oss över genom att vara motiverade och starka!
 
Drömmen om en enorm, vacker, lyxig hästgård får fortsätta vara en dröm.. 

Bara för att..

Bara för att man jobbar i en blomsterbutik och tar hand om blommor varje dag på jobbet, betyder det inte att man har en fantastisk trädgård hemma och väldigt vackra, blommande växter i fönstret.. I'm just saying..
 

Sadelclinic på Hööks

Dagen började med att hästen fick nya skor och sen nöjt rusade ut i hagen. Sen så här på kvällskvisten for jag och Camilla in på Hööks för en sadelclinic. Det kändes som en viktig grej för mig då jag är totalt vilsen bland alla sadlar, olika märken, passform och så vidare. Clinicen gjorde mig mer förstående hur mycket och på vilket sätt sadlarna påverkar våra hästar. På ett sätt kändes det otroligt bra att få mera koll, samtidigt som det smärtade lite nu när man förstår hur mycket man utsatt vissa hästar för, med en så enkel grej som en felanpassad sadel. Men nu, är vi påväg mot bättring. När man själv kan ha lite mera koll :) 
 
 

RULL-VM

Idag blev det en fantastiskt mysig ridtur i skogen där hästarna fick pulsa lite djupsnö i alla gångarter. Red med hackamore och sadel idag, kändes som han var väldigt avslappnad ändå tills vi var påväg hem och han blev lite triggad. Men det är okej ändå, han är ju pigg och alert som häst och det är ingenting jag har något emot :) 
 
 
Och efter ridturen blev det ett spännande rull-VM när vi släppte ut Calle och Kapten i hagen.
Det smittade av sig, så i hagen brevid började även Vinda rulla sig.
 
 
 
Väl hemma från stallet tog jag och lille Joppe en powernap på soffan, så jävla skönt!
 

Kärlek


<3

Det är så det är
Sötcalle.

Dom två senaste dagarna har jag lånat Camilla's hackamore till Kapten och samtidigt ridit barbacka. Han har varit som en helt annan häst. Bara tagit skritturer än, men han har varit totalt avslappnad och frustat nöjt. Han har gått helt annorlunda och känts helt annan. Så himla härligt! Kommer verkligen fortsätta rida med det och se om han är lika avslappnad med sadel.
Min fina skrutt.
Bästa stället i världenatt få vara nära den man älskar mest! <3

Östersunds sjukhus

Då var det dags igen..


Onsdag

Det har varit riktigt fint väder idag. Synd man varit instängd på jobbet. Kunde i alla fall njuta lite av värmen som blev inne i växthuset.
Har slitit hela dagen så nu längtar jag hem. Bara en timme och 22 minuter kvar innan jag får stänga butiken, skönt.
Mäklaren har varit på besök idag, så vill gärna komma hem och höra vad sambon kan berätta om det. Hoppas det har gått bra så banken blir nöjd och vi får låna till ett stallbygge. Men det tror jag :)

Ännu mer tröttmössa

Stallet i tisdags, stallet igår, stallet idag och stallet imorgon. Sen jobbat på det. Det känns kan jag lova. Jag. Är. Trött. Att ha stallet och sköta sju hästar, fyra dagar i veckan är inte något jag vill göra ofta.

Tur jag i alla fall delar stallhelgen med världens bästa tjej, som står ut med mig även fast jag skippar frukost eller missar middag innan stallet. Tack bästa du!

Ligger i soffan nu och myser med mina pojkar (som inte går att ta kort på, haha). Tänker alldeles strax byta plats till sängen och det ska bli såå jävla skönt. Puss och godnatt!

Tröttmössa

Ja, jag är vaken. Brukar inte vara det den här tiden. Gör te till mig och min älskade. Han har nog somnat om..


Ska alldeles strax åka till stallet för att mocka så det tar en timme mindre när jag ska dit ikväll. Man vill inte missa fredagsmyset. Men fan, va trött jag är... Godmorgon!

Väldigt gamla minnen

Har precis suttit någon timme med att dels lägga över bilder från min dator till det externa minnet, och dels tittat igenom alla gamla bilder. Hittade så fruktansvärt roliga bilder, skrattade tills tårarna rann, haha. Här bjuder jag på lite egobilder från olika år. 
 
2008 - prövade på svart hår med lugg, haha.
 
2009 - en osöt bild och en lite sötare bild.
 
2010 - jag levde ett glassigt liv och bara gled runt. 
 
2011 - jag tog studenten och kände mig vuxen, haha. 
 
Det tar aldrig slut. Finns det något som jag har gott om så är det minnen och det är jag så jävla glad för. Jag har prövat mycket, varit på många äventyr, gjort helt sjuka grejer men framförallt skrattat mycket. Det är de som räknas i slutändan tror jag. Man ska aldrig ångra det man gjort, bara lära sig av sina misstag och prova något annat. Nu, den 6 februari 2014, lever jag ett fantastiskt familjeliv och trivs bättre än någonsin. Godnatt! 

Förlovad!

Idag har jag förlovat mig med min älskade Jimmy. Världens bästa kille! ♥
 

Men va?Vad är det här? Igår var det runt 0 grader och skinande sol. Då jobbade jag. Idag är jag ledig och vintern är tillbaka med minusgrader och mulet väder. Jag som hade tänkt rida en riktig långtur i skogen idag.Istället ligger jag med min lilla familj och myser i soffan. Ska väl bege mig mot stallet så småningom för att mocka och göra färdigt, men inte än på ett tag. Tänker vara lat först :)

Måndag

Solen skiner som aldrig förr och så klart jobbar man. Hoppas det håller i sig då jag är ledig imorgon och på onsdag. Stalljour fyra dagar den här veckan, och jag börjar gruva mig. Är redan trött efter för lite sömn i helgen. Men med hjälp av Camilla i helgen ska det nog ordna upp sig.
 
Första dagen den här vintern då täckbyxorna känns överflödiga. Alla andra dagar hade man gärna haft dunjacka och rejäl mössa, om det inte hade varit för att chefen tycker det är "oproffsigt". Kunderna tycker synd om en när man står och jobbar i 8 grader hela dagarna utan mössa. Som att jobba i ett kylskåp.   Men idag är det väldigt varmt i växthuset, solen sköter sitt jobb. Haha.
 
Joppe var så himla söt imorse när jag skulle fara på jobbet. Han hade lyckats bädda in sig själv i filten som jag har i fotändan på sängen. Såg väldigt skönt ut, ville nästan krypa ner bredvid och mysa.

Bilderna

Ja nu har jag fått bilderna från Wilma på mig och Kapten. Eftersom min dator är knäpp kunde jag bara spara bilderna via mobilen, och då är det svårt att redigera dom med så dålig kvalité. Men Kapten var en riktig läckerbit på dom flesta, han gör sig bra på bild. Min lilla skrutt. 
 
 
Man kanske skulle ha fokuserat mindre på att Kapten skulle se bra ut, för det gjorde han redan, och fokuserat på sitt eget ansiktsuttryck istället, haha. Bättre lycka på den fronten nästa gång. För det här gör jag mer än gärna om, det var roligt och man skapar minnen :) 

Fotografering med prinsen

Idag for jag upp till stallet för att bli fotograferad tillsammans med Kapten. Det är en tjej i stallet som heter Wilma som tar jättefina hästbilder och jag var bara tvungen att fråga om hon ville fotografera oss, vilket hon ville. 
 
Det började inte så bra eftersom Kapten bara hade varit ute i en timme, vilket betydde att han absolut inte ville följa med in. Han kom fram till mig, men sen tvärvände han när jag la grimman mot nosen. Sen fick jag kämpa i minst en halvtimme. Kan meddela att skramla med en hink med foder funkar inte. Det tricket ger han inte upp för, haha. 
 
Han var lite tittig och gillar absolut inte ljudet av kameran, men jag tror det blev några fina bilder i allafall. Han är duktig på att ha öronen framåt. Min fina lilla skrutt. Tungt i snön var det också, men bra söndagsträning. 
 
Bara att invänta bilderna från Wilma så lägger jag upp dom här sen :)
Nu ska jag och sambon göra oss klar för att åka på mysdejt med två väldigt stora hundar (med ägare), som brukar bjuda på riktigt gott fika. Ha en bra söndag alla! Puss 

Söndagsbus

En liten förvisning inför morgondagen. Har putsat lite så det ska vara skinande rent. 
Himla kul det ska bli och förhoppningsvis blir det ett fint resultat :) 

Räkna och lista ut.

Eftersom vi fått en lapp från kraftstation att dom kommer stänga av strömmen några timmar idag ska jag och sambon passa på att räkna lite på ett stall/garagebygge som vi vill göra. Vi ska skriva ner allt på papper och sen böna på våra bara knän inför bankfolket. 
 
Här är en utav dom första oseriösa ritningarna över stallbygget som vi gjorde, det var innan sambon kom på att han ville bygga garage samtidigt. Det som är helt bestämt är att det ska vara fyra boxar. Mycket har förändrats sen vi gjorde den här ritningen. 
 


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.