isolera..

Igårkväll tog vi en sväng till Fresks för att hämta isolering och panel, så idag var det bara att sätta igång. Vi hann isolera hela den långa baksidan och mer än halva kortsidan på stallets sida. Skönt att vara igång med det nu när det börjar bli mycket kallare, synd bara att det blir mörkt så fort på dagarna så man inte kan hålla på lika många timmar. Men imorgon fortsätter vi. Tidig morgon med att släppa ut hästarna och göra färdigt stallsysslorna, sen så kör vi. 



Pyssel och mys

Blir inte mycket gjort idag, så passar på att pyssla och titta lite mysig film. En favorit som gått på tv:n idag under dagen var Åsa-Nisse, helt klart underhållande på hög nivå. Hehe. 



Finbesök ❤


Idag blev det slut på lugnet. Är hundvakt åt Molly som alltid passat perfekt in i flocken, med sitt otroliga lugn och tålamod.. Tills idag. Junior har blivit könsmogen och upptäckt att han gillar tjejer. Det är ett himla pipande och gnällande, haha. Men vad gör det? Lite synd om tant Molly som får stå ut med en kärlekskrank tonåring bara.


En ridtur senare..

Idag blev det en underbar ridtur, dock hade jag en lite lätt överladdad häst. :)


Morgonmys, som vanligt ❤


Istiden

Ja det har hänt en del senaste dagarna, men orkar inte skriva allt i detalj så bildbombar lite istället. 

Vi har bakat lussekatter. 

Vi hälsade på mor&far, där hittade Joppe'n ett mysigt krypin.

Mor klippte och färgade mitt hår, blev kanon. Och helt gratis, hehe. Jo, så där ser jag ut oftast när jag är hemma. Varseljacka, mössa och pannlampa. 

Idag är det lite isigt, men ska snart pillra mig ut med hundarna en sväng och sen ge mig iväg och rida en tur. 

På eftermiddagen blir det bilbesiktning, lite lek med hundarna, matlagning och sen är vi bjuden på fika hos gårdagens fina "födelsedagsbarn", Milla. ❤ Pusshej

Helgens mys ❄

Har haft en supermysig helg. I lördags började morgonen med hästarna och stallet, sen gick jag tillbaka in och myste med mina grabbar som fortfarande låg kvar i sängen. 


Kvällen bjöd på film och en massa tända ljus. Idag har jag och gubben hängt upp lite ljusslingor ute, tokstädat inne och gjort lite julfint med bland annat nya gardiner som jag fick av älskade mor. Hann även med en lite längre tur på min ädla springare ❤


En bättre fredag..

Mycket mysigt fredagshäng med mitt hjärta. En fin liten tur som han skötte exemplariskt. Synd Callemannen blev lite väl upprörd när vi gick, men annat hade jag inte förväntat mig. 

Provade pannlampa ikväll med, gick superbra. Lite tufft i början men min fina kille lär sig. Mycket lugnare i själen nu, så ska mysa ner mig med gubben och hundarna i soffan nu. ❤ Fantastiskt fredagsmys. 


Fredag


Jaha, sitter nu i soffan och har ätit frukost. Ska alldeles strax ge mig ut på promenad med hundarna innan det blir några timmars jobb på mitt favoritställe. Blev tidig morgon då jag skulle släppa ut hästarna som var helt knäpp imorse, vet inte om båda vaknat på fel sida för ingenting va bra. Haha, gograbbarna. 

Hoppas den här dagen går fort. Trevlig helg! Pusshej

Kvällsmys


Det är torsdag idag?


Jo, fått en ny kjol av svärmor. Får se när tillfälle ges att ha på sig den. Är kanske 10 år sen jag hade kjol sist. Här va Junior nyfiken på vad jag höll på med, som bytte kläder för tredje gången. Det blev ännu värre när jag slog mig ned vid spegeln för att platta håret, haha. 



5 saker som beskriver mig som person. (Beskriv dig själv och din personlighet med endast fem separata ord.)

1. Socker
2. Djur
3. Tidsoptimist
4. Morgontrött
5. Bekväm


5 saker ni inte vet om mig.
(Skriv fem meningar om det du tror folk inte vet om dig.)

1. Jag älskar att meta, speciellt på trappstegsforsen vid min stuga. 
2. Jag har en speciell kärlek för skimlar (grå/vita hästar).
3. Jag har brytit nyckelbenet två gånger. 
4. Jag shoppar hellre inredning än kläder till mig själv. 
5. Jag vägrar vita byxor, det är något jag aldrig skulle bära av flera anledningar. 

Lättare i själen

Även om den här dagen började med en dålig känsla så avslutades den på bästa sätt. Mår helt fantastiskt efter att äntligen ha suttit på hästryggen igen. Milla och jag tog en skrittur på grabbarna nyss och det behövdes verkligen. 


Bara att ta på ridbyxor gjorde mig nervös. Sen skulle jag rida med pannlampa för första gången och det är inte en liten sak för Kapten då det absolut läskigaste som finns är skuggor. Men det gick så jävla bra! Fina grabbarna skötte sig exemplariskt. Man blir så varm i hjärtat. Och att få umgås med bästa Milla på en ridtur kändes nästan ännu bättre, saknat allt det där. ❤


Påpälsad för -20 grader men än så länge är man känslig för kylan så -5 kändes fan kallare än vanligt. Hehe. Nu blir det nog en kopp te, framför arga snickarn! Pusshej 

Morgon

Har tagit sovmorgon med pojkarna, bara för att vi kan. Har en massa planer inför idag, men tänker inte stressa genom den här dagen. Har en lustig känsla i kroppen som gör mig lite nedstämd. Hoppas det släpper snart..


Just nu..

..myser vi bara. Fast vi har mycket att göra idag. 

Trångt i bilen..

Joppe va supernöjd över att få sitta fram, matte va nöjd som fick med sig byrån hem, Junior var inte lika nöjd över att bli ihoptryckt i baksätet bredvid byrån.. Hehe. 


Shabby-chic

Ja men ibland får jag för mig saker bara. Det är så. Som att jag börjar göra om hela hemmet efter att ha kikat i en inredningstidning. Har nu sålt vår gamla byrå från sovrummet och införskaffat en ny, som jag fortfarande jobbar med. 

Den gamla..

Den nya, inte färdig..

Har än så länge plockat bort dom gamla handtagen, slipat, spacklat, slipat igen och grundmålat. Har även hittat nya handtag som jag hoppas att jag får hämta snart. Alla dom gamla var inte likadana, annars hade jag behållt dom då det är rätt stil jag är ute efter. 

Nu ska jag bara måla ett lite mörkare lager på vissa ställen, typ grått, måla ännu ett vitt lager och sen slipa kanterna för att få ett slitet intryck. Hoppas det blir som jag tänkt mig. Pusshej

Fint det blir..

Igårkväll efter att ha kommit över några inredningstidningar hos mamma fick jag för mig att göra om lite hemma. Det turkosa i vardagsrummet fick flytta upp till sovrummet och vardagsrummet blev i lite mer neutrala färger. Jag hade allt hemma förutom en duk och två kuddfodral som jag lånat från min mamma. 


Vi passade även på att hänga upp tv:n på väggen och sen ska jag annonsera ut tv-bänken samt den svarta byrån på övervåningen. Hoppas det finns någon som kanske vill byta sina, då jag har bestämt mig för vita med lite shabby chic-stil. Nu ska jag fortsätta städa och kolla möbler på blocket och Facebook :) Pusshej

Tröttmössa..

Nej, jag ska inte gifta mig.. Än i allafall. Förra inlägget visar min onsdag då jag började dagen med hästarna och sen vägen mot en lång arbetsdag. Direkt efter jobb var vi på middagsbjudning hos svärmor som gjort supergod middag och ännu godare efterrätt. Joppe passade på att slappa över på stolar... Jättesöt sovställning. 
Svärmor tog fram sin gamla bröllopsklänning och det slutade med att jag blev tvingad att prova den. Inte alls min typ av klänning och lite fel storlek, men supersöt ändå. 


Ikväll fick Calle äntligen flytta tillbaka till sin vanliga box efter att vi förstärkt den trasiga boxväggen lite. Håller det inte nu så burar jag in Callemannen med 20mm stålrör från golv till tak. Hehe. 
Kapten verkade i allafall sjukt nöjd att få sin brorsa närmare, sen Calle rullade och myste så fort han fick komma in i boxen. Sötgrisarna! Pusshej

Galen dag..

En bild säger mer än tusen ord? Haha!

Vilse?

Släpade mig upp och släppte ut hästarna, men eftersom jag hade haft en riktigt kass natt så kröp jag ner med mina pojkar i sängen så fort jag kom in igen. Behövde sova en timme extra, eller två.. 

Mitt på dagen tog jag och gubben en rejäl promenad i skogen med hundarna, dom älskade det. Speciellt när vi vek av från skoterleden och traskade rätt in i skogen. Eftersom jag snubblar på plan mark gick det inte direkt jättebra i så rivig terräng. 


Avslutade kvällen med lite extra mys med min fjärde fina pojke, ja jag är omringad av vackra pojkar i mitt liv. Han verkar rätt nöjd med tillvaron, men snart ska vi sätta igång och träna bort lite fläsk från magen hans, hehe :) 


Nu är det dags att släpa sig till sovrummet och hoppas på en lugnare natt så man orkar med att jobba imorgon. Bokad med jobb resten av veckan, så vill gärna orka göra något annat på kvällarna när man kommer hem. Puss & godnatt! 

Lördag, igen.

I torsdags kom hovslagarn, så grabbarna fick på sig broddar. Önskar det kunde komma in en till häst så man kunde sätta igång med ridningen på allvar igen. Dels för sällskapets skull men också för att Calle inte ska bli lika tokig när Kapten försvinner ur hagen. 


Imorse smög jag ur sängen och det va genast en liten gris som tog min plats. Upp för att släppa ut hästarna och göra färdigt stallet, sen när jag kom in igen hördes inte ett knyst. Hundarna och gubben snarkade fortfarande ikapp när jag kom upp till sovrummet, jäkla tröttmössor. 


Idag har vi inga planer än, men funderar på att ta en vända till stan och sen blir det förmodligen att bygga något på stallet/garaget i vanlig ordning. Får se. Pusshej så länge. 

En god morgon!

Vaknade lite piggare idag. Solen sken in genom fönstret, kände inget direkt illamående och hundarna var supermysiga. 


Så nu har jag fått i mig en Varma koppen och ska snart ta en dusch. Vill känna mig fräsch istället för det här lagret med sjukdom som ligger på huden. Dags att byta sängkläderna också, dom måste också vara fräsch om jag ska bli helt frisk. Det är alltså dagens plan. För den som va nyfiken, haha. Pusshej 

Dr Phil

Andra dagen utan mat. Börjar kännas i knopp och kropp vill jag lova. Får knappt behålla saften jag försöker smyga i mig. Så för det mesta ligger jag i soffan, får liggsår och tycker synd om mig själv. Tittar på Dr Phil och glädjer mig åt att det finns människor som har det värre än mig, hehe. 



Blä

Vilken jävla skitnatt, kunde knappt somna för jag frös halft ihjäl och vaknade vid fyratiden när det kändes som någon bröt alla benen i min kropp. Ni vet när man har sjukt hög feber och hur hela kroppen värker då? Ja så var det fast värre. Klev upp och tog tabletter så jag lyckades somna om någon timme. Hela dagen har gjort ont och jag har varit sjukt illamående.. 

Men, hundarna var rastlösa och jag trodde en skogspromenad skulle lätta på mitt illamående. Så tog en rejäl promenad, dels elljusspåret och dels små knappt existerande stigar. Men blev knappast bättre.. Hundarna snarkar gott nu i allafall. 




Lördag

Började dagen med en efterlängtad sovmorgon. För första gången sov Junior till halv tio, sen kände vi oss tvungen att fösa upp han ur sängen för att gå ut för att kissa och sen äta frukost. Han återvände direkt till sängen efter det. Men ingen va nöjdare än Joppe som älskar att ta sovmorgon. 


Avslutade med lite sadelkammar-bygge. Skönt att få det gjort. Så imorgon är den nog så pass färdig att det bara är målning och inredning kvar. Beror på om vi kan hämta dörren eller måste vänta tills måndag. 


Nu bli det filmmys med mina hjärtan, tidig morgon som börjar med stallet imorgon. Pusshej


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.