Nattbus

Haha, alltså mina pojkar förgyller alla mina dagar med speciellt vissa lite extra mycket. Efter att ha fått tips från en facebook-grupp så duttade jag på fil med en svamp på fönstret i garderoben som alternativ till insynsskydd. Funkade superbra och kostade mig inte en enda krona.


Men... inatt när jag skulle kliva upp för att kissa upptäckte jag att en av hundarna saknades i sängen.. Tagen på bar gärning stod Junior och slickade bort filen på fönstret.. Haha, kunde inte hålla mig för skratt så det bröt ut ett asgarv, i garderoben mitt i natten! Hade någon sett mig hade dom nog trott jag var en riktig galning. Naken, mitt i natten, i garderoben, står jag och skrattar så tårarna rinner medan Junior sitter och viftar på svansen.. 



Min morgon


Jag och Junior klev upp tillsammans, släppte ut han för att morgonkissa, han följde med mig på toaletten och gav mig blicken som betyder att han ville ha mat, jag gav han mat. Klädde på mig och gick ner till stallet, släppte ut grabbarna, mockade och började göra färdigt resten av stallet. Tog en paus för att gå upp och dricka en kopp te. 

Idag ska jag försöka städa, vika tvätt och även hinna jobba lite på sadelkammaren med mannen. Sen avsluta dagen med några timmars jobb på ett nytt ställe. Puss, ha en bra onsdag!

Rast

Åh, första gången på evigheter som jag började jobba klockan sju. Jag är en extremt morgontrött människa och är eventuellt en fara i trafiken på morgonen, tur det är en kort bit med en maxhastighet på 50km/h. 


Nu ligger jag i soffan och pustar ut på min rast. Så jäkla skönt. Den passar mig perfekt. Säger nog godnatt en sväng.... Zz Zz..

Östersunds sjukhus

Idag blev det ett besök på sjukan för att träffa en väldigt trevlig sjukgymnast som skulle ge mig ett handledsstöd och tips för att underlätta vardagen. Jag kan inte påstå att jag är direkt nöjd med att få handleden inkapslad och förlora nästan all rörelseförmåga, men slipper man smärta kanske de är värt att prova.. Känner mig som Agda 110 år..


Nu ska jag gå ner i stallet och se hur de funkar att mocka med den här på. Senare ikväll blir det maraton i tvättvikning och vrida upp charmen på max så jag kanske får mannen att dammsuga.. Hoppas kan man ju :) Pusshej

Bygget fortsätter..

In på sena kvällar håller vi fortfarande på med bygget. Igår blev taket helt färdigt, saknas en liten del snörasskydd men fästena sitter så det går hänga dit i efterhand. Även ett fönster i garaget är insatt, och det blev superfint. 


Nu har vi varit in på fresks och handlat virke till bland annat sadelkammaren, så förhoppningsvis hinner vi göra färdigt väggen till den i veckan. Idag tror jag vi börjar med att sätta in fönstrena i garaget och att täta färdigt dörr nr 2 i stallet. Pusshej

KUL MED SNÖ





Ah, va galet roligt det är att busa med hundarna i snön. Hade glömt hur mycket Joppe älskar snö, han blir som en helt annan vovve som springer runt med öronen spetsade, svansen viftande och trynet nere i snön mer än ovanför.

Vackra vinterland ❄

Vaknade upp till att gården ljusnat under natten. Nu ligger det ett fantastiskt lager med snö överallt, som jag längtat.. Efter allt jävla regn och all klibbig lera. Det va verkligen dags för lite vinter och snö!



Stal morgonens bild från Milla (hoppas de va okej?).

Idag blir det mys och senare bus ute med mina små pojkar. Blir andra gången Junior får leka i snö, så det ska bli himla kul. Sen blir det några timmar på fritids före middagen. Förhoppningsvis hinner vi både byta till vinterdäck på Subarun och göra någonting på stallet ikväll. Pusshej.

Present

Idag fick Kapten ett nytt utetäcke. Fick presentkort av lillasyster med pojkvän på Hööks och det behövdes verkligen. Så skönt att kunna köpa något kusen verkligen behöver.



Eftersom dom täcken som följde med Kapten inte passade för fem öre så skickade jag tillbaka dom till förra ägaren och har fått börja från början med att köpa alla täcken. Det var en stor summa pengar som skulle läggas ut. Men nu börjar det ordna upp sig på den fronten, äntligen.

Tack åter igen, Ida och Fredrik! Visst var det fint? Med reflexer så han syns från månen, haha. Pusshej.

Första snön

Har precis kommit in från kvällens promenad och utebus med hundarna, då Junior fått uppleva sin första snö någonsin. Han blev helt knäpp och sprang som en galning, även på promenaden. Fina lilla knäppis!



Nu ska jag börja på den nya boken och varva ner lite inför en förhoppningsvis god natts sömn. Puss och godnatt.

Läsa, läsa, läsa..

Dags för sista boken i en trilogi jag läser just nu. Första boken heter Krigarhjärta och jag kan rekommendera den om man gillar forntida mytologi. Slavar och krigarmän i djurhudar förekommer rätt mycket.




Jag är inne i en läsarperiod då jag läser vid varje fri stund. Det går knappt sluta.. Har redan tagit hem en ny bok i en annan serie att börja med när den här är slut, sen fick jag två böcker när jag fyllde år som jag ska läsa efter det.. Pjuh..

En underbar födelsedag

Förra onsdagen, den 15 oktober, fyllde jag år. Bad mor att baka tårta som vanligt, men glömde att bjuda folk. Haha, tur folk omkring mig vet hur jag är så dom dök upp ändå. Stort tack för alla gratulationer och presenter, de var fantastiska :) 
 
 
 
I present från Jimmy fick jag bland annat en utekväll som överraskning, han hade ordnat hundvakt, skjuts och bokat bord för lite ölprovning och supergod mat. Jag mådde som en drottning när vi kunde gå ut, bara vi två och glömma allt hemma för en stund. Skönt att få sitta flera timmar och bara prata och må gott. Tack hjärtat, du är helt jävla underbar. Och tack till mina fina föräldrar som tog på sig att vara hundvakt! ♥
 

Hundutställning i Sundsvall

Bättre sent än aldrig. Söndagen den 12 oktober for vi som sagt till Sundsvall på hundutställning för att träffa vår kennelmamma Pia och även lite vänner med sina CC-hundar. Det var mysigt att träffas men lite stressande för Junior med alla tusen hundar och människor. Dock skötte han sig exemplariskt ändå och sov som en klubbad säl på vägen hem.  Lite bilder kommer här :)
 
Hunden Jimmy håller i är vår första CC-kärlek Toro. Han kommer från samma kennel som Junior fast har andra föräldrar. Toro är en välbyggd vovve med sin 65kg tunga kropp, men samtidigt är otroligt varsam med Junior på sina fjuttiga 27kg. Dom låg ner och smygbusade när vi tittade på alla andra CC's som tävlade i ringen. Det var roligt och även om vi aldrig kommer ställa ut Junior kommer vi säkert åka på någon fler tävling bara för att umgås. 
 
För den som inte vet så får Junior inte ställas ut eftersom han har vad som kallas "kroksvans". Slutet på hans ryggrad, den delen som är svans, är felutvecklad och växer i fel vinklar. Ett skönhetsfel som gör att han inte får ställas ut alls, men inget som påverkar han som sällskapshund. Vilket vi ville ha, en sällskapshund som kan vakta gården och oss. Fantastiska lilla varelse :) 

Spånbus!

Joppe och Junior är nöjd att få busa runt i spånet, en stor favoritsysselsättning. Gopojkarna!

Fredag i skolan

Dags att ha en klass på 26 elever helt själv för första gången.. Spännande!




Snart framme

Steg nästan direkt in i bilen från sängen, tur Jimmy kör och inte jag. Min reaktionsförmåga på morgonen är sämre än att köra bil med en rejäl fylla. Första stoppet i Bruno som vanligt för att tanka, köpa kaffe, macka och ta en snus. Inte långt kvar till Nordichallen nu. Uppdaterar nog på vägen hem igen :)





Saknar så klart lille Joppe men är helt säker på att han har det bra på täppvägen. Fick säkert skinka eller en egen macka till frukost, haha.

Tröttmössa

Joppe'n är lämnad hos mor och far, det mesta är ordnat inför morgondagen, sagt godnatt till hästarna och klippt gubben min. Nu väntar jag på att han och Junior ska tugga i sig det sista av glassen så vi kan hoppa in i duschen innan det är läggdags.


Tidig morgon imorn, då bär det av mot Sundsvall. Men en god natts sömn först, pusshej.

Små äventyr

Hästarna ute, färdigmockat, hundarna har varit ut och fått mat. Nu frukost med min älskade man. Idag väntar lite jobb på gården som vanligt. Vi ska försöka få färdigt logen och förhoppningsvis börja på något av de andra projekten. Senare ikväll ska Joppe få åka till mamma och pappa för övernattning och lite mys. Imorgon ska jag, Jimmy och Junior åka till Sundsvall för att hälsa på alla våra CC-vänner. Bland annat vår kennelmamma som kommer upp från Nynäshamn, det ska bli himla kul att få visa upp vår fina älskling :)








Fredagsmorgon

Började morgonen med en liten sovmorgon till halv åtta, tog på mig elva lager med kläder och gick ner till stallet. Det blev lite mys med grabbarna innan hovslagare kom för att slå på en tappsko på Kapten. Typiskt han att tappa en sko och sen ha ett hetsigt morgonhumör när Kjell-Åke försökte va snäll och sätta fast en ny..


Mannen tog med sig hundarna och for till stan en sväng, så nu sitter jag i soffan, njuter av en kopp te och av att få vara helt ensam en liten stund.. Mhmm..

Dofter jag gillar..

Igår blev nästan en heldag med Milla, vi skulle hämtat spån men eftersom jämtland bjöd på äkta höstväder med stormblåst och spöregn sket vi i det. Istället drog vi oss till stan, hälsade såklart på Hööks och utförde små ärenden. Milla lyckades hitta någon favorit med julmust på liten flaska som hon surplade i sig på vägen hem.

Vi var även iväg och hämtade ut paket med massor av dofter, helt fantastiskt va gott.. Så nu eldar jag doftljus så det står härliga till. Badrummet fick doftpinne med hållare och vardagsrummet doftar marsmallow så jag inte alls vill flytta mig till köket för matlagning..


Drömmen om ett eget stall





Det är nära färdigt, men ändå så långt bort. Jag är världens mest morgontrötta människa, men att kliva upp och ut till stallet på morgon är faktiskt helt fantastiskt. Tänkte om någon ville veta :) Puss

Man måste prova allt, innan man dör

Precis kommit hem efter en hel första dag på förskola. Mitt nya jobb. Vikarie inom fritids och förskola. Det var en lugn dag men samtidigt är huvudet helt slut. Kan knappt min adress, men efter ett par gångers upprepande under dagen så kan jag åtminstone mitt namn. Det är nytt, dagarna går fort. Förhoppningsvis blir det många bokningar nu framöver så jag tjänar lite stålar, vilket jag verkligen skulle behöva. 
 
(Bild lånad från google)
 
Nu ska tröttmössan fixa middag åt sin fina man, sen mocka ur stallet och förhoppningsvis hämta lite hö. Det har ju hänt en del i stallet, och jag skaaa blogga om det. Så småningom. När jag orkar. Pusshej


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.