MorgonmysBörjar bli ont om plats i sängen nu..

Hundvakt

Imorse kom Majbritt och lämnade av sin labradortik Molly. En till hund i min fina flock. Alla trivs bra ihop och dagen har inte varit några problem. Vi tog en längre promenad med alla hundarna i koppel sista biten, vilket är väldigt ovanligt när jag går med dom här tre. Joppe och Molly tycker jag funkar bättre när dom går lös, men då är det klart man måste koppelträna. Alla tre hundarna i vänster hand. Slappna av. Andas med magen. 
 
 
Allt gick bra tills vi mötte tvp stycken väldigt stora hundar med ägare, som valde att skälla för lite inbjudan till lek (tror ena hunden var väldigt ung). Då tappade Joppe fattningen, började skälla och drog även med sig Molly i det dåliga beteendet. Junior for bara runt och fattade ingenting, blev lite rädd en sväng och ville krypa upp i mattes famn. Stackars lilla killen :)  Det gick över rätt fort med en tydlig kontakt i kopplet och att jag ändrade kroppshållning/andningen. Så skönt med hundar som jag vet exakt reaktioner på och att även fast dom är så snäll för det mesta, fortfarande bjuder på lite utmaning. Sammanlagt 54kg hund i en hand är inte så lätt alltid :) 
 
Fina pälsbollar! Puss

Installning!

Ja, igår blev det invigning av stallet då hästarna fick komma in för natten för första gången. Det skulle vara himla kallt på natten så vi ville gärna ha dom inne, vilket funkade då vi fått upp boxinredning i båda boxarna och dessutom hunnit hämta spån. Var ivrig som en 3-åring på julaftonsmorgon imorse för att komma upp och ut i stallet för att släppa ut hästarna och kolla hur dom haft det. Dock var jag redo strax före sju, och va tvungen att vänta en hel timme innan jag fick gå ner då Camilla också kom :) 
 
 
Dom verkade ha haft det rätt bra. Kapten hade såklart trampat runt lite, men det är inget ovanligt. Kommer kanske ta ungefär 5-6 nätter innan han har lugnat ner sig. Nu snart ska jag springa ner i stallet igen för att lämna ett annat stalltäcke och försöka mig på att hänga upp en termometer. Längtar redan! Pusshej

Mys

Myser med mina fina pojkar. Jodå, det ligger någon under filten också..
Söndag, har varit ner till stallet för att måla boxdörrarna så dom går att hänga upp ikväll. Vi ska mysa lite i soffan nu, äta lunch och sen gå ner igen för att städa undan allt. Men på söndagar känns det som om allting går i slow motion. Vilket det nog gör också.

Projekt stall fortsätter

Vi kan pricka av några saker på listan nu..
• Skruva upp dom två sista lysrörsarmaturerna.
Skruva ihop boxdörrarna + måla dom.
Dock är dörrarna bara grundmålade än så länge, men vi var tvungen att prova ut dom och det blev så sjukt jävla bra. Jag kunde inte vara mer nöjd. Så snart ska dom målas med täckfärg och sen hängas upp. 
Sätta upp krubbor, vattenhinkar, täckeshängare osv. 
Täckeshängare och krokar ska upp så fort gubben min har borrat upp hålen som var för små.
 
Men nu börjar det likna något. Vi ska ju som sagt skippa att putsa insidan på stallet i år då torktiden var 30 dagar och det hade inte vi räknat med. Så till våren kommer hela stallets insida bli slät som en barnrumpa. Så länge får vi leva med att lecastenarna syns. 
 
Imorgon och på söndag är det tänkt att vi ska städa, måla, hänga upp det sista och hämta spån. Får se om allt hinner bli färdigt tills på söndagkväll, annars får hästarna gå in från och med måndag. Dom börjar se lite trött ut nu och vädret blir kallare och kallare.. Stackars små pälsbollar ;)  Puss

Färdigmurat,

Ja, i måndags blev det färdigmurat i stallet. Båda dörrarna är på plats och nu är det bara att vänta en vecka innan hästarna får gå in. Det är dock lite saker vi måste hinna få färdigt innan dess.
 
• Skruva ihop boxdörrarna + måla dom.
• Sätta upp krubbor, vattenhinkar, täckeshängare osv. 
• Försöka få färdigt sadelkammaren.
• Skruva upp dom två sista lysrörsarmaturerna.
• Städa hela stallet. 
• Ordna med galler till fönstren. 
 
Det är säkert fler saker, men vi börjar där..
 
Precis kommit in från morgonrundan med min lilla skrutt, reflexer är viktigt i dimman nu när det är älgjakt. Hellre en gång för mycket än tvärtom. Min andra lilla skrutt fick följa med husse på jobbet, vilket han nog är mest nöjd med. Få husse för sig själv och odelad uppmärksamhet hela dagen. 
Ska alldeles strax åka ner på byn för att lämna papper på arbetsförmedlingen, sen hem för att äta en tidig lunch och vänta in Milla som ska hjälpa mig med stallet idag :) 

Förändring är bra ibland.

Valet 2014 är gjort och jag förstår inte varför det är ett sånt jävla liv på folk. Vill säga upp kontakten med sina vänner för att dom har röstat "fel". Vad är det för stil? Det som känns rätt för mig kanske känns fel för någon annan, det är därför vi har demokrati så alla får säga sitt. Skärpning för fan. Ja jag svär, för jag är arg över hur folk beter sig. Punkt.
 
Jo, jag håller på att göra om bloggen. Igen. Bara för att det är höst och jag vill ha förändring. Puss 

Vackra vinterland

Just nu längtar jag till vintern, med massor av fantastisk snö..
 
 

Dum och dummare

Min häst är inte den smartaste kusen i världen. Han lyckades vira in svansen i ena grinden sen smällde det till bra högt och han for som en missil några meter. Tack för den Kapten, ditt smarta djur! 
Nu är grinden 15 meter för lång och obrukbar. Happ, bara att införskaffa en ny då :) 
 
 

Vi har att göra, kan jag lova.

Igår dök våran hovslagare upp tillsammans med två lärlingar. Dom fick lov att sko våra hästar som undervisning eftersom våra kusar är så otroligt snälla och även om grabbarna prövade lärlingarna så gick det väldigt bra ändå. Vi fick i samma veva lite utbildning genom att bara vara med och lyssna. Kul att se vad som är viktigt för hovslagare :)
 
Ett av Kapten's påhitt.. "Jag stödjer mig lite här på dig och samtidigt lutar huvet för lite extra tyngd, det går bra för dig va?!" Haha, tur tjejen tyckte Kapten va gullig.
Calle blev lite trött och uttråkad när det tog så låååång tid.. Haha.
 
 
Senare på kvällen gjorde vi ett jäkla ryck och fick färdigt två boxar helt, påbörja sadelkammaren och även dom två andra boxarna. 
 
Alla fönster är på plats och idag ska ställningen vid den andra dörren rivas, så vi kan sätta in även den. Jag måste städa huset idag innan jag fortsätter mura boxarna. Det har blivit lite stökigt inne när man hela tiden är i stallet och håller på. Men först, lunchdags. Puss

Stora framsteg med bygget.

Den här veckan har det hänt otroligt mycket. Har fått fantastisk hjälp att Milla och Larsa. Det har gått undan och hästarna har redan varit in två svängar. Inte övernattat, men besökt sitt framtida stall i allafall ;) 
 
Blandaren fick sättas igång igen så vi kunde mura. 
Två första lagren på två av fyra boxar.
Fönstren blev levererade.
Vi behövde lyse, nu när det blir så mörkt fort.
Det började ta sig.
Vi tog en liten paus från städande och murande.
Fick upp två provisoriska lysen, får vänta till elektrikern kommer innan alla blir riktigt inkopplade.
Fästringen till stallgången murar vi fast direkt i stenarna.
Första dörren blir monterad.
Fönstren på plats och jag tror Milla är nöjd med takhöjden.
Grabbarna får dörrarna riktigt på plats.
Fint blev det!
Sen fick grabbarna grus komma in för första gången och samtidigt käka lite :) 
Gokillen min ♥
Calle provade en av dom halvfärdiga boxarna. Perfekt!
 
Och tack Milla för att jag fick låna några av dina bilder. Så himla kul att ha allting dokumenterat! Puss

Bygga, bygga, bygga.

Mitt i det stora stallbygget gör vi också mindre grejer. Här har vi snickrat ihop en liten hölåda till grabbarma, målade den så den passar ihop med vindskyddet. Det blev fantastiskt fint :)   Dock måste den ställas på en till pall eftersom Kapten är så himla stökig och försöker gräva med tassarna i hö:t, haha. 

 
 
 
Nu är Milla påväg hit och ska hjälpa mig mura boxar, bilder kommer säkert senare. Pusshej! 

Tiden går fort när man har roligt

Nu när jag förde över bilder från mobilen och systemkameran till datorn såg jag mängder med bilder på Junior. Började såklart bläddra i bilderna från då han kom till oss och fastnade helt. Nu har det gått nästan två timmar sen jag startade, haha. Satte ihop lite jämförelsebilder bara för att det är himla roligt att följa hur mycket och fort han växer. Vårat lilla gohjärta och Joppe's lillebror. Märks att dom har ett band till varandra, är Junior borta en längre stund så går Joppe och letar efter han. Junior följer alltid efter Joppe..
 
 
 
 
Nu är det godnatt. Pusshej!

Sjukstugan

Sitter hemma hos en sjuk Milla, bara för att jag har saknat henne så mycket så kunde inte låta bli. Så nu ska vi beställa grejer från Börjes, sen om hon känner sig bättre åker vi och hämtar hö till pållarna ikväll. Annars får jag väl släpa med gubben. Rätt meningslöst inlägg men så kan de va. Puss

Dag 1

Första dagen som arbetslös. Började såklart med att kliva upp och vinka av gubben vid halv 7, för att sen mysa ner mig i soffan med Junior och slötitta på tv till frukostdags vid 8. En dusch och lite uppfräschning innan det var dags för ett besök på arbetsförmedlingen. Suck, samma visa varje gång. Jag anser att jag klarar mig bättre utan dom egentligen, men man har inget val.
 
Så nu är jag och hundarna på täppvägen (där mor, far och lillasyster bor), men det är ingen hemma såklart. Lånar bara datorn då vårat internet hemma inte dykt upp än, hoppas det ansluts idag.      Var tänkt att jag skulle beställa grejer ifrån Börjes, men upptäckte nu att bankdosan inte var med.. typiskt! Aja, får vänta tills internet dyker upp hemma då. Pusshej
 
Min fina mamma och jag <3


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.