.


Tävling i Ammer

Följde med Mia för att kika på Prinzens tävlingsdebut tillsammans med ryttarinnan Sabina. Det gick kanonbra! Alla höll sig lugna och coola hela tävlingen, dom red en superfin felfri runda som gjorde att dom fick åka hem med en rosett. Duktigt! 


Lördag, kl: 05.48

Ja, jag är typ vaken. Ska nu kliva upp, klä på mig och pillra mig iväg till Mia. Ska nämligen hänga med på lilla Prinsens första hopptävling i Ammer. Ska bli himla kul att se, dock är det förödande tidigt nu. Hela min kropp och hjärna protesterar mot så här tidiga mornar.  


Återkommer eventuellt senare idag med en uppdatering. Sov så gott ni andra.. Hörs'

Fredag, snart måndag.

Lång med bra morgon på jobbet då jag fick två möten inbokade. Det första var så skönt att få avklarat då jag fick beröm för ändringarna jag gjort sen jag började och som vissa "traditionella" kollegor satt sig emot. Blir bra så länge man står upp för sin sak när man vet att det blir bättre sen. Allt behöver inte vara som det alltid varit. 

Kom hem och fick lite sämre besked, men det är för privat för att skriva ut om. Allt jag kan göra är att försöka vara stöttande och så förstående som det går. 

Nu ska jag pussa på min gubbe och försöka ta mig ut på en ridtur ikväll. Känslan som infinner sig i stallet och i närheten av Kapten behövs nu. Mina fina kuse. Puss 

Var en duktig tjej imorse som gjorde och åt frukost innan jag for på jobbet. Stort steg, hehe. 

Ny..

Det här med att vara ny på jobbet. Ibland vill jag bara skrika rakt ut eller dra en djup jävla suck. Bara för att man är ny på jobbet finns det ingen anledning att behandla en med silkesvantar och inte säga till om man gör något galet, tvärtom. Det är som viktigast att få veta direkt om man gör något fel så man hinner ändra det i tid. Istället fick jag själv springa runt till alla kontor och fråga mina medarbetare hur dom vill ha det. Aja, tur man inte är blyg eller har sociala problem. 


Idag är en sån dag då man hade trivts bäst i sängen. Höll inte på att ta mig upp till att börja med, och sen får man kliva fram på jobbet för att visa att man finns och så kommer jag hem, det är skittrist väder. Blä. Nu, tvinga hundarna att mysa i soffan med matte... 

Underbara hästskrälle..

Det blev en barbackatur på min ädla springare. Allt började kanonbra när han kom fram i hagen och var toknöjd att få följa med in i stallet för att bli borstad. Turen var supermysig och allt bara känns så sjukt bra. Man bara går och väntar på att något dåligt ska hända, för vem kan ha det så här bra egentligen? 


Slänger in en bild på goa tröttmössan Calle också. Som gick och la sig för en powernap när Kapten kom tillbaka till hagen. 


Nu trängs jag och hundarna på utemöblerna igen, en stund innan det är dags för att laga mat. Ikväll blir det ännu en lite längre promenad med hundarna, hade glömt att jag lovat morsan sällskap ett varv runt byn. Men då lär dom vara himla nöjd till läggdags! Pusshej. 

Vår!

Fan vilket härligt väder det var igår och är idag. Solen skiner, det är varmt (över 10 plusgrader), hästarna är nakna, jag och hundarna passar på att vara ute så mycket som möjligt. Igår krattade vi en massa och körde bort stygga högar som jag inte hann ta reda på ifjol. Idag har vi gått en promenad i bara skog på 6km, tog strax över en timme. Fantastiskt! 


Snart ska vi äta lunch och sen ska jag ut på en ridtur tror jag. Vill ta vara på värmen som är idag! Pusshej.

Filmer..

Förklaring av ridpasset.. Kapten var så klart lite spänd. Första gången i ridhus. Så jag ställde så lite krav som möjligt, ville mest bara få han så avslappnad som möjligt innan jag gav upp för dagen. Första filmen är ifrån början av passet och andra filmen är precis innan jag slutade rida. Där tyckte jag att han slappnade av så gott han kunde och dessutom började han bli trött. 
Han gjorde verkligen sitt bästa, med tanke på allt nytt han skulle hinna titta på och varje gång han passerade hörnet där Mia satt var extra känsligt. Försökte ändå göra matte nöjd små stunder, och det gör mig så glad. Trodde inte han skulle kunna vara så avslappnad som han faktiskt blev mot slutet, för att vara han var det en helt ny sida som jag fick se idag. STOLT JÄVLA ÄGARE AV VÄRLDENS BÄSTA HÄST! ♥
 
(Det är två olika sadlar. På första filmen rider jag med en hoppsadel jag höll på att prova ut. Funkade superbra, så den tror jag att vi behåller. Andra sadeln är vår vanliga dressyrsadel som jag rider med till vardags.)
 
Början..
 
Slutet..
 

BÄST! ♥

Idag var min häst helt fantastisk. Jag har aldrig varit så stolt eller haft så mycket glädje av att Kapten är min som just idag. Tiden med strul när det kommer till både lastning och körning av min häst är över. Det var superlätt att lasta, superlätt att köra han, superlätt att ta in han på det nya stället, superlätt att lasta när vi skulle fara hem. Den känslan jag hade under hela tiden var överväldigande. Som vi kämpat. Han har varit svårfångad, numera kommer han fram i hagen när jag kommer. Han har varit svårlastad, nu tog det cirka 15 sekunder. Jag vet inte vart jag ska göra av alla dom här starka känslorna för min fina bästa häst.  
 
Bilder, så klart..
 
 
Haha, hjärtat var trött efter ridpasset. Världens bästa.. ♥ Som jag älskar dig, skrutt. 
 
Underbaraste Mia var såklart med för att stötta och prata med mig för att få mig på andra tankar, så jag inte skulle vara så nervös när vi for.. Filmade gjorde hon också, så ska lägga upp två videos. Alldeles strax. Tack bästa Mia för att du är den du är! ♥ Puss.

Äventyr

Det där med sovmorgon gick inte så jäkla bra idag. Vaknade halv åtta av att mina ben dog av värmeslag, berodde på att Junior låg på dom. Var dessutom kissnödig så när jag väl kom tillbaka till sängen igen var jag alldeles för pigg. Har sedan dess legat med telefonen och spelat Hayday. Lite mysigt ändå. 


Idag händer det grejer. Vid mitt på dagen kommer Mia förbi, för vi ska nämligen lasta Kapten (om det går..) och åka till Ås ridskola för att se hur det går att ha med han till ett ridhus. Ska bli oerhört kul. Han har varit svår med lastning och körning i transporten när han är själv. Sen vet jag inte om han ens varit in i ett ridhus någon gång. 

Uppdatering kommer säkert ikväll, ska försöka komma ihåg att ta något kort. Pusshej!  

Mm.. fredag..

Det här har hittills varit en riktigt bra dag. Jobbat ett par timmar, blev bjuden på golunch av morsan, haft en mysig promenad med hundarna där vi såg både årets första fjäril samt en massa tussilago. Upptäckte lite nya stigar och njöt av riktigt skönt vårväder. 


Junior tvångsmyser ibland. Alltså då blir man nertryckt i soffan med noll respekt för personliga gränser, och det är gärna när han har fulla läppen med mat eller något annat kladd så läppen liksom blir fastklistrad i ens ansikte. Haha, goskrutt.  

Ikväll ska vi äta middag hos mina kära päron och efter det ska jag nog rykta min häst någon timme eller så. Tror han ska få vila idag, men mysa måste vi göra. Ha en bra fredag, folket! 

Delar allt.

Ja, den här dagen har varit riktigt mysig ändå. Efter jobb blev det lunch till hundarna, mys i soffan och sen en skogspromenad. Tog det lugnt fram till middag och sen en lugn kvällstur med Milla samt grabbarna grus. 


Kapten är superlätt att ta kort på, haha. 

Nu ska jag krypa nära gubben och hundarna i sängen, förhoppningsvis somna fort och sova som en gud hela natten. Go'natt! :) 

Grattis hjärtat! ❤

Idag blir lilla grabben hela 1 år. Tiden går alldeles för fort. Älskade mamma's bebis. 


Ikväll blir det köttfärstårt, dagen till ära. 
Vi älskar dig skrutt. 
❤ 

Konstaplar med makt.

 
På väg till jobbet stannade jag på mitt vanliga ställe för att handla snus, den affären råkar även sälja mat och diverse annat. Där träffade jag på två väldigt trevliga och skämtsamma konstaplar som hade stannat för frukost. Vi hade en rätt underhållande konversation..
 
Jag: Kan man verkligen äta hamburgare till frukost när man är polis? 
Konstapel 1: Varför skulle man inte kunna? 
Jag: Tänkte att det kan bli tungt att springa efter bovar då..
Konstapel 1: Aha, men vi springer aldrig efter bovarna. Vi kör upp med bilen och nockar ner dom med bildörren i förbifarten.
Konstapel 2: Ja, vi kör varannan gång och den som missar får skrubba den andra's skor eller något annat skitgöra.
Jag: Haha, det hade jag velat se..
Konstapel 1: Du är varmt välkommen att följa med oss en sväng. 
Jag: Tack för erbjudandet, men vissa av oss har faktiskt ett jobb att sköta.
Konstapel 1: Föredrar du verkligen jobb framför att åka polisbil? 
Jag: Alla gånger, oavsett ärende. 
Konstapel 2: Är du säker? Erbjudandet står kvar..
Jag: Har ni en arresteringsorder på mig så ni försöker lura in mig till polisstationen? 
Konstapel 1: Nej, men kan snabbt fixa en. 
 
Vid det här laget hade personen bakom kassan börjat skratta och jag hade fått betala min snus.
 
Jag: Då smiter jag nu, så jag är borta innan ni hunnit svälja burgarna. 
Konstapel 1: Bäst det så vi inte burar in dig för ovälkomna dietist-råd och vägran att följa med i polisbil. 

Torsdag..

 
 

Återblick.

8 april 2014 

14 april 2014 

20 april 2014 

Fan vad vi har slitit. Ett års tid. Säkert ett par tusen timmar arbetstid. För det mesta två personer. Vi rockar, så enkelt är det. 

Pjuh..

Som det verkar har Dimorete fattat att hon ska vara kvar i hagen. Inga rymningar idag, peppar peppar. 

Angelica red henne en sväng runt kvarteret för första gången tillsammans med mig och Kapten när vi skulle ut på tur. Duktig tjej, det var ju inga problem. Alltid roligt att vara med vid inridning när man får se alla steg som lyckas. 

Jag och Kapten hade konditions/bygga muskler-träning idag. Körde korta intervaller. Skritt. Halt. Galopp. Halt. Trav. Galopp. Trav. Halt. Skritt. Galopp.. Och så höll vi på, det gick över förväntan med den korta galoppen men så klart blev han trött och väldigt svettig ganska fort. Duktiga pållen! Känns att matte behöver mer muskler och bättre kondis med.. Haha. 


Jo, jag har köpt nya stövlar idag och solat lite med hundarna. Ska alldeles strax gå ut och plocka ihop lite ställning med gubben. Måste få plats med en hästfinka så jag hinner träna lastning tills på lördag.. För då! Puss 

Teamwork, baby.

Hästskrället Dimorete listade ut att vi inte hade någon ström på tråden i förrgår, eftersom aggregatet brunnit upp tidigare. Så hon tog och rymde, ett par gånger. Det spelade ingen roll att vi köpte ett nytt aggregat och kopplade in, hon smet igenom ändå. Så igår handlades det in brädor. På en kväll och fyra personer fick vi upp hela jävla vägen runt hagen. Grymt jobbat måste jag säga! Och så klart är man totalt mör i kroppen idag..
 
 
 Ska bli spännande att veta om hon stannar kvar i hagen nu. Väntar fortfarande på att höra något från Angelica som skulle släppa ut hästarna idag.. 

Måndag igen..

Ja då var det återigen måndag. Jag var som vanligt alldeles för trög med att kliva upp imorse, så allt blev försenat. Sen väl på jobbet sitter jag och söker en hopp/allroundsadel till Kapten (effektiv tjej..). Fick låna hem en under helgen men den passade tyvärr inte. Synd på så fin sadel.  
 
Jag har inge bråttom att hitta en sadel. Måste för det första börja lastträna Kapten så jag vet att jag kan köra iväg med honom någonstans där det kanske finns större möjligheter för att prova hoppa lite. Men har man väl börjat kolla/leta sadel så är det lätt att fastna i det. Drar med mig Milla i letandet också, haha. 
 
Nu måste jag dock återgå till mitt jobb och göra det jag ska. Vill hinna klart rätt tidigt då jag ska iväg och leta ett elaggrigat idag. Vårat gamla brann upp häromdagen och även fast J försökte laga det, så ville det inte funka igen. Typiskt att det alltid ska vara något som går sönder... Aja, ha en bra dag! 

Tiden går fort..

Junior börjar närma sig ett år. Men det känns som han alldeles nyss fick plats i händerna och vi var nervösa nyblivna valpföräldrar.. Gohjärtat! ❤ 


Åh, vilken underbar liten krabat han var! ❤

GRATTIS GUBBEN! ❤

Stort grattis till vår Calleman som idag blir hela 26 år gammal. Du är fantastisk! ❤ 


Vår på gården


Alla bilder är från senaste veckan. Vädret varvar med solsken sen snöoväder. Igår var Kapten naken och såg ut som en lerkaka på båda sidor när jag tog in, sen idag har han gått med tjockt täcke för all snö som kommit. Haha, blir knäpp på vädret. Längtar som fan tills all snö försvinner och allt torkar upp. 

Leran gör så osmarta människor kör fast på vår gård, haha. Tur Jimmy gärna ställer upp och drar loss med traktorn. Men vore skönt att få jämna till med allt grus som vi planerat ska läggas ut, helst nyss. 

Förändring.

Milla va snäll att svänga in hos oss och färga håret på mig innan hon skulle ta in hästarna. Stort tack stumpan! Så nu sitter jag i soffan, fortfarande med håret i turban och vågar inte kolla resultatet, haha. Först en färgning, hårinpackning, en annan färgsättning och en ytterligare inpackning på det. Blev säkert ett bra resultat. Får kika på det om en stund. 


Långfredag?

Morgonen började med stallet, vilket alltid är lika mysigt. När det var färdigt kom Angelica för att sitta på Dimorete och göra mig sällskap på en ridtur. Det va en pigg tur med lite bus från Calle's sida och sen va Joppe med. Han blir så himla exalterad när han får följa med på ridtur, min lilla kille. 

Haha, Kapten var piggare än han såg ut där..

När vi kom tillbaka var både matte, hund och häst nöjd.   Under tiden som vi varit ute på tur hade husse och Junior varit på promenad samt varit till grannen. Junior har tidigare varit lite osäker på barn, men träningen har lönat sig. Idag hade nästan alla barnen i byn varit hos vår ena granne och Junior hade varit intresserad, leksugen och accepterat att alla barnen stökat runt honom. Duktiga hundar vi har! ❤


Märks på båda att dom blev helt slut av förmiddagens aktiviteter. För dom har legat ända sen dess, haha. Glad påsk! 


Livet

Jag har tappat lusten för att blogga lite. Det är inte av någon speciell anledning, bara livet. 

Men försöker mig på att uppdatera lite i allafall. Jag sitter mina förmiddagar på GP i stan, så har man vägarna förbi är det kul om ni säger hej där någon gång. Efter jobbet händer diverse men håller i allafall igång hästen med ridning och han är superfin. Blir så klart lite piggare nu när han får bättre kondis, men med Vinda som sällskap får vi till många lugna stunder ändå eftersom han inte har samma tävlingsinstikt mot henne. Så det är himla kul. 

Blev en ny runda tillsammans igår, det va himla kul. Catta bestämde att vi skulle ta en snabb galopp också,  så det blev det. Haha! 


Blev en premiär med spolspiltan nu när va har varmvatten i stallet, eller vatten i stallet över huvudtaget! WIHO FÖR VATTEN! nöjd tjej, haha. Och duktig liten fis tyckte det va skönt att bli avspolad lite svett och grus.. 


Kastade inte lite granris till kusarna idag också, det va populärt en stund. Hehe. Men nu, ger jag upp för idag. Godnatt! 


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.