Lördagsmys på högsta nivå!

Haft en himla rolig kväll då jag fick följa med Linnea och hennes häst Fuxen till Ås ridskola för att hon skulle hoppträna lite. Även om jag inte red själv var det himla kul att bara se och kunna hjälpa till. Men hade jag hopp-abstinens innan, vet jag inte vad det är jag har nu. Om det gick skulle jag lasta Kapten på en gång och fara iväg för att testa hans kunskaper, haha. 


Tack så mycket, för en väldigt kul kväll! Nu ska jag försöka slappna av i soffan en stund innan det är läggdags. En ny dag imorgon. 

Snabbvisit..

Vi tog en promenad till min kära mor och far för att rasta hundarna vid lunchtid. Nu är det snart middag och jag ligger i min gamla säng i mitt föredetta flickrum. Som numera är gästrum/kontor. Vi verkar bli bjuden på middag och det händer rätt ofta faktiskt. 


Det är skönt att ha nära kontakt med sina föräldrar. Dom är bästa stödet vi har. ❤ 


Älskade mamma med Junior i knät. ❤ 

Morgontur ❤

Började den här dagen helt fantastiskt. För det första var det inga problem att få tag på Kapten i hagen trots att han bara varit ute cirka en timme. Milla tog in Calle och då väntade jag vid utgången. Tog kanske bara en minut så kom han fram och jag kunde lugnt sätta på han grimman. Wiie! Stort framsteg! 


Sen blev det en fantastisk ridtur på skogsvägen, där vi pulsade fram i snön. Blev lite galopp och en del trav. Superpigg häst idag, himla kul tyckte alla de va! Tack Milla och Calle, ni är bäst i vanlig ordning! ❤ 

Myskväll på Stall Mumin

Efter att ha gjort klart alla stallsysslor tog jag in grabben min för ett litet bad. Efter att ha blivit totalt genomsvettig igår så det dammade om han imorse blev det en rejäl genomgång med galltvål och vatten. Han gillar det, och det gör allt så mycket roligare. Står där och frustar, med ett vilande ben. Goskrutten! 
 
 
Har hunnit med att tvätta och smörja hans nya träns idag också, nu jäklar är det glansigt och mjukt som en babyrumpa. Men nu, dags för en kopp te och tv-mys med hjärtat innan det är dags för sängen. Imorgon väntar en ridtur med bästa Milla från morgonen och sen några timmars jobb. Hoppas fortfarande på att vakna upp helt frisk. Det vore toppen faktiskt. Puss och godnatt mina vänner. 

Snart helg..

 
Släppte ut hästarna imorse och sen återvände jag till sängen. Kände mig döende så sov till klockan tolv efter det. Vilket behövdes. Nu sitter jag i soffan och slötittar på SATC. Funderar på att gå igenom den serien igen, det var nog minst ett år sen.   Ska i allafall tvätta av och smörja Kapten's nya träns som vi använde igår, eftersom han blev toksvettig och löddrade av sig allt på tränset. Senare ikväll blir det en liten ridtur för att se om Kapten är mer avslappnad och se till att han får sträcka på benen efter igår. Ska nog ta och svampa av han den värsta skiten också. Pusshejs.

Vilken dag!

Är alldeles för trött för att skriva i detalj om den här dagen, men den innehöll bland annat en sväng med Milla för att hämta spån och sen en ridtur där Milla körde Calle och jag red brevid. Kapten hade sitt nya fina träns och var superstressad hela vägen. Så nu ska jag lista ut om det var vagnen eller bettet som gjorde han stressad. Har ridit på bett tidigare utan att han varit så här stressad men han har absolut varit lugnare med hackamore och därför har jag ju bara ridit med det senaste tiden. Han var såklart helt dyngsur när vi kom tillbaka till stallet, mupphäst. 
 
BILDBOMB.
Vissa bilder kommer från Milla som hon så snällt lånar ut till mig :) 
 
Svettiga kusar, såg knappt i all dimma som blev runtom oss.. Haha. 

En sån dag


Jobbkvällen blev på ett sätt mer ansträngande än jag trodde, så nu efter att ha kommit hem, släppt in och nattat hästarna samt druckit en kopp te och landat i soffan så är hjärnan helt mos. Hostmedicinen har slutat värka sen länge, näsan är helt täppt och halsen svullen. Jävla skit. Tror jag ska be J bära upp mig till sovrummet och bädda ner mig, kanske tända en liten brasa och sen vagga mig till sömns. Det vore perfekt

Sova ett par timmar nu och ladda inför spånhämtning och en ridtur med bästaste sällskapet imorgon. Jag ber till gudarna att få vakna upp frisk, snälla för fan. 

Lurad!

Igår hade jag en helt värdelös dag. Den här förkylningen jag fick direkt efter nyår hänger kvar. Efter några pigga dagar slog den ner som en bomb igårnatt igen. Försökte göra så lite som möjligt och vila, men det är inte skitlätt när man hostar så inälvorna kommer upp bit för bit. 


Tog mig i allafall upp på kvällskvisten för en barbacka skrittur med Milla på tjugo minuter och att plocka ner fler höbalar från logen. Vilket va ett måste. Det va skönt med lite luft, men sen va jag tvärdäckad igen. 

Idag började med att jag släppte ut hästarna och gjorde klart stallet. Har efter det legat på soffan och laddat upp för lite kvällsjobb på fritidsgården. Får se hur det går, brukar vara ganska lugnt så tror jag överlever. 

Love life. 

Pjuh..

Ännu en söndag har passerat. Har hunnit med mycket idag, klapp på axeln. Storstädat hela huset med att plocka ihop, dammsugit (drog till och med fram soffan och plockade bort alla kuddar i den), dammtorkat, torkat alla golv, bytt sängkläder, for till stan med Milla för att handla mat, snus samt en sväng på Hööks såklart. Spenderade för mycket pengar men de var de värt. Lägger väl upp bild på sakerna någon dag framöver. 


Hann även med middag hos mina föräldrar och sen en skön ridtur med Milla igen på kvällskvisten. Nu har jag duschat och ligger till sängs för att försöka sova. Är så trött så det känns som ett dygn i sängen hade varit ultimat just nu... Men måndag imorgon, har lite planerat då med så sängen får vänta. Puss och godnatt. 

Lördag

Så, nu är stallet fixat och hästarna har fått komma in. Igårkväll fick jag hjälp med stallet av lillasyster som även åt godis och kikade film med mig. J har varit hos mor och far, dom håller på att göra om i köket så har inte ens träffat han idag. Det har bara varit jag och hundarna, som nu myser på mig. 


Hann med en sväng till Aspås för en kaffekopp hos Heléne idag, som jag hade min häst hos förrut. Det va ett väldigt trevligt återseende och hoppas det blir igen snart. 

Tror det var allt för idag, nu ska jag invänta att J kommer hem så vi kan gå och lägga oss. Trött tjej. Pusshej.

Kvällsmys

Har frusit lite om fötterna senaste stallkvällarna så tänkte byta taktik ikväll, vilket Junior upptäckte. Han tittade på mig som att han sa "Ska du verkligen gå ut med dom där på fötterna? Allvarligt?" Haha. 


Blev en härlig ridtur där Callemannen åter igen bockade loss som värsta vildhästen, så himla kul för mig i allafall. Camilla tror jag hade varit nöjd med ett lite lugnare tur, haha. 


Goskrutten fick en kort massage-genomgång då J med hundarna kom och Camilla delade ut gosaker så Kapten hade svårt att relaxa. Han är i allafall bättre i ryggen, reagerade minimalt och det är väldigt positivt. Jag är nöjd med resultatet efter två dagars massage. 

Föör tidigt..

Godmorgon! Hästarna har fått frukost och fått gå ut, jag har bytt om, gjort te och släppt ut hundarna på morgonpinken. Så om några minuter ska jag dra en vals med tandborsten och sen pillra mig iväg på jobbet. 


Såklart kunde jag inte somna när jag lagt mig igår och det lär väl märkas idag, för av erfarenhet vet jag att fem timmar inte räcker långt för en sovare som mig... Ha en bra dag alla! 

Morgontrött..

Imorgon blir det tidig uppstigning, vilket jag ogillar starkt. Men så fort jag är uppe och får gå ner till stallet kommer det nog kännas bättre. Efter utsläpp av hästar blir det långdag på ett av mina favoritdagisar, så tror det kommer bli en rätt bra dag ändå. Tänkte försöka hinna med en liten ridtur på kvällen och så ska jag massera igenom skrutten rejält. Har en plan om att jag ska massera honom efter varje ridtur, kanske inte flera timmar varje gång men åtminstone lite. 


Ikväll tog jag fram min söta lilla symaskin och sydde ihop luddet som börjat gå upp i sömmarna. Passade även på att plocka isär tränset för att rengöra och smörja. Usch, man gör det för sällan egentligen. Allt blev svart, brunt och äckligt. Men nu är det fint, rent och lent. Godnatt buksvågrar och annat löst folk! Hehe. 



Häst..

Jag är så sugen på att åka till ett ridhus och träna med Kapten. Bara det att komma iväg och jobba på grunderna, gärna för någon tränare. Skulle behöva någon som skäller på mig lite. Jag har blivit lat och rider säkert som en hösäck nu för tiden. Lite hoppning hade också varit kul, och det tror jag Kapten tycker med. 
 
 
Men för att kunna åka med Kapten någonstans behöver jag ha med Calle, för dom är transport-kompisar och Kapten kan inte åka någonstans utan han. Och om Calle ska med måste jag självklart ha med Camilla, vilket jag hade behövt ha med mig i allafall. Så vi får se om jag lyckas tjata till mig en sväng till ett ridhus inom snar framtid... Camilla, jag vet att du läser det här.... När far vi? Hehe.

Lugn dag..

Idag har handlat om tvätt, fika, häst och lugn. Jag har hängt halva dagen med Camilla då vi började med fika och sen tog en ridtur idag med. Så otroligt härlig tur med lite bocksprång från Calle's sida. Märks inte alls att han är så gammal som han faktiskt är, haha. 


Min telefon tog en rosa bild, haha. 

Igårkväll busade jag och J med hundarna så huvuden fick rulla. Både Junior och Joppe är experter på att ta sönder leksakerna i molekyl-stora bitar.. Så nu ligger det ögon, näsor, ludd och tygbitar över hela vardagsrummet. 


~ R.I.P Gosebjörnen ~

Mysig ridtur

Blev en mysig ridtur med Camilla och Linnea imorse, var ute prick en timme och hästarna var lite svettiga när vi kom tillbaka. Grabbarna blev lite piggare och nyfikna när det va en dam med. Tur dom är väluppfostrade gentlemän, haha. 


Hemma igen..

Tillsammans med Jimmy's nya leksak, som han hittade under en sten vid stugan. En snöslunga till traktorn. Haha, grabbar och deras leksaker.. 


En dag till fjälls


Skidtur med mor och hundarna. Junior fick träffa en massa skotrar på leden som vi inte alls räknat med, men det gick superbra. Duktiga och tillslut trötta hundar.. Skön dag! :)  ❄ 

Fjällen

Idag är det dags att släpa sig upp till fjälls. Jimmy älskar att vara uppe vid min stuga så det är bara att bita ihop, proppa i sig en massa mediciner, klä sig varmt och hoppas man överlever en dag på fjället med feber och hostan från helvetet. Om jag råkar hosta upp inälvorna lovade J att hjälpa mig pula ner dom igen.. 


Lite kul ska det bli i alla fall. Junior ska få träffa en skoter för första gången och förmodligen följa med på en skidtur längs skoterleden några kilometer. Önska oss lycka till! 

Nytt år och nya möjligheter

Det har hunnit bli ett nytt år sen jag skrev här sist, men det har inte hänt så himla mycket bara därför. Sitter just nu och huttrar i feber. Kanon att komma tillbaka på jobbet någon dag och sen bli sängliggande nästan direkt.. Typiskt. 

Men det har i allafall kommit mer snö, och jag känner en stark motivering att komma igång med ridningen. Har bestämt mig för att ta hjälp av en tränare i vår och kolla ryggen på Kapten för att få bukt med att han är svårfångad i hagen. 

Liten bildbomb kommer här, annars kommer jag skriva ett sjukt långt inlägg som ingen alls orkar läsa, inte ens jag.. 



Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.