"There is no worse sorrow than remembering happiness
in the day of sorrow."     /Alfred de Musset

Puzzel

Oh, tillbaka på mitt favoritdagis och trivs som fisken i vattnet. Haft en lagom lång fredag med mycket tok och bus på jobbet. Härligt som tusan. Nu har jag fastnat framför Sex and the City i väntan på tinad kyckling. Efter middag bär det av på ännu en fantastisk ridtur med Catta. Jo jag kan veta att det blir fantastisk, för humöret är på topp och det är en av mina favoritsysselsättningar en fredagkväll. 
 
Vilken jävla läckerbit till häst jag skaffat mig, mums!
(bild från vår första och enda sväng till ridhus, än så länge)
 
På tal om hästar (för ovanlighetens skull), så råkade jag snubbla över en riktig skatt hemma hos Catta när jag va där på mys igårkväll. Så i helgen ska jag gotta ner mig i en massa NH och få grunderna inprintad bakom ögonlocken så att alla steg med Robban blir rätt! Alltid när jag börjar med grunderna med en ny häst blir jag osäker och litar inte på mina egna kunskaper, så det här var toppen. Nu får jag en riktig genomgång och det slutar förhoppningsvis med en väldigt bra kommunikation mellan mig och min snälla häst. Puss
 
 

Sammanfattning, puss.

 
Ja, vardagslivet rullar på utan att man märker det. Jobb, häst, gårdsstök, pulkaåkning, mys och så börjar allt om. Jag har premiäråkt Jimmy's senast införskaffade traktor, vet inte om jag blev nå gladare för det, haha. Har fortfarande känslan av att den är onödigt stor och var onödigt dyr när vi redan hade traktorer så det räckte.  
 
Vi har byggt ett Fort Knox runt Vinda's lunchgrind eftersom hon senaste perioden har öpnat grinden själv och serverats lunch ett par timmar i förväg, vilket minskar värdet på grinden drastiskt. Sen råkade vi få hål på vattenblandaren i stallet också, så blött blev det. Men snabbt fixat som tur var!
 
Robban och jag fortsätter jobba på med grunderna, har börjat lägga in galopp lite mer ofta för att jobba upp lite muskler och få han att förstå galoppskänkeln. Alltså nu kör vi en eller två galopptillfällen per vecka och alltid på samma ställe (då det är enda stället han förknippar med galopp än så länge). Jag tror mig se lite annorlunda kroppsform på han, eller så är det önsketänkande.. Haha. 
 
Allt flyter på så bra, det går knappt förklara. Den härliga snön med lagom temperatur, känslan/gemenskapen i stallet är fantastiskt och dagarna blir ljusare nu vilket betyder mer "gratis" energi. Love life helt enkelt! 

Skogsmys

Jobbat långdag (stängning) och varit ut på skogstur med hästarna, så nu är jag lagom mör. Sitter för stunden med hårinpackning och ska försöka pillra mig ner in i duschen så jag får lägga mig någon gång. 

Ridturen ikväll blev med Malin, Vinda och även Joppe'n fick följa. Alla skötte sig utmärkt och nu när jag vet hur cool Robban är med hundar runt fötterna kommer dom nog få börja följa med lite mer. Lyckan för Joppe som älskar ridturer! 
Tröttmössan är nöjd att få lägga sig nu ❤ 

Hundarna då?

Började dagen med stallet, så nöjd över förbättringen av linfrögivan som R får nu. Märker redan skillnad och att jag bytt spån till balar har gjort sitt också. Nöjd! Tog en sväng till utkiksplatsen också. Fina hagar dom har kusarna, såg spår som tyder på att dom faktiskt gått upp där nu. Sist jag provade var det isbacke som gav tydliga blåmärken, haha. 
 
 
 
Hundarna då? 
Jo dom är nöjda och lever ett gott liv, tror jag. Är med på pulkaåkning, busar i djupsnön, myser så fort dom får chansen och pinkar överallt.. Haha, toppen med hanar. Men, gofisarna är fortfarande mina älsklingar. Vad vore livet utan dom? 
 
Min vackra väktare, som även vaktar när man är på toa... Haha! 

Hästlivet när det är som bäst

Här kommer en sammanfattning och bildbomb på hästlivet senaste tiden. Grabbarna grus har fått nya dojjor, Vinda har blivit tjuvaktig (stjäl grejer med svansen när hon tror att ingen tittar), alla stalltjejer har blivit väldigt aktiva så vi samlas allt oftare och får fantastiska ridturer tillsammans. Snön fortsätter falla och allt känns fantastiskt! 
 


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.