Ja jag har hittat rätt nu!

Igår var jag och provred en till häst, Jimmy ville dock inte följa med utan leka hemma på gården istället, vilket var helt okej. Jag for själv, kom dit och fick hämta denna fina varmblodsvalack i hagen, han blev mutad med lite morotsbitar och följde sen snällt med. Lite exalterad och tittig när vi skulle gå ut ur hagen, men blev fort väldigt lugn. Provred lite barbacka och det kändes helt fantastiskt. Vi klickade när jag satt där på hans rygg.
 
Så idag har jag hämtat alla hans saker och dessutom hunnit beställa lite från Hööks med, hehe.
Imorgon får jag hämta hem honom, min fina nya familjemedlem. Säg hej till Kapten Krok ♥ 
 
 

Listan är lång

Vi fortsätter med gården och hoppas hinna så mycket som möjligt innan det kommer snö. Efter att ha burit ut all ved och lagt på presenning började vi riva den gamla vedboden. Får se om det kanske går lite fortare nu när vi har traktor.
 
Ikväll ska jag och Jimmy åka och träffa en ny häst, han är så snäll som följer med och säger vad han tycker. Hans åsikter väger lika mycket som mina, även fast han inte kommer vara i stallet lika ofta som jag.
Men nu, göra sig klar inför några timmars jobb. 

Män med leksaker

Jag bara släppte av Jimmy hos en polare och han kommer hem med den här.........
Så nu är vi tydligen stolta ägare till en BM35 från 1953.

På jobbet..

Idag vattnar jag växterna när det regnar, dubbel dos funkar tydligen bäst. Kändes ändå som att folk stirrade lite extra på mig när jag stod där med vattenslangen samtidigt som jag själv blev väldigt blöt av allt regn.


Sen en liten bild på den absolut första buketten jag gjort helt själv.



Häst?

 
Ja, jag letar häst just nu. Jag har bokat en stallplats där jag trivs bäst och gjort allting klart, så nu saknas bara hästen. Har provridit en häst, men ska i väg för att träffa en till. Kommer ha annonsen ute tills jag hittar rätt. Sånt här är svårt, att välja rätt. Man vill att allting ska stämma, men det är svårt att fylla hela kravlistan med en häst. Är väldigt glad över att äntligen ha möjlighet att ha häst igen, och det är underbart med allt stöd jag får från hjärtat.
 
Du är mitt allt, Jimmy. ♥

Bygget fortsätter..

Ja ikväll har vi hunnit med så långt vi kunde på vedboden, imorgon ska det inhandlas mera virke och även riva den gamla vedboden för att ta virke därifrån. Vi tömde den gamla och fyllde på det "lilla förrådet" inomhus. Ganska skräpigt, men fint som inredningsdetalj och även väldigt funktionellt när jag slipper gå ut i minus 20 grader när vintern kommer. 
 
 

Snart en riktig snickare!

Igår när jag kom hem ifrån jobbet hade hjärtat redan börjat bygga på våran vedbod. Han hade hittat en massa virke bakom våran gamla lada. Så efter lite middag försökte jag hjälpa han. Jag slog så klart hammaren på fingrarna men att såga var jag kung på, bildbevis finns.. Även om det är en liten skakig bild så ser man klart och tydligt att det är jag.
 

Tips!

Jag vill ge ett viktigt tips till dom som ska köpa hus eller funderar på det: ha ett extrakonto med sparpengar OM något går sönder efter ni flyttat in. T ex vitvaror..  Förra veckan tog vi en sväng på elgiganten för att köpa en torktumlare då det bara var tvättmaskin som följde med huset. 
 
Igår skulle jag starta den för första gången, men då funkade inte tvättmaskinen.. Så det var bara att svänga förbi elgiganten igen och köpa en tvättmaskin. Men det var inget problem när man redan hade ett extrakonto för sånna tillfällen. Som tur var! 
 
 
Ut med den gamla och in med den nya..

Besökte gamla kvarter

Hälsade på i Aspås för en härlig ridtur med Helén och myste på en hel kväll..

Vi har fortfarande fullt upp...

med att måla färdigt bron...
och det blir fint!
Vi fortsätter att hugga ved, med yxa...
och försöker hinna med allt besök emellan..
Igår lyckades Andreas och pappa släpa bort en av Andreas bilar som stod här..
Och hjärtat satte igång med slåtterbalken..
Det var väldigt högt gräs..
Men han lyckades kapa bort nästan allting på en kväll, men duktiga karl!
Jag försökte gräva bort en väldigt gammal buske, den hade rötter som är grövre än mina lår...
 
 

Onsdag

Är ledig idag och sitter just nu i väntrummet på sjukhuset. Ska träffa min läkare för hundrade gången och hoppas verkligen att hon har hittat något som kan hjälpa mig nu. Det är cirka två år sen jag första gången sökte hjälp för det här problemet på hälsocentralen.



Sunshine

Klev upp strax efter åtta idag, men valde att lägga mig igen. Dum som jag är. Vaknade nyss och det första jag ser är solen som skiner in genom fönstret.


Så himla mysigt, dags att kliva upp och dricka en kopp te på bron :) Jag fullkomligt älskar att bo i hus!

Flyttkaos (den 2/8)

Ville bara visa hur vi bodde dom första dagarna efter vi hade flyttat in. Det var alltså under tiden som vi renoverade övervåningen. Att sova i köket var ingen hit så det första vi flyttade upp när övervåningen var klar, var sängen. 
 
Och det är lite skillnad nu, med köksbordet på rätt ställe och den här fantastiska köksön som hjärtat snickrade ihop alldeles själv, med bänkstommar från Ikea och bänkskivor som han gjöt av betong i formar. Bara lite hyllor, gardiner och en väggklocka som ska upp ovanför köksbordet, sen är jag nöjd.

Söndagsbjudning

Vi fick middagsgäster igår, det var väldigt mysigt. Markus, Sandra, Ronja, Hedda och hunden Zeus. J lagade en riktigt god middag, min fina kock. Tackar för sällskapet och hoppas vi gör om det snart! ♥
Jimmy med sitt lilla gudbarn Hedda och storasyster Ronja. Så himla söta!
 

@ work


Ja, dags att sätta igång med allt som ska göras idag då :)

Gröna fingrar

Imorgon börjar jag min andra vecka på Gardencenter. Det är ännu väldigt nytt för mig och jag kan inte påstå att växter har varit mitt favoritämne i livet, men jag trivs ändå bra där och ju mer man lär sig desto roligare blir det. Så dags att krypa ner i sängen, så jag klarar av allt det gröna imorgon. 
(bild från google)

Måla, måla..

Fortfarande pågående projekt, att måla om bron. Den blir vit, som ni kan se. Det tar tid, eftersom varje gång jag eller Jimmy ens sneglar på penseln så börjar det regna. Men snart är den klar! 
 

Motorsåg är bra skit

Grannen hade odlat över sin buske på våran sida av staketet, så vi valde att kapa den. Så klart pratade vi med grannen innan, vill inte ha en grannfejd som slutar med motorsågskrig eller liknande..
Den där delen av gräsmattan hade nog aldrig sett solsken innan. 

Husägare

Det är fullt upp här hemma. Det tog sju dagar efter att vi flyttat in som vi lyckades koppla in tv:n, men har ändå inte tittat mer än två gånger. Vi pysslar, både inne och ute. Nu när övervåningen är färdigrenoverad och allting äntligen är uppackat så är vi väldigt mycket ute. Det är faktiskt toppen. 
 
Här är några bilder från igår och idag. Lilla mysiga muminhuset, som är vårat. ♥
Jimmy fick för sig att han skulle fälla trädet som råkar stå på våran kommande parkering..

Måndagmorgon



Det är en spännande men lite nervös morgon. Jag ska prova på ett nytt jobb idag, bara hoppas att det går bra. Tror verkligen att det här jobbet passar mig..

<3


Som jag älskar dig!

Love life

Lever drömlivet nu när vi flyttat in i huset och börjar få ordning på allt. Gick bara och väntade på
ett bakslag, eftersom allting inte kan vara helt perfekt jämt. Och så kom det, stopp i avloppet.
Men det kan ändå inte få mig att sluta le. Jag är så glad. Så lycklig.
 
Återkommer när tiden finns.


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.