Förkyld..

Jag har lyckats dra på mig värsta förkylningen. Inte jättekul att jobba på dagis alla gånger kan jag lova. Efter 13 timmars sömn inatt så pallrade jag mig upp för en dusch. Måste verkligen iväg till stan och handla snösulor till Robban som ska skos imorgon. Ska handla linfrökaka åt grabben också och se om vi får lite bättre ordning på magen hans. 
 
Men nu måste jag fara, innan jag somnar sittande. Puss 

SUPERLYCKA!

Avslutade gårdagen på absolut bästa jävla sätt. Närmare halv nio möttes jag och Catta för en kvällstur med hästarna. Den började inte toppen då Catta valde ett bett som Vinda inte var så nöjd med längre, trots att hon gått fint på det tidigare. Men efter lite genomgång i ridningen gick det bättre och det slutade med en långrunda. Det var så otroligt härligt väder, lagom kallt, allt gnistrade och månskenet strålade så vi knappt behövde pannlampan på. 
 
Efter långa sträckor på väg med arbetstrav och lite snabbare tempo dyk vi in i skogen för att avsluta på mysigaste sätt. Stigen mynnade ut på en äng med orörd pudersnö som nästan gick upp till magen på hästarna. DÄR och DÅ kom första galoppen! Helt fantastiskt! Lugn och rytmisk galopp, två olika fattningar. Robbans första galopp med ryttare på ryggen. När vi nästan var hemma efter en långtur, han var både trött och svettig, men ändå fattade galopp i snön. Det var helt ofattbart härligt! Jag blev alldeles superlycklig och öste beröm över han. Nöjdare än någonsin tog vi oss tillbaka in i skogen för att skritta resten av vägen hem och drog även på oss lite snö innan vi kom tillbaka till stallet.. Åh, det där kommer jag leva länge på.. Precis vad jag behövde nu. 
 
(Här är alltså Catta och Vinda, men både jag och Robban ångade rätt mycket, haha) 

Vinterkul med barnen

Igår blev en superlyckad dag, hela dagen. Mer än halva dagen spenderades med våra bästa ungar och Sandra. Hedda, Ronja och Jimmy åkte skridskor medans lille Eddie "Medusa" lugnt snusade i vagnen. Tiden går fort när man har roligt, men när magarna började kurra tog vi oss till lägenheten för att inta lite lunch. Himla härligt att få umgås och mysa på! ♥ 
 

Svullen?

Om jag kunnat skratta efter operationen så hade jag gjort det. Min mage var så svullen att det väldigt mycket liknande en gravidmage, vilket jag fick höra också. Men med några stora tröjor och lite läkning börjar jag äntligen återfå min normala mage, vilket jag trivs oerhört bra med! 
 
4 dagar efter operationen och 17 dagar efter opertionen, big difference! 

Trött?

Jag behöver ett nytt mer beskrivande ord än trött. Jag är pigg, glad, framåt och positiv. Men ändå trött. Kroppen orkar mindre än vad jag vill åstadkomma och huvudet hänger inte med på mina pigga glada planer. 
 
(Catta står för bilden ovan)
 
Det går fort framåt med Robban. Häromdagen blev det en härlig tömkörningstur på kvällen tillsammans med Jimmy, hundarna och Catta (som också tömkörde Vinda). Supermysigt med sällskap! Både hundar och hästar skötte sig utmärkt. Sen i förrgår tog jag och Catta ut hästarna på en tur med högre tempo, både R och V uppskattade att få springa ur sig lite energi. Det blev en himla fart. 
 
Igår, då blev det en härlig barbackatur helt i skritt tillsammans med Catta och Cristine. R och V fick sträcka på benen men ändå vara lugn efter förra turen, och det är himla kul att Piltur var med ut igen. Vi håller tummarna för att han får fortsätta friskna till och fortsätta framåt med igångsättningen! 
 
Haha, min lilla älg passar bra i fläta!

En kall dag i januari

Grabbarna grus. Calle, Robban och Piltur.
En nyfiken Calleman. 
En till nyfiken filur. Min skrutt 

Piltur som inte hade tid att lämna maten.
Sötstrumpan Vinda.

Vardag igen

Imorse tog jag väldigt god tid på mig att göra olika saker. Mockade och gjorde klart allt inför insläppet ikväll, städade helt undan julen, sortera i mitt skåp och städade lite i sadelkammaren. Det var en väldigt mysig morgon vill jag lova. 
 
Synd det är så få timmar som det är ljust nu, hade velat hinna med hur mycket som helst medans det är ljust idag. Men det är bara att glömma. Jag kommer få välja. Hm.. En promenad i skogen med hundarna ska jag ta, sen gå ner till stallet för att skotta av logebron, sopa hö på logen och ge Vinda sitt lunchhö då hennes automatiska grind var trasig. Förhoppningsvis hinna ut på en ridtur också. Sen borde jag hinna klämma in lite tvätt, disk och dammsugning innan gubben kommer hem för middag. Borde ha varit till stan en sväng med, men det får nog bli en annan dag. 

Impulsfredag!

Svängde förbi mina kära föräldrar i fredags (ja, vi är där väldigt ofta) för mamma ville ha håret färgat. Slutade med en impulshandling som Jimmy var med att bestämma. Han tyckte jag skulle färga håret rött, jag skrattade men i slutändan blev det så ändå. Efteråt kändes det toppen! Jimmy log lite extra och jag fick mera färg, underbart. 
 
 
Synd det är så svårt att få till samma färg på kort som i verkligheten. Kanske försöker ordna en bättre bild med systemkameran framöver. Sen behöver jag nog beställa hem en färgbomb för att färgen ska hålla lite längre. 

Full rulle

Det blev en fullspäckad dag idag. Började morgonen med en barbackatur i skogen. HELT FANTASTISKT! Catta på Vinda och Cristine på Piltur hängde med, dock har Piltur varit skadad en längre tid och precis blivit igångsatt med skritt så dom vände efter en liten stund för att återvända hem till stallet. 
(Catta påpekade att Robban's man har växt på rätt bra sen han kom till mig. Som fd. travare är han klippt, men nu ska det sparas ut. Underbart med lång man och lugg!)
 
Jag vet att sadeln till Robban inte legat perfekt och det fick jag bekräftat idag. Första turen barbacka och han var rätt annorlunda att rida. Samma pigghet men lättare att bli avslappnad och söka sig nedåt, samt att han verkade mera nöjd. Inga enorma tecken, men frustade lite och kändes bara annorlunda. Så ska byta koppjärn på sadeln och se om jag hittar någon padd att placera under till en början, får vi se hur det funkar. 
 
 
Efter ridturen for jag och Jimmy till Brunflo. Hälsade på Sandra och barnen. Alltid lika kul. Dom fick sina julklappar, bättre sent än aldrig, och vi fick varsin med. Så snällt! Fick ett superfint hängsmycke som jag direkt satte på nyckelringen. Så nu följer grabbarna med vart än jag är ♥
 
Vi fick lunch och sen fika. Pysslade på med att göra armband och måla lite målarbok, sen bar det av till Andreas för lite mer fika. Han fyllde år igår, så grattis till han! Avslutade hos mina kära föräldrar för en sen middag och lite glass. Känns att man fyllt magen idag, haha.  Nu ligger vi i sängen, eldar i kaminen och ska väl kanske titta på en film innan det är sovdags. Det är en ny dag imorgon! 

Buspojkar!

Det busas väldigt mycket här på forsvägen. Är det inte hundarna som drar igång något så är det hästarna. Det är så kul att se dom busa runt och bralla i hagen. Igår fick jag nöjet att se det pågå ett bra tag trots väldigt kallt väder. Tyvärr har jag en massa träd som skymmer sikten ner mot hagen när jag står inne, men tog några kort ändå och fick zooma fullt ut för att man skulle kunna se att det var hästar.
 
Mörkblått täcke = Robban (Min häst), Rött täcke = Callemannen (Camilla's häst) och Ljusblått täcke = Piltur (Cristine's häst). Igår var det mest Calle och Piltur som busade tillsammans, men dom är duktig på att busa allihopa. Det här var lite kul att se eftersom temperaturen var närmare -25 grader. 

Allt fryser.

Vattnet och avloppet i stallet frös förra veckan, igår frös inkommande vatten till garaget och imorse när jag vaknade ville jag absolut inte kliva upp för det kändes så sjukt kallt. Då har det gått en propp inatt så luftvärmepumpen stannat ett bra tag. 
 
 
Inte konstigt det var svårt att ta sig upp, haha. Fick börja med att starta upp vedspisen och nu inväntar jag att värmen ska komma tillbaka. 
 
Som tur är har det åtminstone blivit lite "varmare" ute. Har haft kallare än -25 grader senaste två veckorna. -18 känns bra idag, haha.    Ska försöka hinna lägga upp lite bilder idag också,  har en mängd från igår. 

P.S.

Jag glömde helt att skriva att Robban fick på sin tappsko tidigare idag, det som var så viktigt, haha. Så nu är det bara hoppas att alla sitter kvar fram tills skoning den 28de Januari. Men vi kör på så länge, wiho ska bli så kul! Puss. 

Mysliv!

Det känns som hela mitt liv går ut på mys nu för tiden. Haft en mysig jobbdag på mitt favoritställe och fick en supermysig kvällspromenad med alla mina grabbar. 
 
Hade tänkt rida ikväll, men när Jimmy sa att han och hundarna ville följa med blev det att tömköra Robban och ha grabbarna brevid. Mycket härligt och uppfriskande! Hoppas på flera såna promenader framöver. Funkar superbra för att vänja hästen vid hundarna och tvärtom, så jag kanske kan börja ta med hundarna på ridturer så småningom. Joppe har jag haft med förr, men Junior är lite för rädd än. Blir bra att få jobba på det. 
 
Imorgon väntar en väldigt kort jobbdag, sen en riddejt med Malin och Vinda klockan 13. Längtar tills imorgon så tror jag tar och nattar nu på en gång. Pusshej! 

Äntligen snö!

Första dagen tillbaka på jobbet idag, gick över förväntan och jag var väldigt glad. Det har dessutom snöat hela natten och sen hela dagen, så det var ett extra plus. Blev såklart ingen ridtur igårkväll, för jag kom på så småningom att jag faktiskt drog av Robban en sko på morgonen, haha. Så synd, för ikväll hade varit ultimat att ut och pulsa i djupsnön med han. Men inga sura miner för det, fick en härlig promenad med hundarna, Cristine och Piltur istället. Det var superhärligt att få lite sällskap! 
 
Rätt komiskt hur sällan man kan träffa personerna som hyr stallplats. Känns som en evighet sen jag träffade mina stallbrudar. Måste vara dags för en stalldejt snart. :) 
 
(Bilderna idag är det Malin som tagit, eftersom jag helt glömt bort det här med daglig dokumentering.)
Åh, min läckra buse tillsammans med sin polare Piltur. 

Myskväll

Åh vilken riktig myskväll jag fick igår. Lillasyster Ida med sambon Fredrik kom förbi för middag, spel, marshmallow-grillning och soffmys. Hundarna ska så klart vara med överallt också, haha. 
 
 

Morgon igen

Det blev en annan slags morgon idag. Första stalldagen sen operation och det gick relativt bra. Det är inte ultimat med så "låga" hästar när man har väldiga problem att böja sig ner, vore enklare att täcka om vi haft hästar med en höjd på över 1,75m haha. Sen till råga på allt hade Robban vridit en framsko, så blev tvungen att dra av den innan han fick gå ut. Pjuh.. Blev helt slut efter det. 
 
 
Ändå lyckades jag mocka alla boxar och sopa, men sen var det stopp. Tog flera timmar, utan att ha varit speciellt stökiga. Som om inte det räckte så hade vattnet frusit också. Så nu har jag intagit min viloplats i soffan, ska försöka hålla mig still tills värken har släppt åtminstone. Får vi se om jag känner mig pigg nog för en ridtur ikväll, fått sjuk abstinens. Haha! 

Morgon på forsvägen

En vanlig lördagmorgon här hemma är att jag kliver upp och det första jag gör är att kika ut på hästarna i hagen. Sen blir det oftast en kopp te, hundarna får gå ut och sen lite frukost. Nu när det varit så kallt samt att jag har varit klen så har hundarna blivit väldigt understimulerade, vilket resulterar i en massa bus så fort dom klivit upp. 
 
 
Haha, dom är underbara.   

Vardag, just nu

Godmorgon! 
Min vardag just nu är riktigt trist. Jag bara väntar på att kroppen ska läka ihop illa kvickt efter operationen jag blev utsatt för i måndags. Råkade få ett hål i bukhinnan som behövde sys igen, så det är lagat nu och jag är sängliggande. Har som smått börjat röra på mig, även om det inte är så bekvämt. Ska hålla mig lugn och får inte lyfta mer än ett paket mjölk på minst fjorton dagar. Men, då har kroppen varit in på service precis i början på året och då borde det inte vara några problem att köra på sen! 
 
Längtar tills jag får sätta igång tillsammans med Robban och komma tillbaka på jobbet för att tjäna in lite stålar, skulle inte vara helt fel att få mocka lite skit och städa undan hemma heller. Tro det eller ej! 
 
Junior verkar njuta rätt mycket av att vara sängbunden, eftersom det är runt -25 grader ute. Fast skulle matte vilja gå ut är han nog inte sen att följa med heller.. Lilla grisen ♥

Charmtrollet

Lite bilder på skrutten vill jag så klart lägga upp också :) 
 
Vi brukar gå rakt genom hagen när vi ska gå ner till stallet, för det är närmsta vägen, och oftast hinner man bara några meter innan charmtrollet dyker upp för att undersöka fickorna. Sen följer han med till andra grinden och väntar. Ibland står han kvar ett tag och bara spejar, sen ibland gör han ett litet pip och sticker iväg med ett bussprång, haha. 
 
 
Före och efter ridning. Han har en förmåga att trötta ut mig totalt med sitt stora maffiga steg, men samtidigt blir han själv oftast trött efter våra ridturer då han har mycket nytt att tänka på. Att få en mysig tur i månskenet en sen kväll verkade han uppskatta lika mycket som mig :) 
 
Haha, den där lilla fläcken på mulen och dom blå strimmorna i ögonen har fångat mig totalt.
 
Han börjar kännas som min egen, mer för varje dag som går.

Robban Slogum

Med ett nytt år kommer nya möjligheter och här är en av dom. Säg hej till min nya vän Robban! Japp, jag har blivit ägare till ett kallblod. Efter förfrågan kommer här information om denna lilla skrutt. 
 
 
Robban Slogum
Född 2004
 
Ett oerhört trevligt och mysigt kallblod som är f.d travare. Han kommer från ett travstall i Ås och gick på travbanan så sent som i somras, men har nu fått en chans efter det som ridhäst hos mig. Han är väldigt grön i ridningen, så vi kommer få börja med grunderna. Han har ett underbart temperament och verkar inte stressa upp sig i onödan. Saker som är läskiga smyger han oftast förbi och när man kommer genom hagen är han snabbt framme för att undersöka om du har något gottis i fickorna. 
 
Vi har mycket jobb framför oss, men han är så villig att lära sig och försöker verkligen sitt yttersta för att göra det man ber om även om det kan vara svårt att förstå ibland. Det ska bli så kul att få göra allting tillsammans med denna fina herre. 
 
Han har verkligen glimten i ögat och jag är så ivrig att komma igång. Jag vill vara noga med varje steg och känna förändringen, samtidigt som jag drömmer om galopp på gröna ängar helt fri från utrustning, bara tillit och ett starkt vänskapligt band mellan häst och ryttare. 
 
 
Hoppas du kommer trivas bra här, Robban min charmiga lilla skrutt! ♥
 

2015

Dom sista månaderna på året 2015 har varit förödande för mig. Jag har aldrig velat ge upp så mycket som då. Ge upp om livet, hoppet och allt det där. Men, jag lovade mig själv att fortsätta framåt. Att inte ge upp, att inte försvinna iväg till det där mörka stället som är så svårt att lämna efter en tid.
 
 
Någon gång kanske jag skriver ner allt, men just nu måste jag bara fortsätta framåt. För om jag stannar upp, om så bara för en sekund, kanske jag fastnar igen. Så här, lämnar jag året 2015.. För den här gången.
 
Nu, innan jag gör någonting annat.. Så ska jag göra om min blogg. Jag behöver en ny design, för att klara av att logga in här och fortsätta skriva. Jag har velat skriva, men inte känt som om det fanns någon mening. Som om ingen skulle bry sig om jag slutade. Men, så fick jag en liten knuff från oväntat håll idag och det var precis vad jag behövde. Tack! Ha lite tålamod nu, så kommer det snart upp något. :) 


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.