Livet just nu..

Igår dök hästmassören upp och kollade igenom hela Kapten. Ryggen var bra, lite störd av en för tight sadel, det var allt. Han hade musklat sig mer än jag trodde, så nu ska sadeln in hos sadelmakaren för att ställas ut så kommer allt bli bra igen. Tills dess blir det barbacka, vilket är bra för balansen... Hehe.
 
Det kändes verkligen toppen då han fick mycket beröm för fina muskler och att han i övrigt är jättefin i kroppen för att vara så gammal. Svårt att förstå att han faktiskt är 18 år gammal. Känns inte alls så. Men någonting verkar man ha gjort rätt när han fick så fint beröm. Skönt att veta! Min pigga fina skrutt.

Min kära man var så snäll och hjälpte mig plocka ner lite mer staket igår. Tyvärr hade stolparna redan hunnit bli lite glapp och vinglig av tyngden från brädorna, men några slag på varje stolpe ordnade det värsta. Nu är det bara en kort bit närmast huset kvar, sen får brädorna bakom balarna vara kvar så Jimmy inte kör en bal rätt genom tråden i vinter.

Dagen igår alltså, den var verkligen toppen. Och idag, det är måndag men jag har ändå ett litet leende på läpparna. Allting löser sig, alltid. Började morgonen när det fortfarande var mörkt, släppte ut lite hästar, mockade och fick sen tillbringa lite kvalitetstid med gubben innan vi båda skulle åka på jobbet. Det händer aldrig annars. Livet just nu, känns så sjukt bra. Just idag i alla fall.  Pusshej!

Back in the days

Tillbakablick.. Alltid lika kul. 2013 - 2014.
 
23 septemer 2013 - Joppe var arbetsledare när vi stökade på med gården.
 
23 septemer 2013 - vi eldade lada, tänk att allt var borta till vintern.
 
1 oktober 2013 - jag upptäckte hur fina mornar vi fick, vid huset vi köpt två månader tidigare. 
 
 
 
26 september 2014 - hästarna var hemma på gården. 
 
26 september 2014 - Junior var inte så stor, haha.
 
22 oktober 2014 - det kom lite snö, för hundrade gången den hösten.
 
26 oktober 2014 - Snön var borta igen och stallet var knappt halvfärdigt. Sjukt! 
 
Jag ska ta med kameran ut idag, och fota lite. Bara för att kunna jämföra hur allt ser ut nästa år, eller året efter det. Det är svårt att förstå hur mycket jobb vi faktiskt lagt ner på vårat stall/garagebygge, men så fort jag ser bilderna kommer det tillbaka. Känslan jag hade där, när det nästan var november och vi hade absolut ingen isolering eller puts på stallet. Jag trodde hästarna skulle frysa ihjäl, haha. Lyckades dock få upp lite isolering och panel i sista sekund. 

Hööks, min vän.

Råkade kika på lite nyheter hos Hööks igen och hittade såklart lite mer grejer jag verkligen skulle vilja ha råd att införskaffa helst nyss..
 
 
 
 

Jävla #@!%&/#..

Liten blandrashund, svart och brunfärgad, är borta sen cirka 30 minuter på Hissmofors. Han lyssnar (oftast) till namnet Joppe. Han har halsband och en reflexväst på sig. Om ni ser honom är det förmodligen springandes efter ett rådjur eller hare...
 
Där gick vi nyss, i skogen, åt varsit håll, Jimmy och jag, visslade och ropade. Bara för att en än gång stack Joppe, rakt ut i skogen, förmodligen efter något fantastiskt roligt djur. Man börjar skriva en annons i huvudet där man går. Jävla hundjävel. Han är fantastisk att ha lös och gå promenader med, men råkar man vända bort huvudet en kort sekund och han får in någon ny djurdoft så är det kört. Blandras, båda jakthundar. Bra jävla kombo. 
 
Junior är ultimat då han absolut inte har något intresse alls för jakt. Han är vakthund, vilket för honom innebär att skogspromenar går ut på att hålla matte och husse under uppsikt heela tiden, samtidigt som han har glädjen att upptäcka andra dofter och stigar. Men aldrig mer än 20 meter från oss. Duktig hund!
 
Vi hittade han dock..Tillslut. 
 
Promenaden i skogen förövrigt var helt fantastisk. Vi hittade en ny stig som gick längs vattnet mest hela vägen. Hur underbart som helst och hundarna var i extas. Junior fick ett par rövsläpp av all energiöverskott och nöjet att få lite utmaningar. Blir en bildbomb här nedanför. Hade varit den perfekta promenaden förutom att Joppe stack när vi hade cirka femhundra meter hem..
 
 
Välkommen tillbaka Joppe! Med ögon stora som tefat och tungan 20cm längre..
 
 

Lördag..

Tog en rejäl, förtjänad sovmorgon med hela familjen. Vaknade klockan sju men tänkte "Nehedu, jag vägrar!", somnade om och fick gosa i sängen fram till tio. Så skönt vill jag lova. 
 
Dagen började med en rensning av skrivbord och alla papper, fy satan. Min del av alla papper klara nu, bara Jimmy's kvar, hehe. Ska nog ta en rejäl skogspromenad lite senare med hundarna och kanske jag lyckas släpa med mig gubben också. Har så mycker planer på vad jag vill/behöver göra sen, men tar det som de kommer känner jag. Skulle vilja fota en massa, nu när hösten är här och allt är så jävla fint.
 
Just ja, har lyckats kapa bort halva knogen med ett rivjärn när jag skulle baka i torsdags. Så jag tror inte jag kommer baka igen, någonsin. Varning för inte så stark bild, enligt mig. 

POP!

Calle hade lämnat en överraskning åt mig i sin vattenhink igår. Tack gubben! 
 

Kapten

Min lilla skrutt blev så fin och nöjd i sina nya benskydd från Hööks. Vågade sätta på och prova dom efter han blivit duschad, haha. Dom passade perfekt och han verkade väldigt nöjd med dom under ridturen igårkväll. 
 
Och syns gör vi på ridturen, vill jag lova.. Hej reflexmonster!
 
Däremot upptäckte jag ett bekymmer med hans rygg.. Kunde knappt sitta ner i sadeln, så efter halva ridturen insåg jag att det var bäst att kliva av. Fick gå resten av vägen hem. Så under dagen idag har jag fått kontakt med en tjej som utför hästmassage och är under utbildning till equiterapeut. Hon har varit till vårt stall en gång tidigare för att behandla Vinda och fick bra betyg av Catta, så tänkte prova henne även på min prins. 
 
Så idag blev det massage och en promenad, men med en väldigt slö häst. Fick släpa han runt. Stor skillnad mot när man rider, haha. Supermysig stund, och extra roligt att min Milla råkade ha stallkvällen så man fick sällskap. 
 
Nu får vi hoppas att massören dyker upp så fort som möjligt så vi får bättre koll på vad som händer med Kaptenen. Sen ska allt bli bra igen. Tills dess, stay positive! Puss

TOMORROWLAND

Snart är det min tur, jag känner det. Min tur att åka. Min tur att delta i detta paradis.
 
 

Höstväder

Det regnar, men kan inte känna att jag är upprörd över det. Har under sommaren fått regnkläder som jag även kan rida i, så för mig är det inga problem. Tycker det kan vara rätt så mysigt ändå. Man blir heller inte lika ledsen över att jobba på kontor när det är blött ute. Positiva klubben, japp!
 
Känslan idag är att jag helst velat stanna i sängen ändå, men det har inget med regn att göra. Jag är trött, har för mycket i huvudet och skulle bara vilja vara ifred en dag.. Men det funkar inte, så pepp pepp, jobba på ett par timmar och sen får vi se vad kvällen har att bjuda på. Pusshejs

Kapten, mitt blötdjur

Ny kategori nu, bara för Kapten så klart. Vill ha någonstans där jag kan samla inlägg som handlar om ridning och hantering av min fina prins. Vi börjar med gårdagens kvällsmys. Red ut på en tur och hade bara en plan i huvudet, tempoväxlingar.
 
Först, en förklaring hur han är. Han är en väldigt pigg, uppåt och framåt häst, så att rida i arbetstempo är svårt. Superkänslig för alla hjälper, vilket ibland är en lättnad. Det är aldrig svårt att få stopp när han väl fått dra iväg i full fart. Däremot måste man vara så finkänslig och att knappt kunna lägga skänklarna emot är tufft ibland. Minsta lilla rörelse med en skänkel kan han uppfatta som "Nu kööör vi" haha. Sen blir han ofta uppstressad lätt..
 
Men, han var superfin igår. Man får mycket gratis av honom så fort han får jobba i lite olika tempo. Efter första traven gick han superfint i skritten utan ansträngning från mitt håll. Efter första galoppen fick jag en superfin, kort trav som han valde själv och där han fick en låg, sökande och ganska rund form. Det är galoppen som kommer bli svårast för oss. Men med tanke på att vi nyss satt igång igen, så tar vi det som de kommer.
Konstigt hur svårt det kan vara att få han svettig dock. Med sin lilla matmage och omusklade bakdel har han ändå väldigt bra grundkondition. Det är matten som blir rejält svettig varje pass när han knappt blivit fuktig, haha.
 
Sen blev det HÖSTBAD! Wiho! Ren blev han, får se hur länge han är det...
Haha, hälsade Callemannen välkommen in och ska vara med i varenda rörelse han gör inne.
 
Kapten älskar att duscha, så fort man börjar spola han så blir han totalt avslappnad. Dock blev det ett jäkla liv igår när jag råkade spola lite vatten i örat på han, haha. Då for han runt och hängde sig i grimman. Med frambenen i luften och ett jäkla frustande påpekade han att jag va jävla korkad som lyckades med det, haha. Hans personlighet är det jag älskar absolut mest med hela mitt hästliv. ♥  

Kvällsfilosofi.

Jag är ganska duktig på att glömma bort saker. Som till exempel ska man aldrig be mig ringa upp vid ett senare tillfälle, för det lär aldrig hända, haha. Men jag är också bra på att glömma bort allt jag borde vara tacksam för. Jag har en väldigt nära relation till min familj, är så glad för att vi samlas på söndagar och äter middag. Det betyder mycket.
Jag har en bra hälsa om jag jämför med många i min omgivning. Har en gång under hela min uppväxt haft problem med ryggen till exempel, det varade i tre dagar. Jag har lite besvär med handlederna, men ingenting som påverkar min vardag så mycket att jag känner frustration eller liknande.
Jag har så många fina minnen. Som jag lätt glömmer bort. Där får jag ta hjälp av bilder, för att bli påmind. Jag ångrar ingenting jag gjort i mitt liv, för allt som har hänt och som jag har upplevt har bidragit till den jag är idag. Stark, känslosam, tacksam och erhört lycklig. Även fast det så klart är svårt ibland..
 
 Jag och min fantastiska lillasyster, som jag älskar mest i hela vida världen. 

Önskelista..

Här kommer en liten del av min önskelista. Egentligen känns det dumt att lägga upp eftersom vi redan fått så mycket av så många, men på begäran så gör jag det ändå. 
 
1. Presentkort på Fresks (eller Hööks). Supertrist, I know. Men det allra bästa för oss. 
2. Från Jula: 
3. Från Hööks:
4. Skulle behöva ett diskställ också, gärna tvåvånings.
Vart ifrån det kommer kvittar, ska ha det i stallet. 
 
 
Så där! En väldigt liten del av allt jag vill ha, men det räcker. Nu ska jag klä på mig och pillra mig ner till stallet igen. Har massor att göra idag, så här kan jag inte ligga och slösa tid. Pusshej!

INSTALLNING!

Vi började gårdagen med att skruva upp dom sista gallren för alla fönster i boxarna. Städa ur och spåna alla boxar, förbereda inför installning. Dagen fortsatte med att köra ut foderbord och den första hösilagebalen för i år. Så härligt att se några väldigt nöjda grabbar. Tyvärr fick inte Piltur vara med och inviga balen då han skadat ena frambenet och går i sjukhage, stackarn. 
 
 
Jimmy lyckades även böja balspjutet som är byggt med "oböjbart" stål, haha. Den övre stången ska alltså peka rakt fram, inte uppåt. Får se om vi lyckas värma det och böja tillbaka, annars blir det spännande att köra ut balar framöver. 
 
Kvällen bjöd på en fantastisk installning. Alla hästarna verkade otroligt nöjda över att få komma in för första gången denna säsong. Att sen sitta där på en pall och lyssna till det mysiga ljudet av andning, frustar och tuggande av hö är så mysigt. Som jag har längtat. Underbart!
 

Kvinnan på tåget

Som underhållning och tidsfördriv på jobbet lyssnar jag på en bok just nu. Via mitt biblioteks hemsida. Funkar kanon! Istället för långsamma, träliga dagar så vill man sitta kvar även efter man slutat.. För att få fortsätta lyssna. Har dock inte bestämt mig för vad jag tycker om själva boken än.. Återkommer efter slutet..

Fredag men känns som måndag.

Hej! Jag är nu tillbaka på jobbet, även fast jag egentligen kanske borde varit hemma även idag. Det är fullständigt kaos på jobbet så kände mig tvungen att komma tillbaka idag. 346 mejl låg och väntade på mig i inkorgen när jag dök upp vid sjutiden imorse, pjuuh.
 
I alla fall, det har kommit en del hösilage och vi har lyckats få upp ett galler i stallet. Jag kunde inte hålla mig när gallret satt uppe i Kapten's box utan tog och spånade direkt. Vi väntar dock fortfarande på att dom andra gallren ska torka och så har jag faktiskt ett sista kvar att måla. Ska sätta igång med det direkt efter jobbet idag och förhoppningsvis kan alla vara uppskruvad tills lördagkväll.

Installning är vi mer är redo för nu, speciellt Kapten som står vid ingången till hagen så fort jag är nere vid stallet och stannar vid sin box varje gång vi passerar den. Ska bli så skönt att få stalla in han. På slutet har han varit väldigt trött på ögonen och somnat nästan direkt varje gång han får stå på stallgången. Stackars bubben, hehe.
 
Även om vi fortfarande har mycket att göra varje dag nu så försöker jag få ner tempot lite oftare. Bara att få mysa i soffan på kvällarna hela familjen hör inte till vardagen direkt. Häromdagen tog vi helt paus och stannade i soffan hela kvällen efter middagen. Det var udda, tiden gick långsamt men det var ändå såå skönt. Att få slappna av lite! Klart grisarna ska ligga tätt intill då...
 

Jag älskar min mamma!

  
 
 

En grå dag.

Det regnar ute idag. Det är en typisk grå dag. Jag är sjuk. Så trist så jag dör. Försöker göra något vettigt när jag ändå ligger i mjukiskläder på soffan, så har tagit hand om lite tvätt. Dock är tvättmaskinen klar sen en timme tillbaka och jag har ännu inte orkat kliva upp för att fortsätta. 
Jag var på jobbet imorse, en kort sväng. Innan jag insåg att det är bäst att fara hem. Men vad ska man hitta på nu då? Ligga som en säl och hoppas det går över fort, ja det blir bra. Hungrig är jag också, typiskt. 

Blandad kompott.

Har under dom senaste dagarna hunnit med en del. Mycket häst och stall, så klart.
 
Här var när jag och Catta sällskapade ut på en supermysig ridtur. Min fina prins!
Här var i helgen, mycket folk och det hände supermycket. Jag, Milla och lilla Harry tog en lite skrittur på grabbarna grus. Superhärligt!
Vi provade leda upp hästarna i skogen så dom skulle fatta att dom kan var där uppe nu, men det funkade inte. Så någon dag framöver måste jag nog kapa lite kvistar och göra gången upp lite tydligare.
Larsa och Jimmy fixade med fönstergaller. Så igårkväll kunde jag måla det första.. Snart så.
Jo, vi hann med en middag hos mor och far där Joppe'n fick matkoma av all älgfärs. Stackarn blev alldeles svullen och hade svårt att röra sig, haha.
Och lillasyster var så snäll och hjälpte mig mocka ur hagen lite. Det blev stor skillnad av att bara få bort fyra skottkärror. När Piltur kom till oss skulle alla pojkar bajsa på alla andras bajs, så det har varit enorma högar överallt, haha. Men nu känns det mycket bättre och skönt att få underhålla hagen lite bara för att det känns bra..
Ett steg i taget. Mycket motgångar har vi klarat av, Jimmy och jag. Utan han hade det aldrig ens blivit något stall. Min charmiga, fantastiska bästa vän till man. ♥

Älgjakt

Vi tar det säkra före det osäkra under älgjakten. Lyser upp hela skogen med våra reflexer och neongula toner. Folk måste förstå hur många olyckor man kan förebygga med reflexer. Speciellt såna här tider på året, hösten är ett faktum och mörkret smyger sig på. Även om det är väldigt ljust när jag rider ut eller ska iväg på en promenad blir det alltid reflex på nu, för rätt vad det är så är det kolsvart runt oss. Tänk till people! Sen är det nog mindre risk att bli misstagen för en älg nu bland alla skjutgalna jägare om man springer omkring med neongula reflexjackor, hoppas jag i alla fall..
 
Älskar verkligen att ta långa skogpromenader med gubben och hundarna. Vi pratar, skrattar och far runt som små troll i skogen. Hundarna busar på och gör av med energi så dom sover gott sen. Mmmh, livet

Hallelujah för ljus!

Efter att ha levt i totalt jävla mörker sen vi började med bygget är jag så himla lättad nu. Kommer slippa byta sexhundra batterier i pannlampan nu till vintern. Så klart kommer jag inte undan pannlampan helt eftersom gatubelysning är rätt sällsynt runt omkring oss här hemma och har inte så mycket annat val än att rida när det är mörkt, då de enda ljustimmarna kommer när man sitter inlåst på jobbet.
 
I helgen fick vi knappar till lysrören, nattlampan, uttag på alla möjliga ställen och inkopplade utelampor som går på timer. Helt jävla underbart vill jag lova. Bilderna som följer är totalt värdelösa och lyser inte alls upp känslan som jag har nu. Jag kan stå och titta uppifrån huset, ner på stallet som då liknar ett litet dockhus med små skuggor som sover vid hagingångarna. Hästarna verkar väldigt nöjda att slippa famla fram nattetid, då dom fortfarande går ute..
 

life.


Stallet börjar kännas som hemma igen.

En bild säger mer än tusen ord, så här kommer några.. Eventuellt lite text också ;) 
Grabbarna grus, älskade upp till öronen ♥
 
Vilken känsla att rida barbacka på Vinda, satt hur bekvämt som helst. Den ridturen blev på helt långa tyglar hela vägen och hon fick äran att bestämma tempo. Supermysigt! Tackar Catta för lån av hennes fina tjej. 
 
Vi har varit och hämtat säsongens första höbalar och jag ägde totalt på backning med finka. Grymt!
 
Äntligen är alla hästar hemma! Här de tre musketörerna, från vänster Calle, Kapten och Piltur (som är vår nya hyresgäst tillsammans med sin ägare Cristine. Välkomna, hoppas ni ska trivas hos oss! )
 
Piltur i full eksemutrustning (han längtar säkert till vintern lika mycket som mig just nu), Vinda, Kapten och Calle. Tror denna vinter kommer bli helt fantastisk. Lugn och mysig :) 
 
Måste bara visa dom häftiga reflexerna Catta införskaffat till Vinda också. Lysande rosa! 
 
Jo, har lyckats silikona i spolspiltan och klämt upp en hylla på väggen. I helgen hoppas vi att Larsa (Milla's gubbe) har tid att svetsa lite fönstergaller, sen ska vi hämta spån på måndag och förhoppningsvis kan hästarna börja få komma in i slutet på nästa vecka. Det ska bli såååå härligt att ha dom inne i stallet igen. 
 
Bara all rörelse i stallet och att alla saker börjar komma på plats inne i stallet sen alla hästarna kommit till gården har gjort otroligt mycket. Sån härlig känsla och jag trivs superbra, vill spendera varje sekund nere i stallet med mina kära stallbrudar. Underbart! 

Jag älskar helg.

Man vet att det är något fel på lilleman när han sover medans man äter ostringar. Då är han verkligen sjuk, haha. Annars brukar man få dregelsträngar halva skålen. 
 
Igårkväll for jag och hundarna till mina föärldrar som bjöd på surströmming. Myspys!
 
Idag har jag varit och sagt hej till mannen som har helgjobb. Stackarn får vara där själv hela dagen. Sen tog jag och hundarna ned resten av tråden runt beteshagen, så allt som behövs göras nu är att hämta hem all tråd, badkaret och några stolp. Sen är det klart inför vintern när det gäller betet i allafall.
 
 
 
Nu ska jag ladda om med lite ny energi och sen pillra mig ner till stallet. Ska rida både Kapten och Vinda idag, det ska bli så mysigt. Med Kapten ska jag trappa upp ridturen med ännu lite mer krav och kanske tio, tolv travsteg. Vinda ska jag nog prova rida barbacka, för att bara få mysa på lite i skogen. Hörs, pusshej!

Junior lille vän

Min lilla vän Junior är fortfarande dålig. Natten och morgonen idag var inte så kul. Som tur var kunde jag få lämna han och Joppe hos min fantastiska vän Camilla som höll koll och tog hand om dom medans jag var tvungen att jobba. Man blir lite skärrad som matte även över småsaker som när ens djur är dålig i magen. 
 
Här var det synd om lille snutt.. Han fick ligga i sängen och bli ompysslad. 
Mys och fika i solen hos Milla, hittade bästa fotpallen. Lyckades faktiskt hålla tassarna torra, ha.
 
Vi hoppas morgondagen blir bättre för Junior. Gillar verkligen inte att se någon av mina pojkar hängiga. 

Hästmys!

Igår fick jag den äran att rida Catta's fina islänning Vinda som står i mitt stall. Catta stackarn har fått ont i ryggen så för att hjälpa till att hålla igång hennes skrutt tog jag ut Vinda på en ridtur. Hon var såå duktig. Kul att rida någon annan häst än sin egen, man får så mycket mer perspektiv och jag fick en mängd ideér jag ville utföra på Kapten. 
Efter ridturen gick jag för att mysa med grabbarna grus och ge dom mat. 
 
Kan meddela att träningsvärken har varit brutal idag. Kände smärtorna öka för varje minut som gick på jobbet. Där sitter man bara på sin stol och kan tänka på det hela tiden. Ändå bestämde jag mig för att ta en ridtur på min prins idag och hade tänkt ut en detaljerad plan över hur jag skulle rida. Det gick suuperbra! Fick låna ett gummibett av Camilla då han varit lite svår att rida med vanliga bett, men det här funkade kanon. Fick perfekt kontakt med munnen utan att han blev släning med huvudet och han behöll den avslappnade skritten han har när jag rider med bettlöst. Så härlig känsla! 
Längtar redan tills nästa ridtur, nu kör vi. Långsam men bra igångsättning är planen. Grundkondis har K redan, utan tvekan. Idag blev skritt i nästan 40 minuter med fem steg trav, men mycket krav och jag trodde det skulle ta hårdare på han än vad det gjorde. Lite svett under hakan var allt han bjöd på när jag var nära döende..

Mitt i natten.

Jag råkar ha världens bästa hund. Vaknar av att han sitter och gnäller i hallen på nedervåningen. Får på mig morgonrock, går ner, trär på Junior reflex och väl ute förstår jag varför han grinade vid dörren. Han är skitkass i magen. Skiter typ tre gånger innan han börjar röra sig mot huset igen. Stackars liten bebis ❤  får se hur resten av natten/morgonen går nu då.. 

Toasällskap.

 

 
 
 
 
 
 
 
Ja, jag har alltid det stora nöjet att ha med Junior på toaletten på morgonen. Ibland även på dagarna om det inte finns något annat spännande för han att göra. Han följer med in och lägger sig på mattan och det är något han gjort sen han var väldigt liten. Jag tycker det är rätt mysigt. Mammagris som han är, haha.
 
Nu ska jag ta tag i jobbet, som vanligt. Sen har jag planer på att fortsätta med beteshagen när jag kommer hem och ikväll ska jag försöka ta mig ut på en ridtur om inget annat kommer emellan. Vi har fortfarande en lång lista med saker som ska göras, men samtidigt måste man pausa ibland. Får avgöra hur det blir när J kommer hem och jag kan känna av hur motiverad han är, haha.
 
Hoppas alla har en bra dag! Puss
 

Ännu ett steg framåt.

Hundarna blev nöjda igår när husse kom hem från jobbet och ville vila på soffan en stund medans jag lagade mat. Min älskade favoritpojkar. Sen var alla lika snabb upp när jag ropade "MAAAAT!!" haha.
 
Efter maten drog vi på oss arbetskläder, som alla andra dagar, och tog tag i logebron. Rensade garaget på alla brädor vi hade hemma och la där, fick åka och rensa lite hos grannen också. Vi lyckades få tag på rätt många brädor men saknas fortfarande några. Dock går det faktiskt lasta in höbuntar nu, och det är det viktigaste.
 
Det blir mörkt fort nu. Klockan är kring nio när vi lägger sista brädan för kvällen och då var det nästan helt svart ute. Var jäkla skönt att få det gjort i alla fall och vi kunde nöjt sätta oss i soffan när vi kom in, med en kopp te. Sa det till J igår också, jäklar vad jag längtar tills stallet är färdigt och alla tankar på "vi måste... vill hinna.. det här ska också göras..." är borta. Så man kan slappna av, njuta av bygget och ha hela vardagkvällar till att bara vara med varandra. Börja följa något program på tv:n vore trevligt. Sitta still i soffan med en kopp te och filtar. Åh, va skönt det ska bli.

6 kilometer...

Åh, vad jag äääälskar när folk inte klarar av att köra bil men ändå ska vara ute i trafiken. Idag, likt många andra dagar, hamnade jag i en kö bildad av en enda bilförare som borde lämnat bilen hemma och tagit bussen isället.. Denna personen körde knappt 70km/h på en 100-väg. Så otroligt jävla retsamt. 
 
Men humöret lättades upp relativt fort idag och det blev ännu bättre när jag fick sällskap av min kära Milla som skulle hjälpa till med mockningen av hage. Det gick superfort och var så skönt att få färdigt. Fick jag stryka en till sak på min "att-göra-lista" som råkar vara cirka 6 kilometer lång. Tack för det! 
 
Hundarna busade en sväng och Junior lyckades få en stöt av tråden idag också, haha. 

Vardag

God morgon tisdag! Idag är jag trött. Har sovit tillräckligt många timmar, men sov så sjukt gott att jag bara ville fortsätta. Men, fick pillra mig upp och åka iväg på jobbet ändå. Blivit vuxen tror jag...
 
Fick en stund över igår före middag så passade på att plocka ner lite tråd i beteshagen tillsammans med mina monster. Dom gillar att vara med men det är inte alltid jag gillar deras påhitt när vi är ute och pysslar med något. Junior bestämde sig för att ta ett bad i diket som ligger mellan beteshagarna, så han luktade avlopp när vi väl kom hem igen.. Jäkla dikesgris.
 
Här sitter jag just nu, med mina skärmar, alldeles för mycket jobb och en kopp te.
Kanske borde ta tag i allt jobb istället för att blogga, meeen så vuxen är jag inte än.. Hehe. Hoppas på att denna arbetsdag går fort. Jag är mycket hellre på hemmaplan och pysslar med betestråd eller mockar hästbajs, vilket är planerna senare idag. Milla ska komma förbi och hjälpa till med mockningen som tur är, det blir mycket roligare då.
Ha en bra tisdag allihop! Pusshej.
 
 


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.