Ja det är lördag

Dom två tidigare inläggen idag var såklart tidsinställda, för lördag = sovmorgon. Sov till elva och låg kvar i sängen fram till klockan ett. Pizza och saft till frukost. Ja det är lördag, och jag älskar det. Ska göra så lite som möjligt idag. Möjligtvis vika all tvätt som blev färdig igår och eventuellt byta sängkläder. Om jag inte gör det imorgon.
Bara en natt kvar innan hjärtat kommer hem. 

Köksbord

Ville bara visa vårat nya köksbord. Hur nöjd som helst. Ekbord med sex stolar. 
 

Potatislådor

   
 
Försöker få tag på gamla "potatislådor"/trälådor inför ett kommande projekt. Gillar när man använder sig av sånt som egentligen inte har alls med inredning att göra. Som på bilderna ovanför. Skitsnyggt. 
 
Dock hade jag tänkt mig lite större lådor och göra mer av en slags bokhylla. Får se hur det går, har ringt runt till varenda loppis i närheten men ingen verkar ha några såna lådor för tillfället. 

Världens vackraste föl

 
 
 Här kommer bilder på min drömhäst.  
 Världens vackraste föl. Min dröm är verkligen
 att han en dag ska bli min. Har aldrig
 förälskat mig i ett föl förut. Har bläddrat
 sönder annonserna på blocket och hästnet,
 men aldrig blivit lika fast som för den här
 prinsen. Min prins. 
 
 
 
 Ägare: Lotta Zhar,
 min gamla ridlärare och goda vän.

Inredning 1.0

När jag ändå håller på lägger jag upp min önskelista från Ellos också.
Det är så himla kul att kolla på grejer och föreställa sig hur det kommer att se ut, men ännu roligare blir det när jag väl får sätta igång och det blir lite resultat. Kommer ta massor med kort när vi börjar renovera i huset och förmodligen lägga upp lite bilder här. Om jag kommer ihåg det, haha. 
 

Inredning 1.0

Nu när vi ska flytta och bli husägare så betyder det nya och fler rum att inreda. Vi kommer att kunna borra så många hål vi vill för att hänga upp tavlor, hyllor eller liknande. Det är lite begränsat när man hyr, eftersom annars skulle alla lägenheter se ut som en nåldyna. 
 
Jag har blivit lite smått besatt av att gå igenom alla hemsidor där det finns minsta lilla inredning. Gillar att även titta på bloggar med inredningstips. Men nu tänkte jag lägga in en liten "önskelista". Jag vet att vi inte kommer kunna handla allt som jag vill ha på en gång, men drömma får man och med tiden kommer det bli bra. 
 
Här är bland annat lite prylar jag vill ha ifrån H&M, lite udda ställe att kolla på heminredning, men jag gillar det.

Älska fredagar

Igår började jag titta på True Blood, såg nästan hela första säsongen innan jag gav upp. Den serien var ingenting för mig. Jag försökte verkligen vara intresserad men det gick inte, den levde inte upp till mina krav. Undra om jag någonsin kommer kunna följa en ny serie efter att ha sett Hart of dixie?  Jag har bara varit lika besatt av en serie förut och det var Sex and the city. Men där fick man ett avslut och kunde gå vidare.
 
Min pappa och lillasyster kom förbi för att bjuda på pizza till middag igår. Han fick för sig att jag inte hade någon mat hemma, vet dock inte vart han har fått det ifrån? Men jag klagar absolut inte!
 
Fredag idag, och det är jag otroligt glad över. Efter alla sena kvällar den här veckan då jag inte ens kommit i säng före tolv, ska det bli skönt med lördag och sovmorgon. Sen är det bara två nätter som jag behöver sova själv innan min fina man kommer hem. Som jag längtar! 
 
Dags att sätta igång arbetet lite mer effektivt.

Världens vackraste bebis

 
På tal om drömmar. Min drömhäst har äntligen kommit till världen. Min gamla ridlärare och vän, Lotta, har ett sto som har fått världens finaste hingstföl. Har fått lite bilder och han är så obeskrivligt fin. Jag har letat och letat efter att rätt häst ska dyka upp, och så dök han upp i ett mms ifrån Lotta. Ska hälsa på i helgen och se om han är lika otrolig i verkligheten som på bild. Men det tvekar jag inte på att han är.
 
Så dags att börja spara. Jag ska köpa han. Förhoppningsvis vill Lotta behålla han åtminstone första tre åren för lite uppfostran. Lotta är toppen så hennes hästar blir likadana. Och under dom tre åren som väntar ska jag verkligen försöka ta tag i ridningen och komma tillbaka till stallet fullt ut. 
 
Kanske lägger upp någon bild på världens finaste föl senare. 
 
Förresten, jag var på bilbingo igår. Jag har ett svagt minne av att jag gjort det en gång tidigare. Det var rätt kul, förutom att jag inte tog hem storvinsten på 15 000kr som jag hade tänkt göra.. Det var inte ens nära någon av vinsterna faktiskt. 

Fullständigt lycklig

Tänk att jag snart har jobbat här på Fresks i snart tre veckor, redan. Jag som bara ska vara här sex veckor den här sommaren. Det känns som tiden står stilla när jag sitter här i min kontorsstol, men när jag sitter i soffan på kvällarna och funderar så har tiden gått jättefort. 
 
Igår fick vi ett otroligt glädjande besked. Banken har beviljat vårat lån, så från och med nu kommer vi att förbereda oss för flytt och husköp. Jag kunde nog inte vara lyckligare. Jag ska på riktigt få bli husägare tillsammans med mitt hjärta. Allt kommer bli helt fantastiskt. Bara att få göra precis som man vill med ett helt hus och en stor gård. Inreda, plantera och riva ner. Den 1 augusti flyttar vi. Jag längtar så otroligt mycket. Skulle kunna börja packa ihop lägenheten redan nu, men det kanske är lite tidigt.
 
Så nu kikar jag runt på en massa sidor, bland annat IKEA, HM Home och googlar Inredningstips. 

Serienörd

Jag har varit helt i en serie-bubbla dom senaste dagarna. Hittade en serie som jag blev fullkomligt förälskad i. Hart of dixie. Den uppfyller alla mina behov och jag har inte kunnat gjort något annat samtidigt som jag tittat på den. Dock har bara två säsonger kommit ut och nu när jag precis sett sista avsnittet på säsong 2 vet jag inte vad jag ska ta mig till.  Kanske ta tag i allt som jag inte gjort, så som disk, banken, städning, tvättning och så vidare? Längtar ihjäl mig tills tredje säsongen kommer. Vilket är i oktober. Hur ska jag överleva tills dess? 
 
För att fördriva tiden tills den kommer ut ska jag börja kolla på True Blood. För att se om den serien passar mig, och jag måste verkligen ha något att göra när mitt hjärta inte är hemma. 
 
PS. För er som sett serien eller kommer att göra, jag är helt såld på att det ska bli Zade. Det måste bli så, för Wade är helt fantastisk. Punkt.

Stugan mitt i skogen

Jag har blivit rejält ompysslad i helgen. Att tillbringa midsommar med mormor och morfar i stugan var den bästa idén jag haft på länge. Har tagit mina skogspromenader med sällskap av tre hundar, har läst ut en bok, har ätit mycket gott (bland annat surströmming), har spelat kort och druckit en skvätt alkohol. Det har absolut varit toppen.    Svängde förbi Rönnöfors för att säga hej till en vän också. ♥
 
 
Men som alltid är det skönt att komma hem. Har precis tagit en lång varm dusch, vilket behövdes. Snart dags för sängen och ladda inför jobb imorgon. Har tackat ja till att jobba några timmar extra för att ta igen det jag missade med att vara sjuk onsdag och torsdag. 

Midsommar eller helt vanlig helg.

Jag skriver ingenting när min fina sambo är hemma. Men nu är han iväg på jobb åter igen. Han for i måndagsmorse och blir borta två veckor. Igen. Vissa säger att man vänjer sig vid att vara ensam, men inte jag. För det är lika jobbigt varje gång han åker och är borta. Sängen är lika tom varje gång och livet känns inte alls lika meningsfullt ensam. 
 
Vi har också fått ett tråkigt besked. Det blev inga valpar den här gången. Vi får antingen vänta tills nästa löptid för just den tiken eller kolla runt bland andra kennlar. Vi har inte fattat något beslut än, det är så mycket annat som händer runt omkring nu. Vi får se, hur det blir med det. Valp blir det absolut, en CC-valp, men vi vet inte när bara..
 
Skiter helt ärligt i vad alla andra gör över midsommar, själv ska jag packa väskan och fara till stugan. Ska isolera mig. Gå skogspromenader, umgås med mormor och morfar, läsa bok och bara vara. Försöka undvika att bli uppäten av en björn.. Ja det kryper omkring såna där, har jag hört. 
 
 
 

Klart alla suktar efter nåt
Och inga drömmar är fel
Men jag kan se hela förändringar
Det vill säga problem
Några dom får mera medan flera dom får mindre
Folk har slutat bry sig så länge dom får sin grej


En hel säck med åsikter

Idag är jag irriterad och arg. Jag var glad när jag vaknade imorse, eftersom min förkylning redan börjat ge med sig. Vilket kändes otroligt skönt. Men..
 
Efter ett besök på Östersund's sjukhus hade mitt humör sjunkit med hundratio procent. Precis som dom senaste gångerna jag varit dit. Det var två och ett halft år sen jag först sökte vård för magsmärtor på Hälsocentralen. Där tog det cirka 9 månader innan någon ens trodde på mig. Att komma in som ung tjej på en hälsocentral är fullkomligt meningslöst. Efter 9 månader och att jag tillslut satt ner foten och höjt rösten rejält fick jag en remiss till sjukhuset. 
 
Där konstaterade dom att jag hörde hemma på Gynekologiska avdelningen. Jag fick träffa läkare hit och dit men ingenting hände, alla sa olika och ingen visste vad som var fel på mig. Efter antal ultraljud, blodtester och andra undersökningar gjorde dom äntligen en titthålsoperation på mig. Den var i slutet av November förra året, och då tänkte jag "Yes, äntligen får jag hjälp. Äntligen kommer vi någonstans med det här!".  Efter cirka tre veckor kom det hem ett brev där det stod att dom inte hittat något och att jag skulle vänta snällt på nästa inkallning. 
 
Idag, 7 månader efter operationen och efter flera veckors ringande fick jag äntligen komma dit igen. 250kr kostade det mig att sitta där och lyssna på när läkarna konstaterar att dom inte har tillräckligt med personal och att jag helt enkelt får vänta. Två och ett halft år senare och jag är tillbaka på ruta ett. 250kr för ett möte på en kvart, då allt jag fick veta var att jag måste fortsätta vänta. TACK!! 
 
 
 
Jag hoppas för guds skull att vården funkar bättre för människor med mer allvarliga sjukdomar än mig. Får cancerpatienter vänta över två år med att få vård så kan jag förstå varför det räknas som jävligt farligt! Idioti.


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.