Nästa steg, att få en erinran

När man ansöker om bygglov kan kommunen bli tvungen att skicka ut en förfrågan till grannarna, som i vårat fall. Dels för att det låg väldigt nära vissa grannars hus och dels för att det är ett stall. Allting är tydligen väldigt speciellt när det kommer till stall och hästar. 
 
Vi fick inte bara en erinran, utan två. Erinran betyder att någon har sagt nej till att godkänna bygget. I vårat fall kom båda från reningsverket som kommer ligga väldigt nära stallet. Dom kom med en erinran bara för att ha sagt något innan bygget påbörjades egentligen. Dom skrev att det kommer förekomma tungtrafik, buller, lukt osv. 
 
När någon kommer med en erinran måste man komma med ett svar tillbaka och det gjorde vi. Vi svarade att vi var väl medvetna om allt det dom skrivit och att det varken skulle påverka oss eller våra djur. I och med att dom skrivit det kan inte vi komma i efterhand och be dom riva reningsverket pga buller eller så, för då har dom "varnat" oss innan. 
 
Det kan vara värre om någon granne går emot ett bygglov och man kan få slåss i flera år för att få det beviljat. Men i slutändan är det kommunen som fattar beslutet och i vårat fall gick det faktiskt bra. Ja, vi har fått bygglov och kommer börja bygga så fort startbeskedet kommer. Puss

Kommentarer
- Milla

Wihoo!!

2014-04-04 @ 09:18:03
- Maya

Det var kommunen som tvingade er att bygga stallet där. Skönt att allt är klart nu för bygget

2014-04-04 @ 14:38:42
URL: http://mayasblogg.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.