Inte en vanlig måndag

Ja jag är hemma och jag lever. Igår var det toppenväder så spenderade dagen i en solstol hos mamma. Idag blev det en sväng till stan för att handla det mest viktiga, lite mat, snus och öl. Efter stan fick jag hjälpa Andreas som fått soppatorsk. Vi for på macken och tankade en liten dunk men bilen ville ändå inte starta så fick bogsera den till garaget. Tur man har övat så det gick hur bra som helst. Var iväg på gymet en sväng också, duktigt. 
 
Nu väntar jag bara på att hjärtat ska komma hem, vilket han gör imorgon. Det ska bli helt fantastiskt och sen är vi båda lediga i en hel vecka, skönt. Ska mysa sönder. 
 
Smakprov från min fantastiska Turkietresa, mer kanske kommer senare. 

Flygplatsen

Update från flygplatsen. Flyget har blivit framskjutet en timme, så vi åker om en och en halv timme. Redan väntat en evighet känns det som.

Men vad göra?

Dagen med stort D.

Igår var jag mest rastlös och ställde upp som kock till lillasyster. Det blev chili con carne med toast, duktigt av mig. Sen fördrev vi tiden med Pettson & Findus innan vi for en vända till stan och hämtade mor som varit på "after-work". Hann träffa fina Missen också. Toppen. 
 
Idag klev jag upp och for raka vägen hem till mamma för att snyltligga på hennes altan. Har inte gjort annat än legat i solens strålar hela dagen. Blev också bjuden på lunch och middag, värsta hotellvistelsen. Kom hem för en stund sen, tog en snabbdusch och nu ska vi fara in till stan för att kolla på lite bilar. 
 
Om några timmar åker vi. Åh, det ska bli så jävla skönt. Fast det hade varit roligare om det varit skitväder hemma så man kunnat mobba folk lite innan man åker. 
 
Hörs om en vecka. Puss
 
 

Snart, eller nått.

Har försökt sova en kvart på soffan, men det går inte. Jag som är så himla trött. Förstår inte varför, jag har alltid somnat på soffan annars? Speciellt vid opassande tillfällen. 
 
Snart dags att fara iväg till mamma för att hämta en riktig resväska med hjul, eftersom jag inte äger en sån själv. Känns jättetidigt för det, men dagarna går fort så snart står jag där på flygplatsen och kommer på allt jag glömt. Ska börja med att hämta väskan ikväll och skriva en packningslista. Imorgon ska jag vika all tvätt och börja packa väldigt smått.
 
Jag längtar sjukt mycket. 
 

På tal om ingenting alls.

Eftersom jag tänker ta sovmorgon idag, så skriver jag det här inlägget igår. Hehe. 
 
Idag ska jag börja med frukost i lugn och ro, för att sedan plocka ihop tvätt och sätta igång några maskiner. Har inte överdrivet mycket att tvätta men eftersom jag åker igen på lördag måste jag göra det på en gång. 
 
Därefter ska jag åka till Nälden och plocka upp farfar, ska hjälpa han med lite ärenden och det ska bli toppen. Hinna prata ikapp lite, se vem som hinner säga flest meningar på en minut. Vi är lite lika på det sättet. 
 
Klockan 16 är det möte hos mig, med hyresvärd och mest troligt den person som flyttar in i den här otroliga lägenheten efter oss. Det känns konstigt, sorgligt och jag får lite ångest faktiskt. Men det ska nog gå bra, vi har bestämt oss så jag får inte backa ur nu. 
 
Sen på tal om ingenting alls egentligen, så impulsbokade jag och mamma en sista-minuten-resa i måndags. Visst, vi har pratat om det sen förra torsdagen men ändå. Så på lördagkväll åker vi, jag vet inte om det blir till Bodrum eller Marmaris. Men turkiet, here we come! 
 
Ska bli våldsamt skönt att bara sola, slappa och titta på palmer för omväxlingens skull. Ciao

Jag saknar dig redan ♥

För en vecka och några timmar sen, lämnade jag tryggheten på forsen för att köra ensam 50 mil rätt ut i landet. 50 dryga mil och 5 timmar senare hamnade jag på slutstationen, Skellefteå Camping. Hittade rätt stuga med en gång och kastade mig in i sängen där min fina man låg och sov. ♥ 
 
Känslan av de oerhört glada och mysiga välkomnandet var obeskrivligt. Att få pussas, kramas, mysas och snusas på han igen var heeelt fantastiskt. Så det var det vi gjorde i en veckas tid. Han jobbade så klart alla dagar utom tre, men det kändes ändå bra att bara vänta tills han kom tillbaka efter jobbet. 
 
Idag (eller snarare igår) for jag hem, med en klump i bröstet. Ville gråta som ett litet barn över att behöva lämna kvar han där och fara hem ensam. Men jag överlevde och ligger nu hemma i våran säng. Tomt.

En natt och 50 mil kvar!

Allt är (förhoppningsvis) packat, förutom tandborsten som faktiskt kommer behövas imorgon innan jag åker. Jag borde sova så jag är en pigg bilförare imorgon, men är så klart alldeles för exalterad. Det här är värre än dagen innan julafton när man var barn. Men, ska tvångsblunda nu tänkte jag.
 
En natt och 50 mil imorgon, sen får jag äntligen träffa mitt hjärta. Får fjärilar i magen bara jag tänker på att få kramas. Bara hoppas jag hittar rätt väg, haha. Men det ska nog gå bra. Godnatt! 

Rubriklös

Det här med att komma igång med saker är inte riktigt min grej.. En sak har jag i allafall lyckats sätta igång, tvätten, så det är snart klart. Men nu borde jag ha börjat packa. Tänkte jag skulle dammsuga först också.
 
Saker att göra idag: Dammsuga, torka och vika all tvätt, plocka fram allt, packa, handla proviant till resan, träna och plocka i/ur diskmaskinen.
 
Det jag gör just nu: 
Igårkväll när jag inte kunde sova kom jag på den smarta idén att ladda ner pc-spelet Pettson & Findus i Mucklornas värld. Så det gjorde jag, och spelade fram till halv 4 inatt. Och jag fortsätter idag, haha. Fast jag har så mycket annat att göra. Dumheter från min sida, nu jävlar måste jag dammsuga...

Fått besked.

Fick alldeles nyss reda på att vi faktiskt ska få flytta, så från och med 1 Augusti bor vi i hus. Va härligt! Då är det fortfarande sommar och att sitta ute på gräsmattan kommer jag göra tills det börjar snöa. Blir mycket stök framöver, måste hitta någon som vill bo här också. Har en spekulant redan, så nu kan man bara hoppas.. 
 
Men nu ska jag äta frukost och fixa kaffe till Andreas som kommer förbi. Idag står tvätt och packning på schemat. Eller egentligen fixa allting inför min långa resa imorgon, så jag har så lite som möjligt att tänka på innan jag åker. Jag är ju inte världens morgonpiggaste människa, så det kan vara bra om det bara är att åka. Hej!

Några få timmar kvar..

En trevlig kväll igår med mamma, Lena, Angelica och alla övriga människor på Näldens Dansgala. 
Det blev en öl eller två, och jag var faktiskt väldigt nöjd när skjutsen hem kom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina mamma och jag. 
 
 
Idag har jag inte gjort många knop. Städade buren åt Bamse, lämnade han hos svärmor och hämtade hö i Aspås. Bamse får bo hos svärmor eftersom jag på tisdagmorgon (inte många timmar kvar nu) åker till Skellefteå äntligen. Som jag längtat.. Och nu är det väldigt nära. ÅH! Bara hoppas att jag klarar av att köra hela vägen dit. Kommer få kramp i foten och en klump i magen av nervositet, hoppas för allt i världen att jag hittar dit.
 
Förresten, här är min frukost: Nudlar. Sen for jag på ICA och handlade middag: Proviva + macka.
 
 
Sen gick det så där våldsamt bra för mig i duschen idag också, duschdraperiet bestämde sig för att åka i golvet och skrämma ihjäl mig. Fick sån puls att den syntes utanpå huden. 
 
Nu är det dags för att kolla till tvätten och sen kvällsfika, popcorn. 
 

Hachiko, a dog's story

Pratade med mitt hjärta när jag precis påbörjat en film som jag inte har sett tidigare. Då sa han "Älskling, du kommer gråta". Och jag trodde han, eftersom jag gråter till dom flesta filmerna. Men i vanliga fall kommer det en eller två tårar.. Nu storbölade jag mig igenom halva filmen. Satt här i soffan med filten runt mig och grät, riktigt grät i cirka 45 minuters tid. Utan uppehåll, kan ni förstå? 
 
 
Åh, fantastisk film men så otroligt sorglig. Mina ögon är så svullna att jag knappt ser vad jag skriver.
Det som är ännu mer fantastiskt är att den är baserad på en sann historia. 

Fredag igen.

Efter att ha legat i sängen alldeles för länge idag fick jag en impulskänsla som jag var tvungen att följa. Så jag for och solade. Det var hur härligt som helst. Men jag trodde aldrig att jag skulle bränna mig av 20 minuters solning.. Vilket jag gjorde, på rumpan av alla ställen. Mysigt. Har aldrig bränt mig när jag solat solarium förut, och då har jag solat 30 minuter. I och för sig är det cirka två år sen jag solade sist.
 
 
Senare hade jag tänkt ta en powerwalk. Men icke. Bor man i Jämtland blir utomhusplanerna väldigt sällan som man vill, för idag har det snöat. Så att gå omkring i snöoväder kändes inte speciellt lockande. Blev faktiskt rätt peppad att åka till gymmet bara därför, så då gjorde jag det. Det gick bra! 
 
Nu har jag duschat och smörjt in hela kroppen med den fetaste hudkrämen jag kunde hitta. Dags för en öl och lite film innan det är dags att sova. 

Bra att ha

En ny kategori med bra-att-ha-grejer. Så jag själv kommer ihåg vilka produkter som funkar för mig.
 
Jag vill absolut rekommendera Dove's hårprodukter. Dom är heeelt otroliga. Just nu använder jag två väldigt speciella. Den stora burken är hårinpackning och eftersom mitt hår är fullkommligt dött efter två blekningar (gått från röd till blond) så använder jag den varje dag. Låter den sitta i ca 20 - 30 minuter varje kväll. 
 Efter jag sköljt ur hårinpackningen så använder jag tuben med Intensivbalsam. Fick höra sist jag var till en frisör att man alltid ska avsluta med balsam så hårstråna sluter sig och behåller näringen ifrån hårinpackningarna. Och vilket balsam! Åh, jag älskar dom båda hur mycket som helst. Efter första behandlingen kändes mitt hår totalt annorlunda. 

Viktigt att komma ihåg!

Påminnelse till mig själv:
 
 

Torsdag del.2

Jo, jag tog mig iväg en sväng idag. Tog med mig mormor på KlädDax för att titta lite. Snokade upp ett ställ med rea-varor där jag hittade en lång shorta och ett vitt linne som fick följa med hem. 50kr styck, tänk vilken lycka för min snåla plånbok.
 
Var iväg och tränade så klart, men det gick dåligt idag. Kände mig trött och blev fort illamående, så blev inte lika effektivt som jag tänkt mig. Imorgon blir det en powerwalk istället för att åka på gymmet. Man måste variera sig lite så det inte blir långtråkigt. 
 
Nu titta på Mulan (disneyfilm) och sen sova, så tiden går fort.. 
 
 
Oj, höll på att glömma. Idag var första dagen sen Jimmy for som jag faktiskt lagade mat till mig själv. Duktigt! Det blev till och med en matlåda, så har lunch eller middag imorgon. Hehe.

Vad gör man?

En anings sysslolös idag. Har stökat med det mesta men bara halva dagen har gått än. Funderade på att åka till stan, men vad ska jag göra där? Kommer bara handla en massa och då blir inte mannen glad, haha. Träna ska jag göra, men inte förrän ikväll. Så? 
 
Hade kunnat plantera om lite blommor, men hoppsan.. det gjorde jag ju igårkväll strax före läggdags, haha. Jag och göra impulssaker vid helt fel tillfällen. Hade kunnat städa, men det gjorde jag färdigt igår också. 
 
Äh, kommer kanske på något medans jag strövar runt här. 

Dåliga nätter

Ligger och vrider på mig i sängen. Kan verkligen inte sova. Önskar min fina J låg här brevid nu, då skulle det bara gå sekunder innan jag somnade. Men det är ett tag kvar innan jag äntligen får snusa på han igen. Tills dess får jag leva med sömnlösa nätter..

Vårkänslor

Egentligen händer ganska mycket för mig och min lilla familj just nu. Vi väntar tillökning, vilket känns som en evighet innan det händer. Vi har börjat planera flytt bara så där över en dag. Hus med egen stor gräsmatta och möjlighet till en fin uteplats. Men det kommer bli en perfekt plats för våran lilla kille.
 
Älskar både doften och färgen på mitt nya doftljus i vardagsrummet.
 
Nästa vecka får vi veta flyttdatum, känns lite gruvsamt att lämna våran fina lägenhet nu när vi har gjort om den och trivs så otroligt bra. Men vi har övervägt för och nackdelar, vilket slutade med hus. Det kommer säkert kännas jättebra när vi väl flyttat färdigt. 
 
Vardagsrummet nu, med våran nya matta som jag handlade igår. 
 
Jag kände mig väldigt glad och liksom lätt idag, det mesta kändes bra och då la jag märke till saker som jag missat dom senaste dagarna. Björkarna har börjat få knoppar, grönt nytt gräs växer längs husväggarna, det växer tussilago i snart alla diken och i rabatten växer enorma gröna blad som snart kommer slå ut i väldigt fina vårblommor. Tänk vad mycket en glad känsla kan göra..
 
Nu är det bara lite mer än 5 dagar kvar. Åh! ♥

Borta bra men absolut hemma bäst

Tillbaka hemma efter en kväll och natt hos mamma. Sov i min gamla säng i mitt gamla flickrum, det är inte alls lika charmigt som när jag bodde där. Det gick knappt att sova heller, täcket kändes som tidningspapper och lampan i från datan blinkade rätt i ögat på mig.
 
Kvällen var trevlig, vi åt väldigt god mat och drack lite gott till. Eftersom vi fick höra att det blev eldningsförbud för majbrasorna fortsatte vi äta, så det fick bli lite ost och kex innan vi spelade kort. Slutligen hamnade vi i soffan och tittade på Baksmällan. 
 
Hemma idag igen så städade jag, skönt att få det gjort. Mycket mysigare att komma hem när det ser fint ut. 
 
 
 
Dags att åka på gymmet, man kan inte lata sig ännu en dag. 


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.