Solsken ☀

Blev en dryg morgon på jobbet med mycket strul. Landade hemma klockan tolv och då tog jag direkt på mig stövlarna för att dra ut i skogen med grabbarna. Ingenting livar upp en ganska trist kontorsmorgon som en promenad i solskenet med hundarna. Skulle eventuellt vara att jag ridit Kapten samtidigt då. Men med lite övning i sommar ska det nog ordna sig det med.. 


Sjukt motiverad till allt som har med mina djur att göra nu. Fullt med planer inför sommaren. Det ska upptäckas nya vägar/stigar i skogen runtom här, Kapten ska lasttränas och vi ska fara iväg på träning, Junior ska lära sig hänga med vid cykel och Joppe ska igen börja träna för att hänga med på ridturer. Blir bra det här! 

Gograbbarna! ❤

Man blir varm i mattehjärtat när hundarna kommer så bra överens att dom kan vara ute själva och dela på köttben. Gnager från varsin ände. Joppe är extra duktig som annars kan vara väldigt reserverad när det gäller goa ben. Men det är ju lillebror han delar med... 


Byta päls?

Kapten fäller vinterpälsen nu... Våldsamt va? Haha. Det där är tio minuters borstning.. 

Winterland ❄

Ja, det kommer lite snö här uppe i Norrland. Haha, och det verkar inte ska sluta än heller. 


Tiden går fort..

..när man har roligt. Det har hänt lite. Bland annat har det varit våffeldagen, så klart måste man följa traditionen och mala i sig några. 


Den sista garderoben till sadelkammaren har kommit, så igårkväll var jag där och gick igenom mina grejer till halv elva. Tog dock inget kort på kaoset för glömde både tid och rum. Det blir en bild på kvällsmys med Dimorete från i förrgår istället. Man kan inte låta bli att mysa när man går förbi. 


Jag har tokmyst med hundarna också nu när jag varit ledig några eftermiddagar. Man får passa på all ledig till man har. 


Just ja, tog en ridtur igår med Catta. På vägen hem såg vi en bil som rullat ner i diken efter att ha kanat på isen. Catta klev av för att kolla så det inte var kvar någon i bilen. Den låg inte där när vi stack ut och red, så det hade hänt under ridturen. Men som tur var va bilen tom, så personen hade tagit sig ut och förmodligen fått hjälp redan. 


Godmorgon!

Knasmorgon. Det var tur Junior och Husse väckte mig en halvtimme tidigare idag. Var så trött igår att jag var tvungen till att gå igenom gårdagens meddelanden så jag har lite koll på läget idag, och tur var det eftersom då kom jag på att det var min stalldag idag. Hade lovat att byta med A och hon påminde mig igår precis innan jag somna, men det var nu på morgonen som polletten trillade ner. 


Har inte tid att sitta i soffan nu egentligen, men orkar verkligen inte kliva upp. Får skippa segheten när jag väl tar mig upp och stressa iväg på jobbet. Hästarna är åtminstone ute och hundarna har varit ut samt fått mat, så resten löser sig nog efter vägen. Trevlig onsdag! 

Denna måndag..

Vaknade till att Junior bestämt sig för att ta över heeela sängen efter att husse åkt till jobbet. Jag klev då upp, gjorde alla morgonsysslor samt promenerade hundarna innan jag pep iväg till kontoret på GP för några timmars jobb. Någon timme efter jag kommit hem var det strålande solsken så jag tog hundarna på en långpromenad med nio delar skog och en halv del grusväg. Det var helt fantastiskt. Njöt som fisken i vattnet av att ta småstigar, skoterleder och bara utforska lite mer av skogen runt om oss. Hundarna blev så klart hur skitiga som helst, så när vi kom hem åkte båda in i duschen med både tvål och vatten. 
 
 

Snö, ingen borde vara förvånad.

 
Ja det blev vitt igen, ingen borde vara förvånad egentligen. Det är jämtland och bara mars-månad. Det jag inte hade räknat med när jag skulle ut och rida med Catta var att min häst fick fetaste snösulorna och höll på att bryta benen av sig. Så klart tog vi av gummisulorna på förra skoningen och det straffade sig. Stackars lilla killen som for runt likt Bambi på hal is. 

Lördagskvällsnöje..

 
Ja, i lördagskväll kring halv tio tog jag in hästarna. I och med att jag vänder mig om för att säga till Vinda och Dimorete som pep åt varandra, ser jag hur väggen mellan dom rör sig på tok för mycket när Vinda slänger bakändan mot den. Tittar lite närmare och inser att jag är tveksam att den håller ett dygn till. Ringer till min underbara man som kom ner på stört och direkt satte igång ett litet bygge. Så tillfälligt sitter det en trävägg mellan damerna. Trist, men säkerheten går alltid först och jag vill inte riskera att någon människa eller häst gör illa sig i mitt stall. Då får man bara hitta en provisorisk lösning tills man vet hur man ska göra om senare. 
 
 
Det saknas ett lysrör ovanför Dimorete's box sen innan, men nu fick jag lite mer bråttom att ordna upp ett eftersom gallret gör att det ligger ett litet mörker över hennes box nu. Men allt är mycket lugnare mellan damerna så vi är nöjda och glada ändå. 
 
Gjort en litet snabb skiss för att få min fina man att förstå hur min framtida vision för boxväggen ska bli sen. Putsad och klar vägg, dock med gummimatta på insidan boxarna, sen en stålställning med något så genomskinligt material som möjligt ungefär halva vägen upp till taket. Så ingen häst kommer åt att lägga över huvudet inne hos den andra. Synd bara att plexi är så satans dyrt... 
 

Lördagsnöje


Älskar min fina familj, och promenaden igår var underbar ❤

Fredagsbilder..


Fredag
Mysmorgon med trötta hundar, kontorsjobb på förmiddagen, hemma för lunch och rastning av hundar. For iväg på dagisjobb på eftermiddagen, pizzamiddag hos föräldrarna och sen film/myskväll med lillasyster. 

Lördag
Idag började vi med en rejäl sovmorgon, hela familjen. Nu väntar strålande solsken och en långpromenad i skogen med hundarna. Ska nog tvinga med gubben också. Sen väntar en ridtur och ännu en middag hos mina föräldrar, haha. 

Pusshej, njut av dagen! 


Happy birthday, my love

har börjat ett nytt jobb. Pratar om de om en annan dag. Idag fick jag en rolig, skön, knäpp ridtur med Milla som vanligt. Blev rätt lugnt men med inslag av miljöträning för grabbarna. Vi blev omkörd av polisen, mötte skitläskiga ungdomar som joggade runt (som Calle fick panik över, haha) och sen stormade det korts stunder. Men kul ändå, som vanligt! 


Sen fyllde Jimmy 25 år idag, så på kvällskvisten dök det upp mer folk än vi trodde men det är så klart uppskattat. Min fina älskade karl, grattis på födelsedagen ❤ 

Älskar tulpanerna han fick! 

Horses..

 

Häftigt!

Såg alldeles nyss det här klippet via facebook och man måste medge att det ser rätt häftigt ut. Funkar det så vore det världens bästa grej att ha i ryktväskan, haha. Dock har jag en häst som knappt fäller något allt då han får snålt med vinterpäls, men hade jag vetat att det funkat hade jag nog skaffat mig en ändå. 
 
 

50 shades of grey

Jag älskar verkligen böckerna 50 shades of grey. Jag har läst alla tre kanske fem eller sex gånger redan. Har precis sett filmen och jag kan inte annat än känna mig lite tom. Önskar att andra och tredje filmen kom ut nu, eller nyss. Den manliga skådespelaren passade inte in 110% men det var för att när jag läst böckerna har jag föreställt mig någon helt annan. Annars tycker jag att dom fått med mycket olika händelser och även fast filmen var närmare två timmar lång, kändes det som den var över efter en kvart. Längtar ihjäl mig till nästa. Ska nog läsa om böckerna medans jag väntar. 
 
 
 
 

Nattminnet.

Glömde ju berätta att vi svängde förbi min kära far i lördags för att äta tårta och gratulera han på födelsedagen. Lyckan var total den dagen då han brummade igång sin amerikanare och fyllde hela huset med avgaser, eftersom morsan hade köksfönstret öppet. Haha. 


Nu är det tack och godnatt, sovmorgon imorgon. Puss. 

SOLSKEN ☀

Vilken fantastisk jävla helg jag har haft. Absolut den bästa på väldigt länge. Det har varit ett otroligt vårväder med strålande solsken och klarblå himmel, knappt någon vind alls. Mycket is och snö har tinat bort och Kapten har för första gången den här säsongen varit naken ute två dagar. 

Igår blev det en långtur på min ädla springare tillsammans med Catta på Vinda. Strax över elva kilometer njöt vi av vädret och gott sällskap. Blev lite galen galopp och lersprut så Catta såg ut som en dalmatiner när vi kom tillbaka till stallet, haha. Sen satte vi oss och njöt mot stallväggen en stund innan det var dags för tjejkväll med stallbrudarna och Mia. Vilka underbart fina vänner jag har! Kvällen var supermysig med tacos till middag följt av 3kg godis, några skålar chips och mycket tjejsnack. 


Idag avnjöt jag och Catta en lite kortare ridtur i skogen så hästarna fick sträcka på benen efter turen igår och samtidigt lyfta lite på fötterna över rötter. Det va också en underbar tur. 

Just nu ligger jag på soffan efter en powernap och väntar på att det ska bli dags att ta in hästarna. Sen ska jag nog försöka få med mannen till duschen så han får skrubba mig på ryggen, haha. Är en trött, men otroligt nöjd tjej just nu. Kommer nog göra som Junior och sova med ett leende på läpparna.  


Fredagsmys!

Jobbade några timmar, kom hem och fick direkt börja hjälpa J att skruva panel. Nu saknas det bara några få brädor innan det är färdigpanelat. Så jävla härligt!  Och sen eventuellt till veckan blir vattnet inkopplat. Nu går det lite framåt. 


Efter ett par timmar ute fick jag äntligen pillra mig in i stallet. Hade inget speciellt att göra så passade på att mocka lite i väntan på Angelica. Det var hennes stalldag egentligen. Men världens bästa fredagsmys för mig är nog att pyssla lite i stallet. Så vi hjälptes åt med resten och sen hängde lite i både sadelkammare och stallgång. Passade på att pyssla om min fina grabb också. Gohjärtat! ❤


Kärlek ❤

Någon blev glad när jag kom hem från jobbet. Hoppade nästan över mig i hallen och kasta sig i famnen när jag nådde soffan. Den kärleken gör min dag, alla dagar. ❤ 


Igårkväll.

Igårkväll började Jimmy fixa upp vattenledningar i stallet och garaget, så förhoppningsvis har vi vattnet fixat om cirka två veckor. Ska bli så himla skönt. Varmvatten i spolspiltan så man kan börja skölja av leriga ben nu när våren närmar sig med stormsteg. Perfekt! 


Stalldag hela dagen.

Nästan i alla fall. Idag har jag spenderat ett par eller flera timmar med Milla. Äntligen är hon tillbaka i stallet igen, har saknat henne tokmycket. Idag tog vi en heldag i stallet med att hämta spån, rida, välkomna hovslagarn, slänga ner hö från logen, slänga upp spånet till logen och städa undan lite grejer som stått framme i stallet. Haha, fullt upp hela dagen. 


Ja, vad säger man om bilderna? Jag tar kort på Milla med håret i vägen. Jag och Kapten såg ut som ett påskris med alla olika färger. Calle tappar vinterpälsen så det ser ut som någon gått lös med en klippmaskin och gjort lite utspridda hack på han. Kapten gillar hovslagarpraktikanten som tog hand om honom idag. Dimorete fick på sim tappsko och var supercool. 

Summa av dagen: Supermysig dag men glömde ta kort på kaoset som blev i sadelkammaren när Milla fått dit alla grejer och skulle sortera in i sin garderob. Haha, det hade varit en rolig bild. 

Min lilla gris. Jag älskar dig obeskrivligt mycket. ❤ 

Vanlig tisdag..

Ja, idag är en vanlig stall och jobbdag. Stallet från morgonen, har jobbat några timmar och slappar nu på soffan med Joppe. Han vet hur man relaxar. Jag vet inte alls vad kvällen bjuder på, kanske bara får ligga kvar här och slappa. Eller hitta på något. Men vad? Hm.


Lurvtuss..

Jobbat för första gången på över två veckor. Gick väldigt bra även fast jag fortfarande är snorig, men så nära frisk man kan vara. Fick sen i mig lite middag, hann hjälpa J att skruva lite panel och sen blev det en ridtur med Catta. Hästarna fick sträcka lite på benen efter gårdagens ridtur, men mycket skritt och jag är väldigt nöjd med det. Som alltid lika mysigt och fick dessutom till en väldigt lugn galopp idag, mycket nöjd över det med. Fina killen! 


Bajs.

Har mockat bajs i hagen medans gubben snickrade lite. Alla ville vara med.. Haha.. 


Så jäkla goa, djuren som bor på vår gård. Älskar dom allihopa.  Lånade ut min jacka till Joppe'n, höll inte på att få tillbaka den. 


Långtur..

Mötte upp Catta i stallet direkt efter frukost. Vi stack ut på en ridtur som blev en väldigt härlig långtur. Båda blev svettiga och väldigt nöjda, men allra nöjdast var nog jag. Som jag saknat dessa fantastiska ridturer i skogarna. Stort tack för underbart sällskap! 


Precis intagit lite lunch, nu ska jag vila på maten sen går jag nog ut och mockar lite hage. Mycket skit som tinat fram, och det är inte så kallt ute idag. 

Påtal om..

Jimmy har fått bygghjälp av två polare idag och dom har arbetat hela dagen. Fick slänga ihop lunch för en hel armé så dom skulle klara sig resten av dagen. Nu är det mest bara framsida kvar att panela. Jublar över att det gått så fort och blir så himla bra! Wiho!  


Hard, hard work

Kapten ville inte komma fram i hagen idag. Så innan jag kunde få tag på han krävdes rätt mycket energi. Dock tog det max en kvart att övertala han, men motivationen blir inte detsamma när han bestämmer sig för att vara svårfångad. 


Aja, vi tog oss i allafall ut på en ridtur. Jag valde att rida med bett idag för att se hur han gick på det. Det var precis som förut och jag fick en påminnelse om varför jag började rida han med hackamore. 

Med bett är han stressad, ryckig och har otroligt svårt för avslappning. Första 30 minutrarna gick åt till att bara få till en någorlunda fin, lugn och rytmisk skritt. Sen tog vi en kort paus på långa tyglar och sen var vi tillbaka på ruta ett igen. 

Man får mycket gratis med hackamore. Han är mycket lugnare och mer harmonisk med det. Så det vi har framför oss nu är hårt arbete med att få till en fin, avslappnad, rytmisk ridning med hackamore i alla gångarter och sen prova ta in bettet lite i taget. Så mindre åka och mer rida framöver. Peppa! 

Trött pudding efter ridturen.. Mitt lilla hjärta ❤ 

Lördag, helg

Hästarna är ute och jag har lyckats sluka en vitaminbomb till frukost. Angelica var förbi igårkväll med en massa gosaker och visade hur jag gör en smoothie som ska göra mig frisk. Gott är det som tur är, haha. 


Lite tråkigt väder idag. Stallet ska göras klart, jag hade tänkt rida och sen får vi se om jag hinner hjälpa Jimmy med kamrater som ska panela stallet idag. Ha en bra lördag! 

Mysdag

Ja, inte världens bästa bild.. Men Vinda ligger och myser där uppe i hagen. 

En massa mys i solen med grabbarna idag. Så skönt med riktigt varm vårsol. Somnade en skvätt mot husväggen. 

LOVE ❤

Mina bästa grabbar! ❤
Vad skulle jag göra utan er? Älskade familj. 

Fullt ös..

Jo, igår tog J och beställde hem resten av isoleringen samt panel. Grabbarna på fresks verkade ha lite att göra för dom dök upp med kranbilen strax efter han ringt. Så idag har J kört fullt ös själv där nere. Det har redan hänt hur mycket som helst. Min fantastiska man, han kan han. 


Så snart är ställningen borta. Det ska bli så himla skönt att bli av med den. Hoppas såklart fortfarande att jag ska vakna upp helt frisk, men så länge får jag hjälpa till på andra sätt.. Som att se till att J slipper vara hungrig. Arbetet går bäst när magen är mätt, haha. 

Det va finväder idag och hästarna njöt för fulla muggar. 

Godmorgon torsdag!

Vaknade av att solen sken in genom fönstret, det är ett rätt härligt sätt att vakna på efter en lång mörk vinter. Fingret mår lite bättre idag, dock är jag lika täppt i näsan som dom senaste sju dagarna. Kommer även behöva ta en värktablett, men har ändå en liten känsla av att jag är lite friskare idag.. Hoppas jag! 


Dags att kliva upp och dricka en kopp te med min älskling kanske, ska inte göra något märkvärdigt idag. Bara försöka bli frisk. 

Svordomar...

Idag har varit en riktig skitdag. Började med att jag vaknade av ren smärta, huvudet höll på att explodera. Tog den sista värktabletten jag hade hemma, tänkte att jag va stark nog att klara mig utan framöver. 

Långt senare upptäckte jag en lite bultade känsla från handen. Vet inte vad som hänt, men pekfingret har varit obrukbart idag, haha. 

Fortfarande svullen men inte lika ont, som tur är. Och världens bästa mamma har varit förbi med värktabletter under kvällen, jag va mesigare än jag trodde. Dock verkar dom inte hjälpa speciellt mycket just nu.. 

Så svarar jag inte i telefon imorgon har mitt huvud exploderat under natten och Jimmy städar upp hjärnsubstans ifrån sovrumsväggarna. Så himla arg över att jag aldrig verkar bli frisk. Nu räcker det! 

Äntligen!

Äntligen fick Joppe hänga med ut på en ridtur igen. Blev en ganska lång sådan också. Trodde han skulle vara helt slut eftersom det blivit lite träning nu under vinterhalvåret, men han verkar helt oberörd och busade lite med Junior när vi kom hem. 

Kapten har fått börja använda sin nya lädergrimma till vardags, för jag tänkte när ska han annars ha den? Haha. 


Själva ridturen gick bra. Hunden skötte sig exemplariskt, dock mötte vi ingen alls så matte kände sig rätt lugn. Hästen blev lite tävlingsinriktad mot Joppe, haha, inte lika kul. Fick försöka hålla ett ganska lugnt tempo så Joppe skulle slippa springa ihjäl sig första svängen han är med ut på länge. Men jag är himla nöjd! 

Ny vecka.

Till att börja med.. FY FAN, svt borde skämmas! Dom avbröt omhoppningen igår när det va max tio minuter kvar för att det dragit lite över tiden, för att sända ett helt värdelöst program. Precis efter Roffe avslutat sin runda, så som tur var så fick man åtminstone se det. Men fruktansvärt dålig stil, hade det varit fotboll eller skidor hade det säkert gått bra att fortsätta sända.. 

Det blev en ridtur på kvällen med Angelica som lånade Callemannen. Supermysigt och rätt lugnt förutom att Kapten blev lite triggad och jag fick syrebrist. Älskar verkligen att rida min häst, men när man är svag och orken inte finns där är det samtidigt svårt att njuta. Men tack A för fantastisk sällskap! 

Idag har jag bara släppt ut hästarna och gjort klart stallet. Otroligt va lugna och goa hästarna var imorse, ett ynka litet pip mellan Vinda och Dimorete.. Sen ingenting. Njöt otroligt över hur lugn och mysig morgon jag fick. Stallet gick i allafall lite smidigare nu när förkylningen går åt rätt håll, och jag blir lite piggare för varje dag. Skönt det också! 


Sen drog jag såklart en jävla vurpa på isen när jag skulle ut med skottkärran, men det gick bra ändå. Haha! 

Häst, häst, häst.

Ligger i soffan och kikar på hoppning från Göteborg Horse Show, såå spännande. Det blir mycket ljud och rörelser. Lite upp med händerna här i soffan när man ser att det är påväg att gå galet och totalt jubel när Rolf-Göran Bengtsson red sin runda. Såklart klarade han och Casall det galant så dom är vidare till omhoppning tillsammans med ytterligare två svenska ekipage. Helt fantastisk underhållning så här söndag eftermiddag. 


Kommer avsluta kvällen sen med att rida själv, dock blir det en liten promenadrunda då Angelica tackade ja till att göra mig och Kapten sällskap på Callemannen, han kommer säkert vara supernöjd att äntligen få komma ut igen. Ska bli roligt med A som sällskap också. Hoppas bara vädret blir en liten aning bättre tills dess. 

Oh, nu är det omhoppning!  Hörs!


Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.