MEN TACK, era jävla nötter.

Ja jag är upprörd. För att söka bygglov är svårare än att ta hål på en kokosnöt med en strumpa..
(Varning för långt inlägg)
 
Första steget när vi skulle söka bygglov var att Jimmy for till kommunhuset för att få information om vart man lämnade in handlingarna och så vidare. Där och då får han veta att det inte alls bara vara att söka. Våran gård är en del av en så kallad detaljplan, vilket innebär att allt vi får bygga är garage och förråd ungefär. Att förklara varför detaljplaner existerar och vad dom är bra för kan jag inte svara på för jag har inte förstått det själv. 
 
Så där var det tvärt nej. Vi fick inte bygga. Möte nummer två kom dom på att jo, man kan ansöka om att upphäva detaljplanen. Men det kostar, såklart. 25 000:- vill kommunen ha för det. Visst tänkte vi, det kan säkert vara rimligt. Vi fick höra att allt vi behövde vad godkännande från alla grannar. Vi fixade det samma kväll. Alla grannar här var superpositiv och skrev på med glädje. 
 
Men, vid möte nummer tre hade dom helt ändrat sig. IGEN. Då spelade det absolut ingen roll om vi ändrade detaljplanen, för det blir alldeles för nära till grannarna där vi vill ha stallet. Men flytta det dit bort (pekar) så går det bra... Så nu har vi flyttat stallet några hundra meter, men det är fortfarande inte bra. (Det skiljer 5 meter till närmsta granne där, men det går tydligen bra. För det har dom bestämt.)
 
 
Den blå rutan är vårat hus. Den gröna rutan är där vi ville bygga stallet. Det ligger med skog omkring sig och närmsta grannen skulle bara se stallets tak. Det är allt. Den röda rutan är var kommunen vill att vi bygger. 22,5m ifrån Hissmofors jävla reningsverk. Med slammbilar som far stup i kvarten och tömmer deras äckliga snusk så det luktar skit hur länge som helst efteråt. JAAAA MEN GÄRNA!! 
 
Det är enda stället vi får bygga på. Tack. Finns det inget annat sätt så får vi väl bygga där då. Då slipper vi upphäva detaljplanen om stallet ligger en halvmeter utanför den. (Detaljplanen är det som är prickigt.) Men, då tillkommer en kostnad på 65.000:- för att gräva på nytt avlopp och vattenledningar. Som hade kostat ca 9.000:- om vi fått bygga där vi ville..
 
Det jag försöker få fram är bara att snart ger jag fan upp. Det är svårt att diskutera med människor som inte ens har ett svar på varför dom jobbar emot oss hela tiden. Så här är vi idag. Med chansen att bygga stall, på ett ställe där vi absolut inte vill bygga, och med kostnader som vi absolut inte hade tänkt oss eller räknat med. TACK!! 
 
Nu ska jag sova och förhoppningsvis inte vakna upp imorgon med känslan av att jag vill skita i allt.

Kommentarer
- Milla

Oj oj oj...vet inte va jag ska säga. Gåre inte å flytta stallet någon meter åt reningsverket då, ifrån Anki å Stig? Dumma kommun retstickor å bankf***or...

Svar: Det gör det, men eftersom våran mark är uppdelad i två fastigheter så hamnar den på fel fastighet om vi flyttar den längre bort. Vilket betyder att vi dels måste ansöka om att upphäva detaljplan och dels gräva nytt avlopp. Så det blir två stora summor extra som vi inte har råd med och dessutom skulle det ta minst sex månader :(
Hanna

2014-02-19 @ 22:39:24
- Ereeka - småbarnsliv och träning

Men vad surt! :(

Svar: Ja, väldigt!
Hanna

2014-02-19 @ 23:38:07
URL: http://ereeka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hanna

Hanna
med Jimmy, Joppe & Junior
är ingenting utan er.